92 фасади на модерни куќи кои ќе ве инспирираат

 92 фасади на модерни куќи кои ќе ве инспирираат

William Nelson

модерните фасади се познати по нивната оригиналност, покрај нивната волуметрија со ортогонални карактеристики. По конкретизирањето на обликот на резиденцијата, многу важна точка е изборот на материјали за фасадата: на пазарот има повеќе видови на премази за фасадата и тоа: порцелански плочки, дрво, стакло, камења, гипс, текстура боја и други. Сите овие материјали можат хармонично да состават една фасада низ отворите и засеците што ги има.

Општо земено, модерните фасади немаат ѕидови и имаат само градина или тревник на влезот, планирани со проект за уредување што ја подобрува градбата . Тие може или не мора да имаат затворена гаража со автоматска порта за да се осигура безбедноста на автомобилите. Друг белег на модерните домови е предниот трем, кој без разлика на големината, голем или со мали отвори, додава функционалност и софистицираност.

Да се ​​има модерен дом е одлична опција за оние кои живеат во затворени заедници, кои овозможува широк приказ, главно од предната страна. Дополнително, во овие случаи нема потреба да се градат ѕидови, бидејќи безбедноста е висока, што го задржува изгледот слободен за конструкцијата и архитектурата во целина.

Како да ја направите фасадата на куќата помодерна?

Домот е простор кој ги отсликува вкусовите, вредностите и неговата личностбалкон.

Слика 44 – Фасада до тесен терен.

Слика 45 – Фасада со црни детали.

Слика 46 – Фасада со ѕид.

Слика 47 – Фасада на голема модерна куќа од дрво што ги покрива вратите и прозорците.

Слика 48 – Фасада со низок ѕид во дрво и тула.

0>

Слика 49 – Фасада со гаража.

Проект за модерна еднокатна куќа со бело бои и дрвени завршетоци. Уредувањето и деталите на подот на тротоарот се диференцијал на проектот.

Слика 50 – Фасада со поглед на базен.

Слика 51 – Комплет од томови на фасадата.

Слика 52 – Фасада со камена облога.

Слика 53 – Стаклените рамнини даваат леснотија и ги интегрираат надворешните и внатрешните страни.

Слика 54 – За тесни парцели стаклена фасада!

Слика 55 – Рустикален предлог!

Слика 56 – Куќа во изложен бетон.

Слика 57 – Употребата на дрво се појавува интензивно.

Слика 58 – Балконите помагаат да се создаде убав дизајн за фасадата.

Слика 59 – Со видливост на улица.

Слика 60 – Со дрвени детали.

Слика 61 – Куќата со базен заслужува фасада што го подобрува оваповршина.

Слика 62 – Мали бриси за фасадата.

Слика 63 – Станбена фасада со уредување.

Слика 64 – Станбена фасада со стакло.

Слика 65 – Портикот го истакна проектот за фасада!

Слика 66 – Едноставна и оригинална модерна куќа!

Слика 67 – Напредокот на балконот даде волумен и се издвојува со употребата на дрво.

Слика 68 – Покривот беше главна точка за фасадата.

Слика 69 – За куќа на село!

Слика 70 – Куќа од коцки!

Слика 71 – Солзата на покривот ја прави фасадата да изгледа полесна.

Слика 72 – Повлекувачкиот покрив е совршено усогласен со останатиот дел од фасадата.

Слика 73 – Идеален за обезбедување поголема приватност и контролирање на осветлувањето!

Слика 74 – Големата стаклена врата создаде поголема интеграција со базенот.

Слика 75 – За софистицирана резиденција!

Слика 76 – Металната структура и бетонот го истакнуваат овој проект.

Слика 77 – Отворите на фасадите беа неверојатна композиција помеѓу полна и празна.

Слика 78 – Одлична идеја за подобрување фасадата е да се користат бриси.

Слика 79 – Резиденцијавесела.

Слика 80 – Вовлечените томови даваат движење на фасадата.

Слика 81 – Кобого и даваат шарм на фасадата!

Слика 82 – Станбена фасада во темен тон.

Слика 83 – Означете ја вратата на вашата резиденција!

Слика 84 – Прозорци со дрвени шипки.

Слика 85 – Областа на базенот совршено се интегрира со внатрешноста.

Слика 86 – Балкон на предната фасада.

Слика 87 – За предлог станбен со три ката.

Исто така види: Како да исчистите стари монети: 7 совети што треба да ги следите

Слика 88 – Фасада со тонови сива.

Слика 89 – Фасада со наклон.

Оваа куќа проектира модерни карактеристики волумен кој се истакнува дијагонално на горниот кат. Страната на куќата, како и предниот дел на приземјето, е покриена со камен.

Слика 90 – Комплет вдлабнати томови даваат идентитет на фасадата.

Слика 91 – Резиденција со минималистички изглед

Слика 92 – Балкон, метален покрив и базен се дел од прекрасна фасада !

жители. Сепак, во овој поглед, на декорацијата на внатрешноста на резиденцијата е даден поголем акцент отколку на фасадата, оставајќи го потценет надворешниот дел од куќата. Како да ја направиме фасадата на куќа модерна и интересна? Ајде да истражиме неколку начини како да го вклучите модерен стил во предниот дел на вашиот дом, со допир на иновација и стил.

Современи материјали

Употребата на современи материјали е едноставен и ефективен начин да се даде модерен допир на фасадата на вашиот дом. Стаклото, кортен челикот, дрвото и изложениот бетон се одлични опции за да се даде воздух на модерност и софистицираност. Кортен челик, на пример, обезбедува модерна и рустикална естетика, додека дрвото додава природен допир на елеганција. За футуристичка и минималистичка естетика, обложувајте се на стакло или изложен бетон.

Уредување

Комбинирањето на архитектурата и природата може да создаде модерна и привлечна фасада: употреба на вертикална градина, природни растенија и карактеристики од водните карактеристики, како што се рефлектирачките базени и фонтаните, навистина можат да го трансформираат изгледот на внатрешноста на вашиот дом. Друга причина да се обложите за уредување е тоа што помага да се создаде одржлива и добредојдена средина.

Осветлување

Осветлувањето е уште еден клучен елемент што може да го револуционизира изгледот на фасадата на вашиот дом: употребата на стратешко осветлување создава волшебна атмосфера во текот на ноќта, покрај тоа што ги истакнуваглавни архитектонски елементи. Совет е да изберете индиректни светла кои помагаат да се истакнат структурите и текстурите, без да се заборави добро да се осветли влезот на куќата.

Големите прозорци

Друг архитектонски тренд се големите прозорци: тие овозможуваат одлично количина на природна светлина, обезбедувајќи неверојатни погледи и поврзување на внатрешноста со надворешноста. Ако комбинирате прозорци со различни големини, тогаш можете да создадете ефект на модерност и изненадување пред вашата куќа.

Неутрални бои

Играат значајна улога во модерната естетика, неутралните бои како на пр. сивата, белата, природните дрвени тонови и црната генерално се поврзуваат со современиот стил. Токму преку нив тие служат како позадина, дозволувајќи им да се истакнат архитектонските елементи и уредувањето.

Минималистичка фасада

Чиста фасада, со геометриски форми и едноставни линии, може да пренесе чувство за ред и смиреност, отелотворувајќи го минималистичкиот стил кој е силен тренд во модерната архитектура.

Акцентска врата

Влезната врата во вашиот дом често е она што се издвојува како прв впечаток за резиденцијата . Модерна врата со уникатен дизајн или живописна боја може да додаде допир на модерност на фасадата на вашиот дом. За елегантен изглед можете да се обложите на моделот во вртење, на челичната или стаклената врата за елегантен изглед.

Исто така види: Марсала свадба: како да се поклопите, совети и креативни идеи

Премази

Употребата на диференцирани премази може да биде уште еден начин за модернизација на фасадата: опциите како керамика, челик и камен, можат да додадат допир на текстура и визуелен интерес, давајќи му на вашиот дом современ изглед.

92 модерни куќи со неверојатни фасади за да ги проверите

За да ви го олесниме гледањето, избравме 92 проекти на модерни куќи со елегантни фасади од кои можете да се инспирирате при дизајнирање и идеализирање на вашата резиденција.

Слика 1 – Фасада обложена со бетонски штици

Бетонот е благороден материјал, често присутен во модерната архитектура и индустриски стил. На оваа фасада се игра игра на волумени, со силно присуство на горниот кат, кој е суспендиран, а има и балкон со стаклена ограда. Оваа модерна куќа сè уште има метална структура во својот состав, добивајќи црна боја.

Слика 2 – Фасада на куќа со стрмен терен.

Модерната фасада може да се истакне на косината локација. Во овој проект, суспендираниот волумен е доказ, напредувајќи над влезот во гаражата. Изборот на облоги главно се должеше на дрвото и каменот.

Слика 3 – Фасада завршена со бела боја, дрво и стаклени панели.

Во овој предлог, белата слика е врв намодерна куќа, присутна на сите катови и на ѕидот од зградата. Вториот кат има мал дел обложен со посветло дрво, мала површина заштитена со бамбус на верандата со стаклена ограда.

Слика 4 – Фасада на модерна куќа со облога од бетон и дрво.

<0 0>

За да се создаде контраст со изложениот бетон што се користи при обложување на ѕидовите, во делови од фасадата е употребено дрво, усогласено со дрвената палуба.

Слика 5 – Фасада со дрвена ребра порта

Главен тренд во материјалите за обложување на модерни домови е кортен челик, кој има голема отпорност на корозија, покрај тоа што обезбедува изненадувачки изглед. Широко се користи во најразновидните конструкции. Овој проект има и капија и ѕид со дрвени летви.

Слика 6 – Фасада со покривање за гурманската област.

Слика 7 – Фасада со големи стаклени прозорци.

На оваа фасада широко се користеше стаклото, обезбедувајќи целосен поглед на надворешниот простор, како и природно осветлување. Подовите покриени со стакло сè уште имаат тркалезни рамки, кои овозможуваат проветрување, како што е прикажано на сликата.

Слика 8 – Фасада со камена покривка.

Како што видовме претходно, комбинацијата од двематеријалите за обложување на фасадата можат да бидат интересна опција во визуелниот состав. Има широк спектар на камења за фасади, вклучувајќи ги Кањикиња, Каксамбу, Сао Томе, меѓу другите.

Слика 9 – Фасада со стаклена ограда.

Во овој проект горниот кат се издвојува по својата конструкција со дрвени панели.

Слика 10 – Фасада со акцент на волуметрија

Слика 11 – Фасада со дрвени фризови.

Во оваа конструкција, која е комбинирана со метална конструкција која наликува на контејнер, дрвото е присутно на дрвениот палубата на преминот, како и со летвите што го сочинуваат дел од фасадата.

Слика 12 – Влезна фасада подобрена со уредувањето.

Една од карактеристиките на модерните куќи е едноставноста во архитектурата, која обично има прави линии, па затоа е неопходен проект за уредување за да се промени визуелниот состав и да се предизвика восхит. Друга важна точка е проектот за осветлување, кој има способност да истакне одредени точки на проектот.

Слика 13 – Фасада со главен влез преку скали.

Едноставен модерен дизајн на домот со големи лизгачки прозорци кои целосно се отвораат за целосниот поглед на надворешниот простор. Куќата нема ѕидови, идеална за проекти во затворени станови. Скалата има лесен дизајн насоставот. Покрај белата боја, фасадата е обложена со дрво.

Слика 14 – фасада во минималистички стил

Минималистичкиот стил ја обележува архитектурата на оваа модерна куќа, фокусирана главно на бетонска обвивка со стаклени прозорци.

Слика 15 – Фасада со изложени детали од тули.

Овој проект се фокусира само на неутрални бои во својот состав, со тула како дел од облогата.

Слика 16 – Фасада покриена со стаклени панели.

Оваа модерна куќа има два правоаголни тома базирани на изложен бетон, еден на приземје, а другиот на горниот кат. Стаклото овозможува широк преглед на позадините. Дрвото е детал во фасадните панели.

Слика 17 – Фасада со плочест покрив и дрвена облога на таванот.

Слика 18 – Фасада со метална структура обложена со матирано стакло.

Слика 19 – Фасада со детаљ од габион камен.

Овој проект на модерна куќа со вертикален волумен со стаклени прозорци, тули на приземје и портата кон надворешниот простор со кортен челик.

Слика 20 – Модерна фасада со балкон.

Проект за модерна куќа со базен: во композицијата се издвојува волуменот на горниот кат, со правоаголна форма, бела боја, стаклена ограда и балконповисоко. Ја заштитува и станбената површина што се формира под неа.

Слика 21 – Фасада со бриса.

Оваа модерна куќа има целосен проект за осветлување за ноќен период, со осветлување во базенот и скали во надворешниот простор. Проектот се фокусира на белата боја во бојадисувањето на ѕидовите и ѕидовите, како и на присуството на бриса на горниот кат.

Слика 22 – Фасада на тесна куќа.

Дизајн на модерна мала и тесна куќа со бела метална порта и ѕид со плочки. На горниот кат, отворен простор со стаклен покрив и дрвени заштитници за сонце кои ја гарантираат приватноста на жителите во овој станбен простор.

Слика 23 – Фасада во неутрални тонови.

Мала модерна куќа со премази во неутрални бои, како бела боја на фасадните ѕидови и изложен бетон. Металите се црни, како на капијата и горниот прозорец.

Слика 24 – Фасада со асиметрични отвори.

Слика 25 – Фасада со сликање со сива текстура и стаклен прозорец со двојна висина.

Слика 26 – Фасада покриена со дрво и бетонска тула.

Во овој модерен проект за куќа, фасадата е покриена со дрво во поголемиот дел од ѕидната површина, ѕидот ја балансира композицијата со бетонските тули.

Слика 27 – Означена фасадапокрај трем со сива завршница.

Слика 28 – Фасада на бела куќа со детал од дрвена врата.

Слика 29 – Бетонска фасада.

Слика 30 – Фасада со исечоци и големи отвори на фасадата.

Слика 31 – Фасада со камен финиш.

Слика 32 – Симетрична и добро осветлена фасада.

Слика 33 – Фасада завршена со црни табли и дрвени летви на прозорецот.

Во оваа модерна куќа, панелот со дрвени летви ја гарантира приватноста на горниот кат и додава боја на архитектонската визуелна композиција.

Слика 34 – Бела фасада со црни детали.

Слика 35 – Фасада со конструктивни блокови од бетон, дрво и ѕидање.

Слика 36 – Фасада со влез на покрив од пергола.

Слика 37 – Фасада со бетонски порти свртен кон базенот.

Слика 38 – Фасада со пилотис.

Слика 39 – Фасада со стаклени отвори со систем од пајак стакло.

Слика 40 – Фасада со висечки покрив.

Слика 41 – Фасада на куќа со три ката.

Слика 42 – Фасада со ориентален стил.

Слика 43 – Предна фасада со отвори од

William Nelson

Џереми Круз е искусен дизајнер на ентериер и креативен ум зад широко популарниот блог, Блог за декорација и совети. Со своето остро око за естетика и внимание на деталите, Џереми стана авторитет во светот на дизајнот на ентериер. Роден и израснат во мал град, Џереми уште од мали нозе развил страст за трансформирање простори и создавање убави средини. Тој ја продолжи својата страст со завршување на диплома за внатрешен дизајн на престижен универзитет.Блогот на Џереми, Блог за декорација и совети, служи како платформа за тој да ја покаже својата експертиза и да го сподели своето знаење со огромна публика. Неговите написи се комбинација од проникливи совети, водичи чекор-по-чекор и инспиративни фотографии, кои имаат за цел да им помогнат на читателите да ги создадат своите простори од соништата. Од мали измени во дизајнот до целосно преуредување на собите, Џереми дава лесни за следење совети кои одговараат на различни буџети и естетика.Уникатниот пристап на Џереми кон дизајнот лежи во неговата способност беспрекорно да комбинира различни стилови, создавајќи хармонични и персонализирани простори. Неговата љубов кон патувањето и истражувањето го навела да црпи инспирација од различни култури, инкорпорирајќи елементи на глобален дизајн во неговите проекти. Користејќи го своето големо знаење за палети на бои, материјали и текстури, Џереми трансформираше безброј својства во прекрасни простори за живеење.Не само што стави Џереминеговото срце и душа во неговите дизајнерски проекти, но тој исто така ја цени одржливоста и еко-пријателските практики. Тој се залага за одговорна потрошувачка и промовира употреба на еколошки материјали и техники во неговите објави на блогот. Неговата посветеност на планетата и нејзината благосостојба служи како водечки принцип во неговата дизајнерска филозофија.Покрај водењето на својот блог, Џереми има работено и на бројни проекти за дизајн на станбени и комерцијални објекти, заработувајќи признанија за неговата креативност и професионалност. Тој, исто така, беше вклучен во водечките списанија за дизајн на ентериер и соработуваше со истакнати брендови во индустријата.Со својата шармантна личност и посветеност да го направи светот поубаво место, Џереми Круз продолжува да инспирира и трансформира простори, совет за дизајн во исто време. Следете го неговиот блог, Блог за декорација и совети, за дневна доза на инспирација и стручни совети за сите работи за внатрешен дизајн.