Декорација на влезната сала: идеи за украсување, совети и фотографии

 Декорација на влезната сала: идеи за украсување, совети и фотографии

William Nelson

Зошто да декорирате простор кој е скоро секогаш мал, тесен и кој служи само како премин?

Многу луѓе сè уште размислуваат на овој начин кога станува збор за украсување на влезниот хол. Но, тука лежи голема грешка.

Влезниот хол е рецепција на куќата. Тоа е оној низ кој поминуваат сите при влегување и излегување, без разлика дали се жители или гости.

Само тоа би било доволна причина да направите убава декорација на влезниот хол, на крајот на краиштата, тоа е визит-карта на вашиот дом. Но, постојат и други причини за ова.

Продолжете да ја следите објавата што ви ја кажуваме и покрај тоа, таа сè уште ви помага со многу убави идеи и инспирации.

Зошто да го декорирате влезниот хол?

Покрај тоа што е рецепција на куќата, влезниот хол е и оној простор каде што го фрлате последниот поглед на вашиот изглед пред да излезете од дома, ги облекувате или соблекувате чевлите, го ставате чадорот и, дури , чува и организира клучеви и кореспонденција.

Да не зборуваме дека со пандемијата на коронавирус, влезниот хол почна да ја акумулира и функцијата на хигиенска станица, каде што се ставаат маски и секогаш е достапен гел алкохол.

Да ја сумираме целата приказна, лобито е како пријател подготвен да им помогне на оние што пристигнуваат и на оние што заминуваат, секогаш многу внимателен, ревносен и корисен.

Размислувајќи вака, дали заслужува или не заслужува уредна декорација?на светла и бои е врв на проектот.

Слика 41 – Светли бои за проширување на декорацијата на едноставниот влезен хол.

Слика 42 – Декорација на влезниот хол на модерен и соголен стан.

Слика 43 – Интегрирајте го декорација на влезниот хол преку бои.

Слика 44А – Што ако наместо еден, имате два влеза?

Слика 44B – Вториот дел е порезервиран и за користење само од жителите. огледало: елемент секогаш добредојден.

Слика 45B – Клупата е мултифункционална и го надминува моментот на облекување чевли.

Слика 46 – Едноставна, убава и функционална декорација на влезната сала.

Слика 47 – Што мислите да имате плакар во влезниот хол?

Слика 48 – Луксузни предмети ја означуваат оваа друга декорација на влезниот хол.

Слика 49 – Колку повеќе личност во околината, толку подобро.

Слика 50A – Влезната сала хармонично интегрирана со дневната соба

Слика 50B – Куките, клупата и држачот за чевли ја олеснуваат рутината кога влегувате во куќата.

Совети за декорација на влезниот хол

Функција на влезниот хол

Како мислите да го користите влезниот хол? Дефинирањето на функцијата на овој простор е многу важно пред да се планира декорацијата.

На пример, ако сте тип кој сака да ги соблекува чевлите пред да влезе во куќата, тогаш е убаво да имате држач за чевли во ходникот.

Овие мали детали ќе ви помогнат да создадете попријатна, функционална и удобна средина врз основа на вашите потреби.

Големината и локацијата на салата

Големината и локацијата на салата се две други важни точки што треба да се анализираат.

Мала сала, ограничена на само еден коридор, на пример, има потреба од проект за декорација што ја цени амплитудата. Поголема сала, пак, може да злоупотреби поголема количина мебел и украсни предмети.

Општо земено, размислувајте вака: колку е помал просторот, толку треба да биде пофункционален и пообјективен.

Локацијата е исто така важна. Тие што живеат дома обично имаат поголем простор за ходникот, да не зборуваме дека може да биде и надворешен, на тераса на пример.

Оние кои живеат во стан обично го имаат влезниот хол точно на прагот помеѓу главната врата и најблиската околина. Во овој тип на конфигурација, салата завршува да припаѓа на други средини.

Проверете ги овие детали пред да почнете да размислуватедекорација.

Палета на бои

Влезниот хол е како портал внатре во куќата. Тоа ја прави транзицијата помеѓу она што е внатре и она што е надвор.

Затоа, убаво е да се игра со различни можности за боја во овој простор, токму за да се обележи оваа средина, особено кога е интегрирана со други средини во куќата.

Тренд кој деновиве е во пораст е да се обои просторот на влезниот хол во пожива и весела боја, со што се издвојува од другите простори. Дури вреди да се наслика таванот, како да затворате кутија.

Меѓутоа, ако вашата намера е визуелно да го зголемите просторот на влезот, тогаш врвот е да се одлучите за неутрални и светли бои.

Стил на влезниот хол

Дали сте размислувале за декоративниот стил на влезниот хол? Значи, време е.

Стилот на салата е толку важен што определува практично сè: од изборот на бои до дизајнот на предмети и мебел.

Модерната и софистицирана декорација на влезната сала, на пример, дава приоритет на благородни материјали, како што е мермерот, покрај неутралните бои и чистиот дизајн со малку елементи.

За модерна декорација на влезната сала, но со допир на забава и непочитување, можете да се обложите на употреба на светли бои и мешавина на стилови за мебелот, интегрирајќи ги винтиџ парчињата со други модерни, на пример .

Но, ако мислите на арустикална декорација на влезната сала или со влијание во стилот на бохо, приоритет на употребата на природни материјали, како што се дрво, слама, плетен, керамика, меѓу другото.

Персонализирајте го влезниот хол

Една интересна работа за влезната сала е можноста за ставање на личноста на жителите во овој простор. Може да биде украсен со елементи што укажуваат на преференциите, вредностите и вкусовите на оние што живеат во куќата.

Украсување на предмети за влезен хол

Борофена

Бакарницата е едно од најкласичните парчиња мебел за влезниот хол. Одличен е за прикажување на украсни предмети, како и за поддршка на клучеви и кореспонденција.

Моделите со фиоки се уште пофункционални. Само не заборавајте да се одлучите за тесен модел за да не го блокирате преминот.

Регал за чевли

Во време на пандемија, да се има држач за чевли на влезот од куќата стана неопходен предмет.

Ова едноставно парче мебел помага да ја одржувате куќата почиста, па дури и да ги организирате чевлите, оставајќи сè на дофат следниот пат кога ќе излезете.

Постојат безброј модели на држачи за чевли, од оние во пуф стил, каде што можете да седите, до потрадиционалните на ѕид.

Клупи и османлии

Клупите и османлиите помагаат при облекувањето чевли и поудобно го пречекуваат секој што чека во фоајето. Совет за да не го праватзаземаат многу простор е да ги складирате под таблата, на пример.

Корисна маса

Ако салата е многу мала, размислете да имате странична маса. Таа е одлична поддршка за растоварување на работите што ги носите во рака, како што се клучеви, писма и хартии, како и служење за сместување на предмети кои моментално се потребни, како што се гел алкохол и кутија со маски.

Светло

Столна ламба или ѕидна ограда се корисни предмети за украсување на влезот, обезбедувајќи резервно светло за оние кои пристигнуваат ноќе и не сакаат да ја вклучат главната светла во куќата.

Полици и ниши

Употребата на полици и ниши во влезниот хол е многу погодна, особено за помали простори, каде што дури и таблата е премногу. Тие не зафаќаат простор и ја исполнуваат истата организациска функција.

Курки и закачалки

Палта, чанти, чанти и други додатоци може и треба да се закачат на закачалките или на ѕидните куки, секогаш при рака кога треба повторно да излезете.

Типим

Тепихот носи повеќе удобност и топлина во влезниот хол, покрај тоа што е корисен за дезинфекција на стапалата. Ако имате простор, можете да се одлучите за класичен тепих или за поширок тепих.

Огледало

Огледалото е уште еден незаменлив елемент во влезниот хол. Тоа е местото каде што ќе го проверите изгледот пред да излезете и ќе проверите дали сè е на свое место.

Но, покрај тоа, огледалото исполнува и друга важна функција: визуелно проширување на просторот. Да не зборуваме дека е супер декоративен.

Постери, слики и плакети

Обложувајте се на употреба на постери, слики, плакети, налепници, меѓу другите реквизити за украсување на ѕидот на влезниот хол, особено во најмодерните украси.

Растенија

Не може да се негира дека растенијата прават сè поубаво, а влезниот хол не би бил поинаков. Затоа обидете се да имате барем една вазна во вселената. Ако локацијата е мала, користете висечки растенија.

Ароматизирање

Како да ги пречекате вашите гости со пријатен и вкусен мирис? За да го направите ова, оставете освежувач на воздухот на полицата или на таблата. Покрај парфемирањето, помага и во декорацијата, бидејќи има многу слатки модели.

Клучарче

А клучевите? За нив имајте држач за клучеви или кој било друг вид на предмет каде што може да се остават, како кутија или куки.

Проверете 50 идеи за декорација на влезната сала за да го инспирирате вашиот проект:

Слика 1А – Декорација на влезната сала со огледало и посебен проект за осветлување.

Слика 1B – Сивата боја помага да се разграничи просторот на влезниот хол.

Слика 2 – Едноставна и рустикална декорација на влезната сала.

Слика 3 – Декорацијана едноставно фоаје. Врвот овде оди кај боите.

Слика 4 – Декорација на влезната сала со држач за чевли, клупа и огледало на истото парче мебел.

Слика 5 – Што е со светло синиот тон за означување на влезниот хол?

Слика 6А – Декорација на мал влезен хол со планиран и интелигентен мебел.

Слика 6Б – Нишата во ѕидот ја сместува решетката за чевли (која е исто така клупа) и решетката за облека

Слика 7 – Влезен хол уреден според потребите на жителите. 1>

Слика 8 – Декорација на влезот во станот: повеќе од минливо место.

Слика 9 – А што мислите за луксузен влезен хол како овој?

Слика 10 – Декорација на едноставен и функционален влезен хол со клупа и огледало.

Слика 11 – Декорација на мал влезен хол со многу историја за раскажување.

Слика 12 – Незаменлив објект за декорација на влезната сала: држач за клучеви и кореспонденција.

Слика 13 – А што мислите за поставување штипки на сите ѕидови на салата?

Слика 14 – Истражете го контрастот помеѓу боите во декорацијата на влезниот хол.

Слика 15 – Декорација на сала Влез со огледало : класика.

Слика 16 – Изберете еднабоја за да се издвои влезниот хол од другите средини.

Слика 17А – Декорација на елегантен и модерен влезен хол.

Исто така види: Кујнски осветлување: научете како да го изберете најдобриот модел

Слика 17B – Со мал јаз меѓу шкафчињата за да им се помогне на оние кои пристигнуваат или заминуваат

Слика 18 – Еве, сала Влезот беше украсен со само една полица.

Слика 19 – Бафектот е едно од омилените парчиња мебел за украсување на влезниот хол.

Слика 20А – Декорација на влезната сала интегрирана со остатокот од околината.

Слика 20Б – Клупата и огледалото носат удобност и функционалност.

Слика 21 – Тоа веќе не е едноставен коридор!

Слика 22A – Што е со тапет за украсување на влезниот хол?

Слика 22B – Огледало и мало растение за да го дадат последниот шмек на декор.

Слика 23 – А какви куки ви требаат? Затоа, инспирирајте се!

Слика 24 – Трансформирајте го тоа заборавено катче во вашиот влезен хол.

Слика 25 – Клупа, табла и неколку слики: украсни предмети за влезниот хол што секогаш функционираат.

Слика 26А – Лесен стил на бохо за украсување на влезниот хол на стан.

Слика 26Б – Светлите бои и природните влакна се врв на овој стил.

Слика27 – За модерна декорација на влезната сала, користете неутрални бои, како што е сивата.

Исто така види: Голема кујна: модели, совети и инспиративни фотографии

Слика 28 – Декорација на влезната сала со едноставни и шарени предмети .

Слика 29 – Доволно е само да се погледне декорацијата на влезниот хол за да се замисли профилот на жителите.

Слика 30 – Модерна и софистицирана декорација на влезната сала.

Слика 31 – Совет овде е да користите светлечки знак за декорација на модерното влезен хол.

Слика 32 – А што мислите за декорација на влезната сала во црна и сива боја?.

Слика 33 – Класична и софистицирана!

Слика 34 – Суспендираната табла внесува визуелна леснотија во декорацијата на влезниот хол.

Слика 35 – Закачалка: практичност за влезниот хол.

Слика 36 – Жолта влезна сала за да донесе приемчивост.

Слика 37А – Сина кутија.

Слика 37Б – Дополнете ја декорацијата со прекрасен и функционален мебел.

Слика 38 – Декорација на влезната сала со огледало: за секој стил.

Слика 39 – Како да се трансформира влезниот хол во средина за постојаност? Ова е многу поканливо.

Слика 40А – Едноставен, функционален и удобен влезен хол.

Слика 40B – Играта

William Nelson

Џереми Круз е искусен дизајнер на ентериер и креативен ум зад широко популарниот блог, Блог за декорација и совети. Со своето остро око за естетика и внимание на деталите, Џереми стана авторитет во светот на дизајнот на ентериер. Роден и израснат во мал град, Џереми уште од мали нозе развил страст за трансформирање простори и создавање убави средини. Тој ја продолжи својата страст со завршување на диплома за внатрешен дизајн на престижен универзитет.Блогот на Џереми, Блог за декорација и совети, служи како платформа за тој да ја покаже својата експертиза и да го сподели своето знаење со огромна публика. Неговите написи се комбинација од проникливи совети, водичи чекор-по-чекор и инспиративни фотографии, кои имаат за цел да им помогнат на читателите да ги создадат своите простори од соништата. Од мали измени во дизајнот до целосно преуредување на собите, Џереми дава лесни за следење совети кои одговараат на различни буџети и естетика.Уникатниот пристап на Џереми кон дизајнот лежи во неговата способност беспрекорно да комбинира различни стилови, создавајќи хармонични и персонализирани простори. Неговата љубов кон патувањето и истражувањето го навела да црпи инспирација од различни култури, инкорпорирајќи елементи на глобален дизајн во неговите проекти. Користејќи го своето големо знаење за палети на бои, материјали и текстури, Џереми трансформираше безброј својства во прекрасни простори за живеење.Не само што стави Џереминеговото срце и душа во неговите дизајнерски проекти, но тој исто така ја цени одржливоста и еко-пријателските практики. Тој се залага за одговорна потрошувачка и промовира употреба на еколошки материјали и техники во неговите објави на блогот. Неговата посветеност на планетата и нејзината благосостојба служи како водечки принцип во неговата дизајнерска филозофија.Покрај водењето на својот блог, Џереми има работено и на бројни проекти за дизајн на станбени и комерцијални објекти, заработувајќи признанија за неговата креативност и професионалност. Тој, исто така, беше вклучен во водечките списанија за дизајн на ентериер и соработуваше со истакнати брендови во индустријата.Со својата шармантна личност и посветеност да го направи светот поубаво место, Џереми Круз продолжува да инспирира и трансформира простори, совет за дизајн во исто време. Следете го неговиот блог, Блог за декорација и совети, за дневна доза на инспирација и стручни совети за сите работи за внатрешен дизајн.