Ѕид на табла: 84 идеи, фотографии и како да го направите тоа чекор по чекор

 Ѕид на табла: 84 идеи, фотографии и како да го направите тоа чекор по чекор

William Nelson

Украсувањето на куќа со ѕид од табла е одлична опција за оние кои сакаат да ја пуштат нивната креативност, интегрирајќи ги околините со пораки од жителите. Со мала инвестиција и соодветен материјал, можете да ја нанесете бојата на таблата со креда на одреден ѕид во просторијата: тоа може да биде кујната, главната спална соба, детската соба и други средини.

Децата сакаат да цртаат, така што детската соба и просторите за рекреација за децата се идеални простори за примање сликарство, овозможувајќи бесплатни цртежи и шарени пораки.

Ѕидот од таблата може да се направи со специфична слика или дури и со контактна хартија, следете ја оваа статија за да ги видите чекор по чекор за да го составите вашето на едноставен и практичен начин.

85 идеи за ѕидови од табла во различни средини за да бидете инспирирани

За да ја олесните вашата визуелизација, погледнете ги најдобро украсените околини со табла ѕидови, од кујни, спални, дневни соби, домашни канцеларии и многу повеќе:

Ѕид од табла во боја

Покрај класичната табла, побарувачката има и различни нијанси за да има шарен ѕид . Со користење на вистинскиот материјал, можете да имате забавно и колоритно катче, далеку од стандардната црна боја. Погледнете неколку неверојатни примери:

Слика 1 – Соодветната боја овозможува боење на ѕидот.

Слика 2 – Во овој предлог, виолетова беше нијансата избрана да се насликадомашно

Светскиот прирачник е многу популарен канал со водичи чекор по чекор. Погледнете во ова видео како да направите домашен ѕид од табла. Следете ги материјалите и идеите за да направите свој:

Гледајте го ова видео на YouTube

ѕид од чеша.

Ѕид од шкрилец во кујната

Оставете ја вашата кујна многу попријатна и поопуштена со употребата на ѕидот од шкрилци. Околината е совршена за примање инспиративни пораки, специјални пораки за гости и списоци за пазарење за секојдневниот живот. Во овој случај, идеално е да се користи само еден крај или дел од ѕидовите, така што околината нема тежок визуелен аспект.

Во чиста кујна со бела боја, ѕидот од табла може да биде идеален , за средини со мешавина на материјали, идеално е да се користи мала површина за примање на бојата. Проверете некои проекти кои користат ѕид од табла во кујните:

Слика 3 – Оваа кујна го користи ѕидот на таблата за да ги прикаже правилата на местото со забавен допир.

Слика 4 – Со сета разновидност на таблата, можете да го напишете менито на денот за вашите гости.

Слика 5 – Порака за секој ден: тука, списокот за пазарење е врв на страничниот ѕид на американската кујна.

Слика 6 – Инспиративните пораки за цртање се одлична опција за фиксна илустрација за ѕидот на таблата.

Слика 7 – Користете креда во боја за да ги оставите најубавите пораки во вашата кујна.

Слика 8 – Урамнотежен состав каде што ѕидот на таблата зафаќа само една лента од кујната.

Слика 9 -Свртете го вниманието на сите кон списокот за купување со ѕидот на таблата.

Слика 10 – Во чиста кујна: ѕидот на таблата е странично истакнување со пораки .

Слика 11 – На страничниот ѕид на оваа кујна се користеше боја за шкрилец.

Слика 12 – Композицијата на илустрации со креда во боја со табла беше совршена во оваа чиста кујна.

Слика 13 – Овој проект ја користи основната колона на централната остров да користи боја на табла и да дозволи персонализирани пораки.

Слика 14 – Во овој предлог, ѕидот на таблата зафаќа само една површина од ѕидот на кујната.

Слика 15 – Во кујна со високи тавани, ѕидот на таблата се издвојува со илустрации.

Слика 16 – Покрај илустрациите, украсете го вашиот ѕид од таблата со украсни слики.

Исто така види: Сив тросед: 65 фотографии од декорацијата на парчето во различни простории

Слика 17 – Во оваа средина, ѕидот на таблата зафаќа ограничен простор на ѕидот во кујната.

Слика 18 – Во оваа кујна, бојата на таблата е во контраст со плочките на подземната железница, покрај тоа што содржи пораки за жителите.

Слика 19 – Оставете ја вашата кујна со инспиративни пораки за секојдневниот живот.

Слика 20 – Страната на кујната има илустрација на ѕидот на таблата.

Слика 21 – Инспиративната порака во кујната е секогаш добредојденадобре дојдовте!

Слика 22 – Комбинација на ѕидот од таблата со полицата и нацртаните знаци.

Слика 23 – Нацртајте што сакате на ѕидот на вашата табла.

Слика 24 – Во оваа дневна соба, таблата е на влезната врата трчање што ги раздвојува околините.

Слика 25 – Американска кујна со остров и ѕид од табла во аголот.

Слика 26 – Искористете ги предностите на ѕидот на таблата за да оставите инспиративни пораки.

Слика 27 – Овде, ѕидот од таблата има дрвени полици со пијалоци и шолји.

Слика 28 – Идеален за оние со деца дома: ѕидот на таблата овозможува бесплатна илустрација и ја фаворизира креативноста на најмалите.

Ѕид од чеша за бања

Слика 29 – Оставете инспиративна порака во вашата бања.

Ѕид од чеша во детската соба

Слика 30 – Комбинирајте ги илустрациите со семејните фотографии.

Слика 31 – Прекрасна и пријатна соба инспиративна со илустрации на ѕидот од таблата.

Слика 32 – Оваа детска соба има ѕид од табла во аголот на таванот.

Слика 33 – Овој ѕид од табла во детската соба има едукативни пораки.

Ѕид на табла за рекреација област

Слика 34 – Овој рекреативен простор за деца има сина табла ѕид со илустрации

Слика 35 – Одличен начин да се инспирира и да се пушти креативноста е со бесплатните цртежи на ѕидот на таблата.

Слика 36 – Рекреативна соба за деца со сликање на табла на ѕидовите.

Слика 37 – Напуштете ја областа Многу позабавно рекреативна област со ресурс за сликање табла.

Слика 38 – Забавна и шарена рекреативна област со ѕид од табла.

Слика 39 – Ослободете ги децата да ја ослободат својата креативност со ѕидот на таблата.

Слика 40 – Овој рекреативен простор користи налепници на ѕидот на таблата .

Исто така види: Капчиња со крпа за садови: како да го направите тоа и 100 идеи со фотографии

Ѕид од табла за ходник и влезен хол

Слика 41 – Корпоративните ходници и комерцијалните објекти исто така можат да ја злоупотребат креативноста со ѕидот на таблата.

Слика 42 – Мал ѕид од табла во холот / коридорот на оваа куќа.

Слика 43 – За оние со деца дома: користете го ходникот за да чувате ѕид од табла и да ги поттикнете илустрациите на малите.

Слика 44 – Во овој влезен хол е присутен ѕид од табла.

Бел ѕид од табла

Слика 45 – Покрај класичното црно сликарство, ѕидот од табла може да биде и бела.

Ѕид од шкрилец за спалната соба

Слика 46 – Оваа соба ја добива специјалната слика на ѕидот на главата од креветот,овозможувајќи каква било креативна илустрација.

Слика 47 – Еднокреветна соба со ѕид од табла за љубителите на физиката и математиката.

Слика 48 – Користете го ѕидот на таблата за да водите календар со важни датуми.

Слика 49 – Ѕид на табла за момче од детска соба.

Слика 50 – Оваа двокреветна спална соба со високи тавани ги користи предностите на ѕидот од табла за да има креативни илустрации.

Слика 51 – Ѕидот од табла се наоѓа на чело на ова поткровје со двојна спална соба.

Слика 52 – Спална соба момче со ѕид од табла .

Слика 53 – Оставете романтични пораки и споделете го ѕидот на таблата со вашите пријатели.

Слика 54 – Овде, пораките се опкружени со бели рамки во различни стилови.

Ѕид од чеша за дневна соба

Слика 55 – Оставете ја пораката што ја сакате во вашата дневна соба.

Слика 56 – Сè може да се промени во зависност од времето и приликата.

Ѕид од чеша за трпезаријата

Слика 57 – Комбинирајте ги инспирациите со декоративните елементи за трпезаријата.

Слика 58 – Оставете илустрации и инспиративни пораки за вашите гости во трпезаријата.

Слика 59 – Ѕид на располагање за кој било дизајн иилустрација.

Слика 60 – Урамнотежен состав во кујната.

Ѕид од чеша за домашна канцеларија

Слика 61 – Направете ја вашата канцеларија позабавна со користење на ѕидот на таблата.

Слика 62 – Комбинација помеѓу хаос на формули и цртежи со неутрална декорација на околината.

Слика 63 – Наместо пост-негови, користете пораки на ѕидот на таблата во вашата канцеларија.

Слика 64 – Оставете го ѕидот на таблата како извор на инспирација за вашата домашна канцеларија.

Слика 65 – Секогаш оставајте го календарот на екранот да ве потсетува на најважните датуми.

Слика 66 – Друг пример што ги користи предностите на ѕидот на таблата за изложување на календарот и настаните од тековниот месец.

Слика 67 – Светот и мапата на светот се вашето место.

Слика 68 – Дневна соба со ѕид од табла.

Слика 69 – Бидете креативни на ѕидот од таблата во вашата канцеларија .

Слика 70 – Идеален за оние кои работат во креативни области.

Повеќе слики од ѕидот на таблата што треба да се инспирира

Слика 71 – Овде, ѕидот на таблата зафаќа мал простор помеѓу бирото и полиците.

Слика 72 – Канцеларија во Њујорк од Linkedin со ѕид од табла во корпоративна средина.

Слика 73 – Стилирајте го ѕидот сопораки и украсни рамки.

Слика 74 – Овој проект го дизајнира календарот на минималистички начин во декорацијата.

Слика 75 – Рекреативен простор со ѕид од табла за децата да се чувствуваат удобно.

Слика 76 – Оставете пораки според вашите личноста во околината.

Слика 77 – Децата сакаат да цртаат: дозволете го ова со ѕидот на таблата.

Слика 78 – Малите илустрации ја прават разликата во околината.

Слика 79 – Направете го тоа да се случи во оваа кујна.

Слика 80 – Во домашна канцеларија: чувајте посебно катче за илустрации.

Слика 81 – Оставете го списокот подготвен за супермаркет на ѕидот на вашата табла.

Слика 82 – Чувајте ја вашата домашна канцеларија со списокот со задачи.

Слика 83 – Детска соба со ѕид од табла и шарени илустрации.

Слика 84 – Додадете ѕид од табла до вашиот ходник или влез во ходникот.

Како чекор по чекор да направите ѕид од табла

Сега кога видовте прекрасни идеи за опкружување украсени со ѕид од табла, научете како да го направите вашиот ѕид со едноставни чекор по чекор според видеата со упатства подолу:

1. Како да направите ѕид од табла без боја (со контактна хартија)

Идеален за детски и тинејџерски соби, ова упатствоучи како да се направи ѕид од табла со контактна хартија, без употреба на боја. Завршете го овој ѕид со шарени илустрации со непочитување или корисни информации за вашите врсници:

//www.youtube.com/watch?v=g-NKWQFKsVg

2. Како да направите ѕид од табла со контактна хартија

Покрај бојата на таблата, можете да монтирате цел ѕид со контактна хартија. Користете ја оваа опција за поголема флексибилност и помалку работа за компонирање на вашиот ѕид. Потоа само пополнете го местото со цртежи и илустрации што ви се допаѓаат. Проверете ги сите чекори подолу:

//www.youtube.com/watch?v=cQB6KApKenQ

3. Направете сами висечка градина со ѕид од табла

Погледнете како да направите табла во агол од вашата куќа, користејќи соодветна боја (мат црна боја од брендот Eucatex). Погледнете ги сите детали во видеото подолу:

Гледајте го ова видео на YouTube

4. Како да направите ѕид од табла под 40 долари

Погледнете како да направите ѕид од табла со боја со само брусење на оригиналната површина и потоа нанесување на синтетичкиот емајл. Проверете ги сите чекори во видеото подолу:

Гледајте го ова видео на YouTube

5. Скапоцени совети за пишување на ѕидот на таблата со креда

Откако ќе го направите вашиот ѕид од табла, време е да цртате. Погледнете во ова видео како да направите стилски илустрации со вистинската типографија за вашиот декор:

Гледајте го ова видео на YouTube

6. Како да направите табла

William Nelson

Џереми Круз е искусен дизајнер на ентериер и креативен ум зад широко популарниот блог, Блог за декорација и совети. Со своето остро око за естетика и внимание на деталите, Џереми стана авторитет во светот на дизајнот на ентериер. Роден и израснат во мал град, Џереми уште од мали нозе развил страст за трансформирање простори и создавање убави средини. Тој ја продолжи својата страст со завршување на диплома за внатрешен дизајн на престижен универзитет.Блогот на Џереми, Блог за декорација и совети, служи како платформа за тој да ја покаже својата експертиза и да го сподели своето знаење со огромна публика. Неговите написи се комбинација од проникливи совети, водичи чекор-по-чекор и инспиративни фотографии, кои имаат за цел да им помогнат на читателите да ги создадат своите простори од соништата. Од мали измени во дизајнот до целосно преуредување на собите, Џереми дава лесни за следење совети кои одговараат на различни буџети и естетика.Уникатниот пристап на Џереми кон дизајнот лежи во неговата способност беспрекорно да комбинира различни стилови, создавајќи хармонични и персонализирани простори. Неговата љубов кон патувањето и истражувањето го навела да црпи инспирација од различни култури, инкорпорирајќи елементи на глобален дизајн во неговите проекти. Користејќи го своето големо знаење за палети на бои, материјали и текстури, Џереми трансформираше безброј својства во прекрасни простори за живеење.Не само што стави Џереминеговото срце и душа во неговите дизајнерски проекти, но тој исто така ја цени одржливоста и еко-пријателските практики. Тој се залага за одговорна потрошувачка и промовира употреба на еколошки материјали и техники во неговите објави на блогот. Неговата посветеност на планетата и нејзината благосостојба служи како водечки принцип во неговата дизајнерска филозофија.Покрај водењето на својот блог, Џереми има работено и на бројни проекти за дизајн на станбени и комерцијални објекти, заработувајќи признанија за неговата креативност и професионалност. Тој, исто така, беше вклучен во водечките списанија за дизајн на ентериер и соработуваше со истакнати брендови во индустријата.Со својата шармантна личност и посветеност да го направи светот поубаво место, Џереми Круз продолжува да инспирира и трансформира простори, совет за дизајн во исто време. Следете го неговиот блог, Блог за декорација и совети, за дневна доза на инспирација и стручни совети за сите работи за внатрешен дизајн.