Фасади на куќи со камен: неверојатни модели и како да го изберете идеалниот камен

 Фасади на куќи со камен: неверојатни модели и како да го изберете идеалниот камен

William Nelson

Камењата се синоним за цврстина, отпорност и трајност. И кога се користат за составување на фасадата на куќите, камењата ги даваат истите карактеристики на градежништвото, покрај тоа што естетски го подобруваат архитектонскиот проект. Дознајте повеќе за фасадите на куќите со камења:

Постојат неколку видови на камења кои можат да се користат за обложување на фасадите на куќите. Најчести се фасадите со Miracema, canjiquinha, sao tomé, ferro и португалски камен.

И овие камења, кои се разликуваат по боја, форма и големина, може да се комбинираат со други материјали, како дрво, стакло и метал, во зависност од стилот што сакате да го испечатите на фасадата на куќата. Најрустичните можат да се одлучат за комбинација од камен и дрво, додека модерните конструкции добро се усогласуваат со комбинацијата на камен и стакло или камен и метал.

Камењата можат да ја покријат и целата фасада на куќата или само дел, создавајќи диференцирана и извонредна област.

Проверете 60 неверојатни слики од фасади од камени куќи

Покрај толку многу можности, може да биде тешко да се дефинира кој камен да се користи или како да се користи . За да ви помогнеме во оваа мисија, избравме 60 слики од фасади на камени куќи за да бидете инспирирани и маѓепсани. Проверете:

Слика 1 – Во оваа куќа, камењата ги покриваат ѕидовите и се комбинирани со стакло идрво.

Употребата на камен гарантира лесно рустикално и селско чувство на оваа куќа. Присуството, иако мало, на природата допринесува уште повеќе за овој предлог.

Слика 2 – Фасади на куќи со камења: куќа со модерна архитектура има засолниште направено од камења, дури и одат на земја , во место на подот.

Слика 3 – Фасадата на куќата со голем камен беше поделена меѓу камења и дрво; модерноста на конструкцијата беше загарантирана со црната боја на рамките и големите стаклени прозорци.

Слика 4 – Грубите камења формираат рамка околу овие две- Катна куќа.

Слика 5 – Фасада на куќа со камен: оваа куќа се одлучи да користи темно сиви камења.

Исто така види: Како да направите помпон од хартија: видете упатства и совети за украсување

Фасадата на оваа двокатна куќа била покриена со темносиви камења Мирацема. На тротоарот се присутни и камењата. Цветните кревети пред куќата формираат многу убав контраст на природни елементи.

Слика 6 – Оваа фасада на куќата со камен е направена со комбинација од камења и изложен бетон.

Слика 7 – Една опција е да се покрие само половина од ѕидот со камења и да се користи друг тип на облога на преостанатиот ѕид или само да се бојадиса.

Слика 8 – Во оваа куќа камењата помагаат да се создаде волумен во градбата, покрај тоа што нудат боја на фасадата на куќата сокамен.

Слика 9 – Единствената цврста конструктивна лента беше покриена со камења со неправилни големини.

Слика 10 – Фасада на куќа со камен што треба да се набљудува.

Фасадата на оваа куќа изгледа како уметничко дело. Невозможно е да се помине без да се размислува. Мешавината на материјали, вклучително и каменот, заедно со модерниот и софистициран дизајн се чисто задоволство за очите.

Слика 11 – Фасадите на куќите можат да бидат покриени со камења во филети, сурови или исечени во специфични формати .

Слика 12 – Куќата со базен избра камена фасада за да обезбеди порелаксиран и поприроден изглед.

Слика 13 – Куќа со модерен и препознатлив дизајн се обложуваат на фасада на куќа со камен.

Слика 14 – Фасада на куќа со камен: лесната инјекциска смеса ја подобрува природната форма на кафеавите камења.

Слика 15 – Врвот на оваа фасада се камењата и покривот.

Ниту преголемата, ниту премалата куќа беше засилена со присуството на камењата на ѕидот. Покривот и малата градина на влезот уште повеќе ја истакнуваат куќата.

Слика 16 – Камења од различни тонови ја покриваат целата фасада на куќата со камен.

Слика 17 – Во оваа куќа со модерна архитектура, камењата ги покриваат структурните столбови наконструкција.

Слика 18 – Фасада на куќа со камен: во оваа куќа камењата се појавуваат на подискретен начин и наликуваат на структурни блокови.

Слика 19 – Сивкавиот тон на камењата продолжува во металите и во сликањето на фасадата на оваа куќа.

Слика 20 – За секој дел од куќата фасада на куќа со различен камен.

Може да се каже дека ова куќа со базен има две фасади. Едниот целосно во железен камен, кој се карактеризира со кафеав тон со рѓосан изглед, додека другиот дел од куќата е со дрвена фасада.

Слика 21 – Во оваа фасада на куќата е користен железен камен со камен за покријте го ѕидот. .

Слика 23 – Кога кафената боја ја нема во камењата, таа доаѓа во бојата на портата и бојадисувањето на ѕидовите на фасадата на каменот куќа.

Слика 24 – Највертикалниот дел од куќата беше целосно покриен со камења, што уште повеќе се истакнуваше во градбата.

Слика 25 – Дискретна, но присутна на фасадата на куќа со камен.

Камењата влегуваат во фасада на оваа куќа дискретно, во само еден од ѕидовите. Но, и покрај тоа, веќе е способен да произведе диференциран ефект, да донесепосебен шмек на добредојде и удобност.

Слика 26 – На предната страна, стаклото, од страните, се издвојуваат камењата од типот miracema.

Слика 27 – Фасада на куќа со камен: камењата на дното на куќата создаваат чувство на поддршка на конструкцијата.

Слика 28 – Мала куќа со камена фасада: само првиот кат од куќата беше покриен со камења, горниот дел беше обоен.

Слика 29 – Среде природата , Опцијата беше за фасада на куќа со камен кој мешаше камења и дрво.

Слика 30 – Сивите камења создаваат прекрасна комбинација со белиот таван на фасада на куќа со камен.

Суровите и рустикални камења во една нијанса на сива создаваат импозантна и впечатлива фасада. Внатре во куќата камен доби и ѕидот што се протега над покривот.

Слика 31 – Гредите на оваа куќа беа покриени со камења во светол тон, слична на бојата на подот што се користеше во надворешниот простор .

Слика 32 – Квадратните бели камења создаваат текстура и волумен за надворешните ѕидови на куќата.

Слика 33 – Добредојдена и префинета куќа во исто време: камењата го пренесуваат ова чувство на оние кои ја визуелизираат фасадата на куќа со камен.

Слика 34 – А од најчестите камења што се користат во градежништвотоЗа фасадата на оваа куќа беше избрано бразилско растение, кањикина.

Слика 35 – Железни камени габиони ја украсуваат оваа огромна фасада на куќата со камен.

Камените габиони, освен што се многу естетски, помагаат и за структуирање на куќата и генерално се користат при изградба на потпорни ѕидови. Односно, со еден материјал може да се добијат повеќе од еден резултат.

Слика 36 – Камењата од типот canjiquinha влегуваат само во мал дел од фасадата на куќа со камен.

Слика 37 – Таков архитектонски проект ги заслужува најдобрите облоги за да биде уште поубав.

Слика 38 – Овде, камењата влегуваат само во долниот дел од куќата, помагајќи да се украси гаражата.

Слика 39 – Белите камења носат поголема леснотија на оваа фасада како една целина, која како главен елемент го има стаклото.

Слика 40 – Начинот на кој се поставуваат камењата исто така се меша во конечниот резултат на фасадата на куќата со камен.

Слика 41 – До базенот и градината, камењата ги засилуваат природните елементи присутни на камената фасада на куќата.

Лесните камења носат повеќе леснотија и соработуваат за почиста и помазна фасада. Меѓутоа, чистењето и одржувањето мора да бидат почесто за да се избегнат дамки и траги.видливо во камењата.

Слика 42 – Во оваа куќа, камењата го покриваат ѕидот и го формираат потпорниот ѕид.

Слика 43 – Еден пола и пол ѕид: сакате да заштедите пари и да користите камења во исто време? Затоа, инвестирајте во оваа идеја и користете камења само во средината на ѕидот.

Слика 44 – Бели камени габиони на горниот дел од фасадата на куќа со камен. Дали ви се допадна идејата?

Слика 45 – Големата куќа на аголот користи различни материјали за да ја состави фасадата на куќата со камен; камењата се користеле само на ѕидот.

Исто така види: 50 бањи со метали и златни детали

Слика 46 – Фасада на куќа со камен: мала куќа од бајките.

Стилот и материјалите користени при обложување на оваа фасада прават да изгледа како куќа од бајките: нежна, топла и добредојдена. И не можете да не ја споменете убавината на борот токму на влезот. Накратко, комбинација на елементи за да се формира влез во куќата од светот на имагинацијата.

Слика 47 – Фасада на куќа со камен: камен, дрво и фасада за да се остави секого воодушевен.

Слика 48 – Фасада на куќа со камен: камчиња во филе го покриваат само задниот ѕид до базенот.

Слика 49 – Овој тип на фасада на куќа со камен е многу вообичаен во европските куќи.

Слика 50 – Донекаде модерна фасада на куќа од камен, еднамалку рустикален, но многу шармантен.

Слика 51 – Фасада на куќа со камен: металните греди хармонично го делат просторот со филетите на ѕидот.

Слика 52 – Фасада на куќа со едноставен и достоен камен.

За да создадете природно пријатна атмосфера, запишете го овој рецепт: камења, дрво и многу природа. Тоа е она што се случи на фасадата на оваа куќа, совршена комбинација на природни елементи.

Слика 53 – Ако идејата е да се користат камења за да се направи само еден детал од фасадата на куќа со камен, не бидете заплашени! Обложувајте се на оваа идеја.

Слика 54 – Куќа со изложена бетонска фасада и камења.

Слика 55 – Фасада на камена куќа: мала куќа со фасада од бел камен; нагласување за големите стаклени прозори.

Слика 56 – Камењата се отпорни, издржливи и топлински, па затоа можат да се користат дури и како под, особено во области влажни, блиску до базени.

Слика 57 – Рустична дрвена фасада се обложува на камења за покривање на страничните ѕидови.

Слика 58 – Како да комбинирате различни камења на иста фасада од куќа со камен? Можете да направите нешто слично со оваа куќа на сликата.

Слика 59 – Фасади на куќи со камења: елеганцијата на белите камења помага да се состави фасадатачиста од оваа куќа.

Слика 60 – Фасада на куќа со камен: во оваа фасада на селска куќа, вертикалните структури добија камен во облик на филе облога во тонови слични на оние што се користат во рамки и покрив.

William Nelson

Џереми Круз е искусен дизајнер на ентериер и креативен ум зад широко популарниот блог, Блог за декорација и совети. Со своето остро око за естетика и внимание на деталите, Џереми стана авторитет во светот на дизајнот на ентериер. Роден и израснат во мал град, Џереми уште од мали нозе развил страст за трансформирање простори и создавање убави средини. Тој ја продолжи својата страст со завршување на диплома за внатрешен дизајн на престижен универзитет.Блогот на Џереми, Блог за декорација и совети, служи како платформа за тој да ја покаже својата експертиза и да го сподели своето знаење со огромна публика. Неговите написи се комбинација од проникливи совети, водичи чекор-по-чекор и инспиративни фотографии, кои имаат за цел да им помогнат на читателите да ги создадат своите простори од соништата. Од мали измени во дизајнот до целосно преуредување на собите, Џереми дава лесни за следење совети кои одговараат на различни буџети и естетика.Уникатниот пристап на Џереми кон дизајнот лежи во неговата способност беспрекорно да комбинира различни стилови, создавајќи хармонични и персонализирани простори. Неговата љубов кон патувањето и истражувањето го навела да црпи инспирација од различни култури, инкорпорирајќи елементи на глобален дизајн во неговите проекти. Користејќи го своето големо знаење за палети на бои, материјали и текстури, Џереми трансформираше безброј својства во прекрасни простори за живеење.Не само што стави Џереминеговото срце и душа во неговите дизајнерски проекти, но тој исто така ја цени одржливоста и еко-пријателските практики. Тој се залага за одговорна потрошувачка и промовира употреба на еколошки материјали и техники во неговите објави на блогот. Неговата посветеност на планетата и нејзината благосостојба служи како водечки принцип во неговата дизајнерска филозофија.Покрај водењето на својот блог, Џереми има работено и на бројни проекти за дизајн на станбени и комерцијални објекти, заработувајќи признанија за неговата креативност и професионалност. Тој, исто така, беше вклучен во водечките списанија за дизајн на ентериер и соработуваше со истакнати брендови во индустријата.Со својата шармантна личност и посветеност да го направи светот поубаво место, Џереми Круз продолжува да инспирира и трансформира простори, совет за дизајн во исто време. Следете го неговиот блог, Блог за декорација и совети, за дневна доза на инспирација и стручни совети за сите работи за внатрешен дизајн.