Гипс библиотека: предности и 60 проекти за инспирација

 Гипс библиотека: предности и 60 проекти за инспирација

William Nelson

Гипсарната завршница се здоби со популарност во внатрешната декорација - тоа е сестран материјал, кој може да се обликува според потребите со ексклузивни формати. Освен на гипс калапи и облоги, гипс може да се најде и на полици, полици и ниши. Генерално, тие се вградени во ѕидови од гипс картон, создавајќи ексклузивен простор за прикажување на украсни предмети во околината.

Предности на полиците од гипс картон

Современост : надвор од тоа да се биде елегантно и современо решение, употребата на рефлектори може да ја направи полицата многу поатрактивна, со акцент на орнаменти и украсни предмети.

Простор : една од главните предности во споредба со заеднички полица е дека со малтер е можно да се вградат ниши во ѕидовите, зафаќајќи намален простор во споредба со традиционалното парче мебел. Полицата може да биде присутна на телевизиски панел, без да има контакт со подот, на пример, држејќи го долниот дел слободно за поставување други предмети.

Прилагодено : тоа значи дека полицата може да се прилагоди на различни проекти и простори, дури и со користење на похрабри формати.

Чистење : бидејќи зафаќа помал простор, чистењето е олеснето, само со помош на прашина е можно да се отстрани акумулацијата од прашина во нишите и полиците.

Важна препорака е точно да се оцени којапотреби — за да можете да креирате добро дефинирани простори, според предметите што сакате да ги зачувате на полицата. Друга релевантна точка е ангажирањето на работна сила специјализирана за примена на гипс, идеална за да се добие очекуваниот резултат.

60 средини украсени со полици, ниши и гипсени полици

Како да додадете сета елеганција и деликатес со гипс полици? Избравме прекрасни проекти кои можат да послужат како инспирација за вашиот сопствен проект:

Слика 1 – Гипсена полица со ниши.

Оваа полица е малку вдлабнати од ѕидот за да се истакне уште повеќе во околината. Светлосниот ефект соработуваше во овој предлог, бидејќи го остава изгледот лесен со изглед на пловечка полица.

Слика 2 – Можете да ја компонирате гипсената полица со табла во белата завршница.

Полицата од гипс картон може да се измеша со дограма за мебел. За оние кои имаат намера да склопат телевизор, користете ја оваа техника.

Слика 3 – Истечена гипсена полица.

Поделувачите на собите станаа вообичаени во проекти за мали станови. Затоа, секогаш е добредојдено да имате поекономични опции за спроведување на оваа интеграција. Гипсената полица може да има функционална и декоративна улога за овој тип на предлог, притоа одржувајќи одличен однос трошоци и придобивки.

Слика 4 – Уживајте во финишот на гипсениот тавангипс за поставување полица со истиот материјал.

Полиците многу помагаат во организирањето на детските соби. Во овој предлог таа одвојува книги, плишани животни и други играчки.

Слика 5 – Структурата направена од гипс има ниши на влезот во собата.

Слика 6 – Обложете се на полицата за делење на гипс.

Со ѕидовите направени од традиционална ѕидарија, полицата се спојува со конструкцијата, правејќи ја ако е интегриран дел. Може дури и да ги прими овие шупливи ниши, овозможувајќи видливост помеѓу двете средини, како и поддршка за украсни предмети.

Слика 7 – Оптимизирајте го просторот уште повеќе со ниши вградени во ѕидот од гипс.

Овој предлог е идеален за чување крпи и хигиенски средства во бањата. Во овој предлог, предметите беа организирани во корпи - за ова е од суштинско значење да ги имате мерењата при рака за да бидете сигурни дека тие се вклопуваат во нишата.

Слика 8 – Прекрасна композиција со тапет и огледало со панел малтер.

За модерен и елегантен ефект во дневната соба, обложете ја тапетната плоча на сувиот ѕид и обидете се да ставите позадина со огледало на полицата .

Слика 9 – Завршувањето на облогата и полицата се одвиваат по истата шема.

Слика 10 – Двокреветна спална соба со гипсена полица .

Слика 11 -Можете да додадете уште едно парче мебел на полицата од гипс картон.

Слика 12 – Полица од гипс картон со полици.

Слика 13 – Оваа полица ја направи сета разлика во дизајнот на собата на бебето.

Во собата на бебето, полицата беше изградена во ѕидот со простор за ТВ и украси. Осветлувањето е силна страна што ја подобрува нишата создадена во гипс.

Слика 14 – Составете библиотека со гипсена полица.

Слика 15 – Гипс полица во L.

Гипсените полици се направени по нарачка, совршено се вклопуваат во проектот.

Слика 16 – Ефектот на полицата на целиот ѕид потсетува на панел.

Фиксираниот модел на ѕидот овозможува поцелосен дизајн, овозможувајќи му да се структурира во различни начини без губење простор.

Слика 17 – Направете хармоничен состав со украсните предмети.

Слика 18 – Гипсената полица може да се трансформира во прекрасен кревет.

Слика 19 – Во овој предлог за двокреветна спална соба, гипсените полици беа вметнати во ѕидот на главата на креветот. 1>

Слика 20 – Искористете ги предностите на аглите на ѕидовите со монтирање гипсена полица.

Ова е модерен модел, каде што гипсената полица е вградена во ѕидот и има отвори во аглите, кои ги зафаќаат двете страни на ѕидот.

Слика 21 –Играјте си со боите и облиците на полицата.

Слика 22 – Полица за книги сместена на ѕидот зад трпезариската маса: овде украсните предмети добиваат нагласок и хармонија со нишите.

Слика 23 – Гипсена полица со саксии.

Изградени полици во гипс заземаат помалку простор, па дури и може да прима LED осветлување.

Слика 24 – Панел за ТВ со гипсена полица покрај него.

Слика 25 – Гипсената полица го истакна преминот помеѓу двете средини.

Слика 26 – Модел на гипсена полица за книги.

Слика 27 – Овој панел е придружен со прави линии кои го изразуваат современиот стил.

Исто така види: Спа ден: што е тоа, како да го направите тоа, типови и креативни идеи за украсување

Во оваа дневна соба имаме помодерен модел на библиотека што се користеше за поставување украси и опкружување на каминот. Диференцијалот е во суспендираната структура која овозможува полесен изглед и уште простор за украсните камења. Осветлувањето исто така донесе оригиналност, бидејќи светилката е вградена во самата полица, засилувајќи го впечатокот на леснотија.

Слика 28 – Осветлете ја вашата гипсена полица со рефлектори.

Слика 29 – Диференциран простор за ѕидот со ниши вградени во малтерот.

Слика 30 – Гипсената полица е трансформирана во влезен портал.

Слика 31– Бања со гипсена полица.

Слика 32 – Детска соба со гипсена полица.

Слика 33 – Со нагласено осветлување.

Слика 34 – Гипсена полица за двокреветна спална соба.

Слика 35 – Влезна сала со гипсена полица.

Слика 36 – Преграда за соби направена со гипсена полица .

Оваа полица го имаше истиот процес како ѕид кој ги дели околините, само со ниши создадени за сместување на украсите.

Слика 37 – Трпезарија со полица од гипс картон.

Слика 38 – Означете ги украсните предмети со осветлување во секоја ниша.

Слика 39 – Поставете го полица од гипс картон од подот до таванот.

Слика 40 – Овој гипс картон е фиксиран одзади од ноќната маса во двокреветната спална соба.

Оваа идеја е одлична за оние кои имаат ѕид со чиста глава. Обидете се да инвестирате во страните на креветот со полица и украсни предмети како белег во околината.

Слика 41 – Гипсената полица носи движење на белиот ѕид.

Слика 42 – Направете игра на волумени помеѓу поставата и гипсената полица.

Склопувањето на составот на предметите е важен чекор. Изгледот мора да биде хармоничен и мора да има шема на бои што го следи стилот на околината.

Слика 43 – Коридорсо гипсена полица.

Слика 44 – Суспендиран гипс панел со камин и полица од страна.

Слика 45 – Гипсената полица е идеална за украсување на просторијата со предмети и додатоци.

Слика 46 – Бебешка соба со малтер за полица.

Слика 47 – Гипсена полица за дневната соба.

Слика 48 – Гипс полица за домашна канцеларија.

Слика 49 – Панел со гипсена полица.

Гипсена полица беше поставена на ѕидот со дрвена плоча, одржувајќи контраст помеѓу боите.

Слика 50 – Гипсената полица може да одговара на секој стил на декорација.

Слика 51 – Едноставна идеја за работно катче.

Слика 52 – Уживајте во високиот таван на нозете за да поставите полица од гипс картон.

Оваа полица следи поинаков и оригинален стил, нишите беа поставени во горниот дел на десната нога, следејќи го панелот од телевизорот до таванот. Декорацијата е чиста, следејќи ја истата шема на неутрални бои.

Слика 53 – Соби интегрирани со полица од гипс картон.

Слика 54 – Можете да изберете која било големина и длабочина на вашата полица.

Слика 55 – Оваа полица ја истакна преовладувачката боја во декорацијата.

Слика 56 – Гипсениот ѕид отстапи место надрвени ниши.

Гипсарната конструкција се користеше како потпора за огледалните дрвени ниши, софистицирано решение со совршена завршница за декорација. Вградената светлина ги подобрува нишите предизвикувајќи ефект на светлина и сенка.

Слика 57 – Аголот на спалната соба доби посебен простор за поддршка на плишаните животни.

Слика 58 – За истакнување на предметите во канцелариска просторија.

Слика 59 – Оваа полица ја доби истата боја на боја како и ѕидови.

Финишот и комбинацијата на бои се хармонични, избраните орнаменти одговараат на предлогот, а вдлабнато осветлување внесе повеќе шарм и истакнување.

Слика 60 – Гипс полица за дневна соба.

Исто така види: Комплет за бања: научете како да изберете и да ги видите референците за декорација

Функционален и украсен предмет за секоја околина, без разлика дали се во дневни соби, спални, канцеларии и други.

William Nelson

Џереми Круз е искусен дизајнер на ентериер и креативен ум зад широко популарниот блог, Блог за декорација и совети. Со своето остро око за естетика и внимание на деталите, Џереми стана авторитет во светот на дизајнот на ентериер. Роден и израснат во мал град, Џереми уште од мали нозе развил страст за трансформирање простори и создавање убави средини. Тој ја продолжи својата страст со завршување на диплома за внатрешен дизајн на престижен универзитет.Блогот на Џереми, Блог за декорација и совети, служи како платформа за тој да ја покаже својата експертиза и да го сподели своето знаење со огромна публика. Неговите написи се комбинација од проникливи совети, водичи чекор-по-чекор и инспиративни фотографии, кои имаат за цел да им помогнат на читателите да ги создадат своите простори од соништата. Од мали измени во дизајнот до целосно преуредување на собите, Џереми дава лесни за следење совети кои одговараат на различни буџети и естетика.Уникатниот пристап на Џереми кон дизајнот лежи во неговата способност беспрекорно да комбинира различни стилови, создавајќи хармонични и персонализирани простори. Неговата љубов кон патувањето и истражувањето го навела да црпи инспирација од различни култури, инкорпорирајќи елементи на глобален дизајн во неговите проекти. Користејќи го своето големо знаење за палети на бои, материјали и текстури, Џереми трансформираше безброј својства во прекрасни простори за живеење.Не само што стави Џереминеговото срце и душа во неговите дизајнерски проекти, но тој исто така ја цени одржливоста и еко-пријателските практики. Тој се залага за одговорна потрошувачка и промовира употреба на еколошки материјали и техники во неговите објави на блогот. Неговата посветеност на планетата и нејзината благосостојба служи како водечки принцип во неговата дизајнерска филозофија.Покрај водењето на својот блог, Џереми има работено и на бројни проекти за дизајн на станбени и комерцијални објекти, заработувајќи признанија за неговата креативност и професионалност. Тој, исто така, беше вклучен во водечките списанија за дизајн на ентериер и соработуваше со истакнати брендови во индустријата.Со својата шармантна личност и посветеност да го направи светот поубаво место, Џереми Круз продолжува да инспирира и трансформира простори, совет за дизајн во исто време. Следете го неговиот блог, Блог за декорација и совети, за дневна доза на инспирација и стручни совети за сите работи за внатрешен дизајн.