Индустриски стил: дознајте за главните карактеристики и видете фотографии од средини

 Индустриски стил: дознајте за главните карактеристики и видете фотографии од средини

William Nelson

Изложени цевки, изложена тула и изгорен цемент. Ако мислевте на барака или стара фабрика, сте биле во право. Но, овие елементи се идеални и за украсување дом во индустриски стил.

Дали го знаете овој начин на украсување? Концептот на индустриска декорација се појавил во Њујорк околу 1950 година. Во тоа време, старите слободни згради и индустриски бараки почнале да служат како домување, но оригиналниот изглед на местото го задржале жителите. Ова инаугурираше нов стил на декорација.

Но, немојте да се залажувате да мислите дека недовршениот и, на некој начин, несовршениот изглед на индустриската декорација ја прави поедноставена, онаква што се прави на кој било начин. Напротив, за правилно поставување при поставувањето на индустрискиот декор, треба да се следат некои важни карактеристики. Сакате да знаете што се тие? Затоа, погледнете ги советите подолу за тоа како да направите декор во индустриски стил:

Карактеристики на декор во индустриски стил

1. Изгорен цемент и изложен бетон

Рустичниот, груб и недовршен изглед е силна страна на индустриската декорација и ништо подобро од изложениот бетон и изгорениот цемент да го втисне тоа чувство на околината. Затоа, инвестирајте во ѕидови и подови обложени со техниката или дури размислете за можноста да изградите клупи и шалтери во бетон и оставете ги така, без никаквииндустриски: симболите од картонските кутии станаа налепници за украсување на дрвениот ѕид.

Слика 62 – Розовите светилки додаваат мек романтизам во индустрискиот декор.

Слика 63 – Ролетните се совршени за индустрискиот стил: тие се лесни, минималистички и функционални.

Слика 64 – Челичен лим и кожна глава: два „тешки“ елементи за да се состави индустрискиот стил на оваа спална соба.

Слика 65 – Што може биде проблем, во индустрискиот декор е предност: лупењето на ѕидовите ги открива тулите, само тоа се лепила.

Слика 66 – Веќе во оваа просторија е бетонски конструктивни блокови кои се истакнуваат.

Слика 67 – За придружба и искористување на висината на таванот на оваа куќа, монументален полица за книги полн со книги во индустрискиот стил.

Исто така види: Палетен базен: креативни идеи и како да направите свој

Слика 68 – Кожениот тросед во класичен стил се издвојува во декорот на оваа соба во индустриски стил.

Слика 69 – Деликатноста на фламингото засилена со темните и трезвените тонови на декорацијата во индустриски стил.

Слика 70 – Индустриски стил: боровото дрво е одлична опција за индустриска декорација: евтино е и изгледа одлично без никаков вид завршна обработка.

Слика 71 – Слики и фотографии помагаат да го разбие можното студенило ибезличност на индустрискиот стил.

Слика 72 – Индустриски стил: интегрирани и украсени средини во истиот предлог.

Слика 73 – Индустриски стил: оваа декорација го меша урбаниот индустриски стил со современите уметнички концепти.

Слика 74 – LED знаци: Велосипедските тркала се дел од зборот.

Слика 75 – Олеснете го: поддржете ги сликите и огледалата на ѕидот, наместо да ги поправате.

Слика 76 – Индустриски стил: впечатлива сина се истакнува во спалната соба, но без претерување.

Слика 77 – Индустриски стил: индиректното осветлување ја прави просторијата подобредојдена.

Слика 78 – Индустриски стил: топлите тонови на оваа кујна во комбинација со дрвениот таван создаваат поинтимна и подобредојдена.

Исто така види: Мала кујнска маса: 60 ​​модели кои ќе ве инспирираат

Слика 79 – Таванот со проѕирни плочки ја зајакнува природната сјајност на просторијата.

Слика 80 – Индустриски стил: оставете го плакарот на екранот користејќи стаклена врата.

доработка.

2. Тули

Глинените тули се уште еден белег на индустрискиот стил и веднаш се однесуваат на фабриките од почетокот и половината на 20 век. Одлични се и за правење на околината попријатна и поудобна, разбивајќи го студенилото на материјалите како што се челикот и бетонот, кои исто така често се користат во овој вид декорација.

3. Каприче во осветлувањето

Индиректното осветлување од суспендирани или подни светилки исто така треба да биде присутно во индустрискиот декор. Друг совет е да се обложите на употреба на светилки поврзани директно со жици, со лустери и други видови поддршка.

4. Големи прозорци и врати

На магацините и на фабриките им се потребни големи прозорци и врати за да се обезбеди соодветна пристапност, вентилација и осветлување. Значи, јасно е дека оваа карактеристика треба да биде присутна и во архитектурата во индустриски стил. Претпочитајте железни или челични рамки со празнини затворени со стакло.

5 .Интеграција на средини

Интегрираните средини е уште една карактеристика на овој вид декорација. Кога се појавил индустрискиот стил и кога почнале да се зафаќаат големи магацини, сите соби делеле ист простор. Тоа е, без ѕидови или прегради и колку повеќе интегрирани, толку подобро. На тој начин го цените и соживотот и социјалните односи во куќата. Патем, ова е исто така силна карактеристика намодерен декор кој, патем, оди рака под рака со индустрискиот стил.

6. Откриени цевки и инсталации

За брзо да препознаете дали декорацијата е индустриска или не, побарајте цевки и цевки за вода, гас, климатизација и електрична енергија изложени во околината. Тие се основата на предлогот за индустриски стил. Совет за похармонично вметнување во декорацијата е да ги обоите со светла и контрастна боја.

7. Мебел и апарати

Кога размислувате за мебел, изберете ги оние од челик, цврсто дрво или железо. Античкиот мебел е исто така добар избор за овој тип на декор. Што се однесува до електронската опрема и апаратите за домаќинство, изберете нерѓосувачки челик. Тие можат да дојдат и во винтиџ стил и со помодерен и храбар дизајн. Вие избирате.

Нешто интересно што треба да се забележи во индустрискиот декор е дека недовршениот и несовршен изглед на подот, таванот и подните облоги се во контраст со смелиот и модерен дизајн на мебелот и апаратите. Односно, во индустриската декорација секогаш има простор да се измеша рустикалното и грубото со софистицираното и елегантно.

8. Бои

Друг основен аспект на секоја декорација се боите. Тие го означуваат предложениот стил во околината и се одлучувачки за успехот или неуспехот на декорот. Во декор во индустриски стил, трезвените и неутралните бои ја сочинуваат основата наживотната средина. Во тој случај, секогаш претпочитајте бела, црна и сива боја. Живите бои не се отфрлаат, можат да го интегрираат декорот, но на дозиран и избалансиран начин. Обично се користат за некои детали, а најкористени се примарните – сина, жолта и црвена.

На крај, но подеднакво важно да се спомене, доколку сакате да го промените стилот на уредување на вашиот дом без трошејќи многу или без кршење, тогаш опцијата е да инвестирате во самолепливи премази или тапети. Постојат модели кои совршено ги имитираат облогите споменати погоре и лесно можат да го променат лицето на околината. Размислете за тоа!

80 неверојатни идеи за декор во индустриски стил

Но, засега, држете се до тоа. Ќе ви претставиме неверојатен избор на фотографии со 80 средини украсени во индустриски стил. Проверете:

Слика 1 – Бања украсена во индустриски стил: бела и сива на основата и црвена на деталите.

Слика 2 – Во оваа индустриска бања, акцентот е црните метали кои одговараат на структурата на кабинетот.

Слика 3 – Индустриската кујна прави контраст помеѓу елеганцијата од мермерот и грубоста на изгорениот цемент.

Слика 4 – Откриените тули го гарантираат индустрискиот стил и сепак ја прават просторијата пријатна; нагласување за големиот стаклен прозорец.

Слика 5 –Домашна канцеларија во индустриски стил со метална полица и црни ѕидови.

Слика 6 – Светилки поврзани директно на жици: белег на индустриската декорација.

Слика 7 – Хидрауличните цевки во оваа бања се користеа со различен предлог: поврзување и вклучување светилки.

Слика 8 – Трезвеност и неутралност на индустрискиот стил позајмени за оваа двокреветна спална соба.

Слика 9 – Ѕид од тули? Не секогаш, пробајте налепници или тапети.

Слика 10 – Во оваа просторија со силни и впечатливи бои, патеката направена од цевката завршува со ѕидната светилка .

Слика 11 – Изложениот бетон на таванот создава хармоничен контраст со дизајнерскиот мебел.

Слика 12 – Кој рече дека нема боја во индустрискиот декор? На оваа слика се појавува на цевководот на таванот.

Слика 13 – Точки на таванот и подот на геометриски форми на подот: спој помеѓу модерните и индустриско е направено.

Слика 14 – Високите тавани и елементите од нерѓосувачки челик ја откриваат индустриската тенденција на оваа кујна, и покрај допирот на рустичност.

Слика 15 – Челичните фиоки, дискретно присутни во аголот, го испорачуваат индустрискиот стил на околината.

Слика 16 – Како да ја поставите и обвивкатаможете да избегате од традиционалното и да изненадите со оригинален и поинаков формат.

Слика 17 – Дали сакате поиндустриска средина од оваа?

Слика 18 – Минималистичка, индустриска и модерна бања: три стилови со свои карактеристики, но кои одлично се комбинираат еден со друг.

Слика 19 – Индустрискиот стил во оваа бања се должи на трезвените и неутрални тонови.

Слика 20 – Голема, убава и многу добро уредена просторија, но акцентот е жолтата отоманска, единствената точка на боја во собата.

Слика 21 – Индустрискиот стил е исто така полн со урбани и младешки влијанија.

Слика 22 – Бања во индустриски стил со када.

Слика 23 – Преовладува нерѓосувачкиот челик за бања Несе; Внимавајте, сепак, со прекумерната употреба на материјалот за да не ја направите околината премногу студена и безлична.

Слика 24 – Ако сакате да омекнете во индустрискиот стил, можете да ги обоите ѕидовите во бело.

Слика 25 – Ѕидната покривка продолжува на скалите; 'рѓосаниот тон е бонус за декор со индустриски стил.

Слика 26 – Дрвен под и изгорен цементен ѕид: идеална пропорција за одржување на индустрискиот стил и обезбедување удобноста на околината.

Слика 27 – Врвот на оваа куќа елимен покрив; прва карактеристика на индустриските шупи со индустриски стил.

Слика 28 – Класичен и дизајн мебел се издвојува наспроти сировиот изглед на облогите во индустриски стил.

Слика 29 – Ако во некои стилови на декорација присуството на велосипедот би било непријатност, во индустриската декорација тој е сојузник.

Слика 30 – Инспирирајте се од оваа слика: од едната страна, ѕидот од бела тула, од другата, ѕидот покриен со цинк плочка, во средината на собата, челичната маса и столици со индустриски стил.

Слика 31 – Наместо да се обидувате да ги скриете цевките, вметнете ги во декор со индустриски стил.

Слика 32 – Во индустриската декорација, повторната употреба на предметите е бесплатна.

Слика 33 – стариот куфер дава ретро шмек на околината со индустриски стил.

Слика 34 – Декорација со индустриски стил и ретро отпечаток: стари лампиони и реинтерпретација на столици од средината на минатиот век.

Слика 35 – Освен што се функционални, цевките играат важна естетска улога во декорацијата во индустриски стил.

Слика 36 – Во оваа индустриска декорација, жолтата носи боја и живот.

Слика 37 – Можете ли да користите дрво во индустриски стил? Можете, но дајте им предност на оние кои имаатчелични фризови и рамки.

Слика 38 – Допир на романтизам во декорацијата со индустриски стил.

Слика 39 – Винтиџ фрижидер – во боја и форма – хармонично го составува овој индустриски амбиент.

Слика 40 – Кревет на подот и голем прозорци : совршено индустриска двокреветна спална соба.

Слика 41 – Широката лизгачка врата обезбедува соодветна светлина и вентилација за спалната соба и сепак одговара на индустрискиот предлог.

Слика 42 – Кујна во индустриски стил полна со модерни и современи елементи.

Слика 43 – Едноставна еднокреветна соба, но која многу добро ја доловуваше суштината на индустрискиот стил.

Слика 44 – Кујни со кабинети од нерѓосувачки челик за комплетирање на декор со индустриски стил.

Слика 45 – Железни греди учествуваат во структурата и декорацијата на куќата со индустриски стил.

Слика 46 – Измешајте помеѓу класичниот стил и елементите за декорација во индустриски стил.

Слика 47 – Светлите тонови даваат поголема мекост и деликатес за спална соба, без да се оддалечи од концептот на индустриски стил.

Слика 48 – Интегрирани средини: уште една впечатлива карактеристика на декорацијата во индустриски стил.

Слика 49 – Сива, бела и жолта во стилски декориндустриски.

Слика 50 – Сите простори во куќата можат да бидат под влијание на индустрискиот стил.

Слика 51 – Световите на фикцијата и реалноста се измешани во овој декор; меѓу нив и индустрискиот стил.

Слика 52 – Благородните материјали како што е кожата прават интересен и многу добредојден контраст во декорацијата во индустриски стил.

Слика 53 – Кактусите, тренд на декорација, имаат загарантирано место во оваа декорација во индустриски стил.

Слика 54 – Модерната и индустриска бања изненадува со употребата на платнена завеса во кабинетот, но забележи дека тоа не е каква било завеса.

Слика 55 – Различните подови го означуваат почетокот и крајот на секоја средина.

Слика 56 – Половните седишта за автомобили го составуваат овој декор со многу стил.

Слика 57 – Интегрираните средини ги следат обрасците на боите и текстурата.

Слика 58 – Како во модерната и минималистички декор, индустријалистот исто така ја цени ограничената употреба на мебел и украсни предмети.

Слика 59 – Стаклениот ѕид прави дискретен белег помеѓу околината.

Слика 60 – Декорација со индустриски стил и вертикална градина: растенијата омекнуваат и создаваат добредојде за околината.

Слика 61 – Креативна идеја за копирање со стил

William Nelson

Џереми Круз е искусен дизајнер на ентериер и креативен ум зад широко популарниот блог, Блог за декорација и совети. Со своето остро око за естетика и внимание на деталите, Џереми стана авторитет во светот на дизајнот на ентериер. Роден и израснат во мал град, Џереми уште од мали нозе развил страст за трансформирање простори и создавање убави средини. Тој ја продолжи својата страст со завршување на диплома за внатрешен дизајн на престижен универзитет.Блогот на Џереми, Блог за декорација и совети, служи како платформа за тој да ја покаже својата експертиза и да го сподели своето знаење со огромна публика. Неговите написи се комбинација од проникливи совети, водичи чекор-по-чекор и инспиративни фотографии, кои имаат за цел да им помогнат на читателите да ги создадат своите простори од соништата. Од мали измени во дизајнот до целосно преуредување на собите, Џереми дава лесни за следење совети кои одговараат на различни буџети и естетика.Уникатниот пристап на Џереми кон дизајнот лежи во неговата способност беспрекорно да комбинира различни стилови, создавајќи хармонични и персонализирани простори. Неговата љубов кон патувањето и истражувањето го навела да црпи инспирација од различни култури, инкорпорирајќи елементи на глобален дизајн во неговите проекти. Користејќи го своето големо знаење за палети на бои, материјали и текстури, Џереми трансформираше безброј својства во прекрасни простори за живеење.Не само што стави Џереминеговото срце и душа во неговите дизајнерски проекти, но тој исто така ја цени одржливоста и еко-пријателските практики. Тој се залага за одговорна потрошувачка и промовира употреба на еколошки материјали и техники во неговите објави на блогот. Неговата посветеност на планетата и нејзината благосостојба служи како водечки принцип во неговата дизајнерска филозофија.Покрај водењето на својот блог, Џереми има работено и на бројни проекти за дизајн на станбени и комерцијални објекти, заработувајќи признанија за неговата креативност и професионалност. Тој, исто така, беше вклучен во водечките списанија за дизајн на ентериер и соработуваше со истакнати брендови во индустријата.Со својата шармантна личност и посветеност да го направи светот поубаво место, Џереми Круз продолжува да инспирира и трансформира простори, совет за дизајн во исто време. Следете го неговиот блог, Блог за декорација и совети, за дневна доза на инспирација и стручни совети за сите работи за внатрешен дизајн.