Infinity Edge Pool: како функционира и проектира да инспирира

 Infinity Edge Pool: како функционира и проектира да инспирира

William Nelson

Бесконечниот базен е нов концепт во модерната градба и има способност да го пренесе чувството на просторност при гледање на хоризонтот. Исчезнувањето на водата се добива со прелевање на страните, правење спој со околината. За да имате изненадувачки резултат, неопходно е пејзажот да го фаворизира проектот, комбинирајќи ја водата со уредувањето.

Пред да започнете со градежниот процес, проверете ја позиционирањето на земјиштето: бесконечниот базен е идеален за земјиште со наклон , каде што може да се вгради во највисокиот дел, што го фаворизира панорамскиот поглед. За рамно земјиште операцијата е потполно иста, но со повисока цена на трудот, бидејќи е неопходно да се подигнат рабовите на базенот.

Клучната точка на овој базен е во извршувањето на работата што бара системско филтрирање и пониска структура во областа на рабовите. Затоа се создава празнина за примање на преливната вода и олук за филтрирање на оваа заробена вода, која потоа се испраќа во главниот резервоар. Ако сакате да се одлучите за ефект на водопад, овој олук мора да биде понизок, односно поблиску до дното на базенот.

Како функционира бесконечниот базен?

Разликата помеѓу бесконечниот базен и конвенционалниот модел е во структурата и инсталацијата: неговата цена може да биде малку повисока,на станбен проект.

Слика 39 – Камчињата и грмушките придонесуваат за уредувањето на базенот.

Слика 40 – Водата што прелевањето на базенот го зголемува чувството на просторност и се поврзува со природата.

Слика 41 – Модерен базен за станбен балкон.

И покрај недостатокот на бесконечниот раб на рамно земјиште, тој добива вредност во градежништвото. Во проектот погоре, базенот му даде живот на задниот двор, како и поголем белег во архитектурата на куќата.

Слика 42 – Олукот е многу важен елемент во изградбата на бесконечниот базен.

Овој тип на базен бара често одржување, со поголема грижа за олукот, со текот на времето треба да се исчисти за да се отстрани отпадот кој го попречува враќањето на водата.

Слика 43 – Базенот со бесконечност мора да има наклон на земјата за протокот на вода.

Важниот фактор на базенот со раб бесконечен е неговата конструкција, која е малку наклонета, така што водата се излева. Како што можеме да видиме на сликата, овој дизајн започнува од најплиткиот дел на базенот, што е исто така вообичаено кај традиционалните модели.

Слика 44 – Просторот резервиран за прелиената вода мора да биде безбеден.

За базените лоцирани на повисоките катови, набезбедноста е од суштинско значење, особено во преливното подрачје каде што има најголем ризик од несреќи.

Слика 45 – Бесконечниот раб базен за возрасни и деца.

Во становите и хотелите, вообичаено е да се има побезбедна област посветена на децата, со соодветна длабочина.

Слика 46 – Уредувањето на станот обезбеди приватност и топлина.

Слика 47 – Бесконечниот раб го зајакнува неверојатниот поглед на планините.

Преовладувачките бои на пејзажот и покривките за базен помагаат да се создаде уште поголем ефект врз чувството на просторност. Овој ефект го дава поврзаноста помеѓу куќата и природата, со што се добива впечаток дека е дел од едно сценарио.

Слика 48 – Нерамномерноста е одлична за создавање области за секоја функција на куќата.

Слика 49 – Проѕирните страни на фасадата уште повеќе го истакнуваат погледот на базенот.

Слика 50 – Кривилинеарен бесконечен базен.

Закривената форма е алтернатива на традиционалните прави линии. Важно е да изберете облога што ги следи кривините без премногу проблеми, затоа се препорачуваат стаклени влошки.

Слика 51 – Палубата нуди прекрасен поглед покрај бесконечниот базен.

Овој простор е дизајниран како да е продолжение на дневната соба напрестојувалиште. На овој начин жителите можат полесно да комуницираат во сите области.

Слика 52 – Базенот има бесконечен раб за да му даде континуитет на пејзажот.

Слика 53 – Ефектот е зајакнат со страните, исто така, во бесконечност.

Моделите на базен што ја опишуваат архитектурата на резиденцијата имаат интересен визуелен ефект.

Слика 54 – Бесконечниот базен интегриран во гурмански простор.

Два модерни простори заедно во иста средина. Оваа интеграција можете да ја гарантирате на станбените балкони (така да е широка и со соодветна структура), како и на врвот на некоја зграда (која е најпогодна).

Слика 55 – Фотелите над базенот направи најпријатно место.

Во овој предлог потребно е базенот да има поплиток дел за столовите да бидат на удобна висина за корисниците да се релаксираат .

Слика 56 – Базен поврзан со природата со речиси сите страни со бесконечна граница.

Слика 57 – Лебди над пејзажот.

Слика 58 – Материјалот што се користи за изградба на бесконечен базен е ист како и традиционалните.

Важната работа е вториот раб: треба да биде два сантиметри понизок, за да може водата да истече.мазно.

Слика 59 – Базен со бесконечна раб со дизајнирани ленти.

Базенот со бесконечно раб овозможува и пливање, доколку проектот ги има потребните димензии.

Слика 60 – Базенот може да има внатрешни седишта за подобра релаксација.

Целта на овој базен е да интеракција со корисниците, затоа, внатре е изградена рамка која совршено служи како клупа за одмор и разговор.

Слика 61 – Минималистичкиот концепт важи и за базени.

За подобро искористување на погледот, изберете да го поставите базенот во насока каде што заоѓа сонцето, а исто така и на стратешка височина. На тој начин ќе имате место со импресивен поглед за размислување во доцните попладневни часови!

Слика 62 – Базен со мал бесконечен раб.

Дури и со помал простор за изградба на базенот, бесконечниот раб обезбедува неверојатен ефект во дворот. Тоа е идеален предлог за оние кои бараат поинтимна и лична структура.

Слика 63 – Станбена зграда со бесконечен базен.

До внесете малку природа во овој простор за одмор на зградата, дизајниран е раб кој ја покрива целата должина на базенот. Засадените кокосови дрвја помогнаа да се зајакне овој предлог и служеше како совршена завеса загарантираат приватност на корисниците.

Слика 64 – Обоените инсерти уште повеќе ја истакнуваат архитектурата на базенот.

Исто така види: Сина бања: идеи и совети за украсување на просторијата со оваа боја

Ова е начин да се извлечете од традиционалните сини и зелени пастили. Овој модел сепак успева да создаде белег во однос на неутралната фасада, создавајќи посмел изглед на местото.

Исто така види: Апсолутен кафеав гранит: совети за употреба, комбинации и 50 прекрасни фотографии

Слика 65 – Удобност во вистинска мерка!

Слика 66 – Бесконечниот базен во органски формат.

Слика 67 – Направете го просторот попријатен со базенот и џакузито што го окупираат истата локација.

Во овој проект истата структура овозможи поставување на џакузи со дрвена палуба на повисоко ниво од водата во базенот.

Слика 68 – Станбен балкон со бесконечен базен.

Слика 69 – Затворен бесконечен базен.

Светлата инсталирани во базенот ја ценат околината и обезбедуваат похрабр изглед.

Слика 70 – Оваа предложена област има и надворешен камин.

За секој што размислува за овој тип на базен во својот проект, високо се препорачува професионална консултација. И покрај тоа што се решение на модерната архитектура, не сите места дозволуваат или имаат доволно простор за да имаат добар резултат.

главно поради стекнувањето на специфични пумпи и цевки кои овозможуваат враќање на исцедената вода. И покрај тоа, постапката е слична на изградбата на конвенционален базен, кој може да има различни форми, чекори, фонтани и други атрибути.

Друга важна точка во времето на изградбата е дека базенот мора да биде целосно ниво на висина на земјата или од палубата, на овој начин корисниците можат да размислуваат за панорамскиот поглед стоејќи.

Архитектурата на резиденцијата е важна ставка за проектот за базен. За да оставите софистициран изглед, изберете геометрија формирана од прави линии, која овозможува поврзување со природата. Базенот може да оди и низ куќата, создавајќи неверојатен ефект.

70 проекти и инспирации за бесконечни базени

Дознајте повеќе за бесконечните базени (работа, модели, материјали, проекти и конструкција) проверка изнесете ги нашите препораки и совети подолу:

Слика 1 – Базен со инспиративен поглед!

Проект кој се фокусира на чинот на Размислете за пејзажот: за оние кои сакаат да се сончаат или само да седат и да се релаксираат. Мал бетонски остров е изграден точно во центарот на базенот за да се промовира интеграцијата на овие елементи.

Слика 2 – Проектот може да смета и на дрвена пергола за да ја направи климата попријатна.

0>

Тукаможе да се види и олукот околу базенот покриен со камчиња, кои ја прават климата попријатна, а сепак го кријат задолжителниот олук во градбата.

Слика 3 – Опкружување на архитектурата на резиденцијата.

Директните карактеристики на базенот обезбедуваат уште посовремен ефект врз неговиот изглед. За ова, погрижете се овој формат на базен да го следи архитектонскиот стил на куќата.

Слика 4 – Станбените објекти исто така ја користат оваа модерна опција во нивниот рекреативен простор.

Бидејќи сонот на многу сопственици на куќи е да имаат бесконечен базен, програмерите ги модернизираа своите згради, оставајќи ги настрана конвенционалните концепти и избирајќи иновативни идеи за изградба. Новите станбени проекти имаат широк простор за одмор, што ги прави урбаните простори потечно поврзани со природата.

Слика 5 – Долг базен со бесконечна раб.

Во овој проект, базенот го следи израмнувањето на земјиштето и дрвената палуба. Бидејќи погледот е кон морето, се препорачува употреба на темно сини премази во базенот. Важно е да се создаде ова приближување на боите на базенот со природата за да има изненадувачки ефект.

Слика 6 – Дрвената палуба е најдобрата опција за подови за областа на базенот.

Дрвената палуба е многуиздржлив и има поудобна топлинска сензација за областа на базенот. Покрај тоа, постои широк спектар на текстури достапни при изборот на материјал, но боите се ограничени на тоновите на дрвото. Во овој проект, бидејќи се наоѓа на висока површина, базенот е заштитен со стаклена заштитна ограда.

Слика 7 – Кривините на базенот ви овозможуваат да уживате во погледот од различни агли.

0>

Во зависност од теренот, заоблените линии можат да додадат многу предности на проектот. Покрај мазноста што ја внесуваат во конструкцијата, нивната закривеност овозможува специфични погледи на пејзажот во секоја позиција.

Слика 8 – Базенот на рамно тло има различен предлог за архитектура.

0>

Околинскиот пејзаж е главната карактеристика на бесконечниот базен. Се препорачува професионалецот во областа да го избере најдоброто решение за проектот да има добар резултат и да излезе како што се очекува за клиентите.

Слика 9 – Направете централен простор за одмор во средината на базенот со бесконечна предност.

Овие влезови се успешни во синџири на хотели, барови и клубови на плажа, создавајќи уникатен простор кој дава чувство како да се биде „во базенот“. па дури и така, уживајте во оброк или пијалок.

Слика 10 – Бесконечниот раб е идеален во земја среде природата.

Поврзувањетовизуелното помеѓу водата и природата е изборот кој има најмногу визуелно влијание на овој тип базен, поради што е совршен за селски куќи или на фарма.

Слика 11 – Дизајнот на базенот овозможува најдобрата употреба од изгледот на земјата.

Погледнете како овој предлог за базен е дизајниран за хармонично да го искористи крајот на горниот кат на оваа конструкција.

Слика 12 – Базен со бесконечен раб обложен со таблети.

Една од предностите на користењето таблети како облога е во однос на чистењето : акумулацијата на нечистотија е мала и може да се исчисти со благ сапун и вода. Со текот на времето, само инјекциската смеса има потреба од одржување со специфични производи. Може да биде идеален слој за заоблени базени, следејќи го неговиот дизајн.

Слика 13 – Пријатен простор за собирање пријатели и семејството.

Тонот на тонот на пејзажот со базенот покажува дека резултатот на околината може да биде модерен во врска со природата. Контрастот на овој проект се должи на бетонските плочи, кои формираат премин во базенот, го зајакнуваат минимализмот на оваа композиција.

Слика 14 – Локацијата на базенот овозможува изглед кој оди во спротивност со морето!

Во овој проект, прекрасна визуелна средба помеѓу водата од базенот и морската вода.

Слика 15 – Многу добро дизајнирана област која обединуваслободно време и поглед на хонорарот на градот.

Овој тип на проекти е тренд и се повеќе се користи во комерцијални случувања, хотели и клубови и резиденции.

Слика 16 – Базен со бесконечна раб со стаклена заштита.

Стаклената заштитна ограда ја остава областа пософистицирана, покрај тоа што промовира поголема безбедност за децата, спречувајќи ги да имаат пристап до спуштената област со олуците.

Слика 17 – Уживајте во пејзажот од најдобриот агол на куќата.

Инциденцата на сонцето е важна точка во локацијата на базенот, тој мора да биде широк и осветлен. Овој фактор мора да оди заедно со пејзажот за резултатот да биде како што се очекуваше.

Слика 18 – Големата циркулациона област овозможува интеграција на внатрешната и надворешната страна на резиденцијата.

Овој проект за семеен дом има базен без присуство на заштитна ограда, неговата позиција е практично на исто ниво со земјиштето. Висината на прелевањето со подот е минимална, што не влијае толку на безбедноста на корисниците.

Слика 19 – бесконечен базен во форма на L.

Овој предлог има поголем простор за одводнување на водата, обезбедувајќи ја безбедноста на корисниците на базенот.

Слика 20 – Впечатокот дека базенот е на конзола гарантира подобар изглед одпејзаж.

Слика 21 – Осветлувањето обезбедува пријатен простор во текот на ноќта.

Неопходно е да се вреднува изградбата на вашиот бесконечен базен ноќе. За ова, размислете за соодветното осветлување во проектот за да го создадете овој неверојатен ефект.

Слика 22 – Ефектот на водното огледало и неговите прави линии овозможуваат базенот да се спои со природата.

Базените играат голема улога во создавањето на овој неверојатен ефект во околината, уште повеќе кога тој е зајакнат со бесконечна граница, која дава впечаток на пресликување помеѓу небото и водата.

Слика 23 – Фонтаната го прави местото попријатно.

Инвестирајте во фонтани и водопади за да го направите вашиот базен попријатен: бучавата проточна вода секогаш е пријатен и релаксирачки.

Слика 24 – Изберете го највисокото место на теренот за да имате подобар резултат.

Слика 25 – Нејзината континуиран изглед, односно без крај создава чувство на просторност на местото.

На местата во контакт со природата изберете материјали кои ги зајакнуваат боите, како што се нијанси на зелена или потемни бои.

Слика 26 – Стаклената обвивка на куќата овозможува поврзување со базенот и пејзажот.

Стаклените површини кои покриваат дел од фасадата создаваат чувство на интеграција помеѓу базенот иархитектура, внесување леснотија на архитектонскиот проект и вреднување на погледот на базенот и околниот пејзаж.

Слика 27 – Удобните фотелји се суштински елементи за составување на областа.

Густата шума околу базенот додаде убавина на декорацијата на овој надворешен простор. За да се обезбеди поголема удобност за жителите, околу базенот беше поставена дрвена палуба, која може совршено да се надополни со дизајнерски фотелји.

Слика 28 – Задржете ја хармонијата помеѓу архитектурата и базенот, оставајќи го да ги следи правата линии на куќата.

Куќата е позиционирана на висока точка на земјиштето, што опфаќа порезервиран распоред на заедничките простории: погледот може да се цени не само од базенот, туку и од кујнскиот остров за време на оброците.

Слика 29 – Базен со бесконечност на работ со поглед што го одзема здивот.

Слика 30 – Класичниот дизајн на бесконечниот базен е исправен и долг.

Слика 31 – Бидејќи е повисоко тло, заштитата на стаклото носи поголема безбедност до базенот.

Бидејќи се работи за проѕирен материјал, стаклото е означено како материјал за заштитната ограда, без да се нарушува изгледот.

Слика 32 – Пејзажот пред работ на бесконечноста е важен за да обезбеди чувство на континуитет.

Слика 33 – Зеленилото на базенотдоаѓа во хармонија со вегетацијата во заднина, правејќи спој со природата.

Забележете како базенот се интегрира со вегетацијата со примена на истите бои на неговиот облоги: зеленикави и земјени тонови.

Слика 34 – Малите површини за сончање го разбиваат „тврдиот“ формат на базенот и го прават местото порелаксирачко.

Овие области формираат поорганичен дизајн за базенот, промовирајќи поголема интеграција и создавајќи повеќе резервирани простори со нивните прекини на линијата. Инвестирајте во оваа опција за да имате различен проект.

Слика 35 – Создадете интимна и пријатна област за слободно време.

Слика 36 – Област овие заслужуваат оригинални столчиња.

Важно е да не се занемаруваат малите детали кога се гради таква посебна област. Поради оваа причина, потрагата по столици и предмети со ексклузивен дизајн е од суштинско значење за да се има ексклузивен проект.

Слика 37 – Со лизгачките врати на фасадата, куќата се отвора кон базенот, со цел да се надополни неговата архитектура.

Бидејќи се работи за земјиште со ограничена област, предлогот беше меѓусебно поврзување на внатрешниот и надворешниот простор преку панели и разбирлива циркулација помеѓу куќата. и базенот.

Слика 38 – Бесконечниот базен интегриран во салата.

Предложен базен со зелени влошки во простор за одмор

William Nelson

Џереми Круз е искусен дизајнер на ентериер и креативен ум зад широко популарниот блог, Блог за декорација и совети. Со своето остро око за естетика и внимание на деталите, Џереми стана авторитет во светот на дизајнот на ентериер. Роден и израснат во мал град, Џереми уште од мали нозе развил страст за трансформирање простори и создавање убави средини. Тој ја продолжи својата страст со завршување на диплома за внатрешен дизајн на престижен универзитет.Блогот на Џереми, Блог за декорација и совети, служи како платформа за тој да ја покаже својата експертиза и да го сподели своето знаење со огромна публика. Неговите написи се комбинација од проникливи совети, водичи чекор-по-чекор и инспиративни фотографии, кои имаат за цел да им помогнат на читателите да ги создадат своите простори од соништата. Од мали измени во дизајнот до целосно преуредување на собите, Џереми дава лесни за следење совети кои одговараат на различни буџети и естетика.Уникатниот пристап на Џереми кон дизајнот лежи во неговата способност беспрекорно да комбинира различни стилови, создавајќи хармонични и персонализирани простори. Неговата љубов кон патувањето и истражувањето го навела да црпи инспирација од различни култури, инкорпорирајќи елементи на глобален дизајн во неговите проекти. Користејќи го своето големо знаење за палети на бои, материјали и текстури, Џереми трансформираше безброј својства во прекрасни простори за живеење.Не само што стави Џереминеговото срце и душа во неговите дизајнерски проекти, но тој исто така ја цени одржливоста и еко-пријателските практики. Тој се залага за одговорна потрошувачка и промовира употреба на еколошки материјали и техники во неговите објави на блогот. Неговата посветеност на планетата и нејзината благосостојба служи како водечки принцип во неговата дизајнерска филозофија.Покрај водењето на својот блог, Џереми има работено и на бројни проекти за дизајн на станбени и комерцијални објекти, заработувајќи признанија за неговата креативност и професионалност. Тој, исто така, беше вклучен во водечките списанија за дизајн на ентериер и соработуваше со истакнати брендови во индустријата.Со својата шармантна личност и посветеност да го направи светот поубаво место, Џереми Круз продолжува да инспирира и трансформира простори, совет за дизајн во исто време. Следете го неговиот блог, Блог за декорација и совети, за дневна доза на инспирација и стручни совети за сите работи за внатрешен дизајн.