Кујнски премази: 90 модели, проекти и фотографии

 Кујнски премази: 90 модели, проекти и фотографии

William Nelson

Во моментов на кујната не се гледа само како простор за јадење, туку како место за собирање пријатели и семејството. Како резултат на тоа, оваа средина треба да биде весела и да има личност, за да го одразува и личниот вкус на жителите.

Типот на покривање за кујната што најмногу се користи во проектите за украсување е плочки, но пазарот нуди други опции како што се плочки, мозаици, стаклени влошки, мермер, порцелан, дрво, изгорен цемент и камен. Иако за кујната се претпочита плочка, со овие други модели е можно да се создаде неверојатен ефект во декорацијата!

Кујната е средина која бара поголема заштита бидејќи има области кои се валкаат, влажнат и доаѓаат почесто во контакт со оган. Поради ова, потребно е да се изберат премази кои гарантираат практичност, функционалност, безбедност и поголема издржливост во градбата.

Премаз за кујнски ѕидови

Ѕидната облога може да создаде посовремено чувство и да понуди повлијателен изглед.

Идеално е да се постави облогата зад шпоретот и мијалникот за да се заштити од вода и нечистотија. Бидејќи е мала површина, одлична опција е да се истакне овој ѕид. Сепак, облогата во кујната може да се користи на сите ѕидови, проширувајќи ги можностите за декорација. Се разбира, не е кул да ги покриете сите кујнски ѕидовиза понеутрална кујна, инвестирајте во повеќе традиционални облоги во светли бои.

Слика 46 – Покривање на кујната за создавање индустриски ефект.

Слика 47 – Кујна со тркалезни влошки.

Слика 48 – Надворешна кујна со работна плоча со хидраулични плочки .

Вљубениците во винтиџ стилот можат да се инспирираат од оваа работна плоча со обоени плочки. Тие сè уште изгледаат одлично во кујните на отворено, бидејќи се весели и сочинуваат живописна шема на бои.

Слика 49 – Кујна со минималистички стил.

Слика 50 – Влошките во облик на дијамант, исто така, резултираат со креативна и модерна кујна.

Ако вашата цел е да ја оставите кујната со посебен елемент , обложувајте се на овој тип на облога. Во кујната горе, дизајнот на плочките ја направи сета разлика во едноставна и неутрална столарија. Деталите за распоредот со играта на боите, му дадоа на просторот модерен и кул стил!

Слика 51 – Кујна со правоаголни влошки.

Ѕидот може да биде бел со помош на беспрекорна завршница. Ако сакате неутрални тонови и чист декор, пробајте ја оваа инспирација. Деликатните тонови ја направија кујната весела без да ја оптоварат.

Слика 52 – Геометриски дизајн во кујната

Слика 53 – Ефект на амплитуда во кујнатакујна.

Огледаниот ѕид со неутрални елементи се совршена композиција за софистицирана, но едноставна кујна. За да го надополни декорот, дограмата може да има одреден тоналитет на бои, следејќи го мекиот и чист концепт!

Слика 54 – Кујна со црвена плочка

Слика 55 – Ова стакло ги заменува ѕидовите на таблата, со почиста функционалност.

Слика 56 – Едноставна кујна, но полна со шарм!

Слика 57 – Играјте со текстури и композиции на бои.

За овој предлог побарајте неутрален основа, како црна или бела. И од таму, играјте си со текстурите на материјалите по истата боја. Можете да го надополните со обоен детал во дограмата или во некој друг елемент од околината.

Слика 58 – Кујна со сива облога.

Слика 59 – Овој проект доби поинаков третман во дрвото.

Слика 60 – Кујна со изложена тула.

Изложената тула е премаз што оди со се. Без разлика дали е суров или обоен, тој додава многу интересен допир на ѕидот. Рустикот станува нежен кога ќе добие полесна столарија, но може да добие индустриски стил кога облогата е обоена, а остатокот го има во темни бои, како сива и црна.

Слика 61 – ПогледнетеДопир на личност со ѕидни облоги.

Слика 62 – Кујна покриена со гранит.

Слика 63 – Малите таблети во хексагонален формат изгледаат одлично во кујната.

Слика 64 – Облоги за мали кујни.

Огледалото, стаклото и белата маса се елементите што ја прават кујната чиста и со чувство на просторност. Обложувајте се на овие референци ако вашата кујна е мала или интегрирана со дневната соба.

Слика 65 – За весела кујна користете обоени предмети и печатени облоги.

Слика 66 – Плочките во сини нијанси совршено се комбинираат со маса од нерѓосувачки челик.

Слика 67 – Ставете извонреден предмет во средината на бела кујна.

Фрижидерот беше јаката страна на оваа кујна! Идејата за лепење на парчето е едноставен и евтин начин за промена на изгледот, уште повеќе кога околината е целосно бела.

Слика 68 – Кујна со плочка со геометриски принт.

0>

Слика 69 – Плочката на метрото има и своја беж верзија.

Слика 70 – Кујна со светлина плочки.

Исто така види: Занаети со капчиња: инспирација за да започнете со вашето производство

Слика 71 – Сивите лушпи го напаѓаат дизајнот на оваа кујна.

Тонот за тонот нема грешка при украсувањето на околината. Побарајте неутрална боја и засновајте ја на сите кујнски детали,формирајќи градиент на боја низ околината.

Слика 72 – Комбинирајте ги боите на облогата со дограмата.

Слика 73 – Огледалото ви овозможува да го проширите изгледот на интегрираната кујна.

Слика 74 – Плочките со триаголен дизајн носат движење до кујнскиот ѕид.

Слика 75 – Жолтата обвивка ви овозможува да внесете малку боја во оваа кујна.

Слика 76 – Тука се и плочките керамички плочки кои имитираат таблети, што ја олеснува инсталацијата.

Овие плочки се со големина 45×45 cm, што ја олеснува инсталацијата, како и плочките мора да се постават еден по еден, со што се потребни повеќе часови работа.

Слика 77 – Составете хармонична композиција со шарените плочки.

Слика 78 – Огледалото може да предизвика визуелно влијание во кујната.

Слика 79 – Потемната инјекциска смеса уште повеќе ја истакнува белата обвивка во кујната.

Слика 80 – Плочка на метрото во црна боја за оние кои сакаат темна кујна.

Слика 81 – 3D облогата создава неверојатен ефект во кујната.

3D облогата ви овозможува да создадете визуелна илузија на ѕидот, промовирајќи различен изглед во секој агол на кујната. Тие сè уште го засилуваат дизајнот на секое парче со нивната највпечатлива форма, нивната најизразена завршница и нивнатаизненадувачки состав.

Слика 82 – Кујна со бела правоаголна керамика.

Слика 83 – Шестоаголните влошки овозможуваат да се напушти традиционалниот формат.

Ако имате намера да облечете актуелен и нежен слој, побарајте мали парчиња. Шестоаголните парчиња се најмодерна опција за оние кои сакаат да користат керамички влошки.

Слика 84 – Кујна со изгорен цементен порцелански ѕид.

Порцеланските плочки го добија своето место во декорацијата. Изберете завршница која е соодветна за околината и неговата употреба. Во овој проект, порцеланската плочка во изгорен цемент беше начин да се модернизира околината и да се остави класичната B&W да постои во столарската продавница.

Слика 85 – Каменот може да го покрие кујнскиот ѕид заедно со работната плоча .

Слика 86 – Композицијата со плочки дава повеќе живот во кујната.

Слика 87 – Чиста облога за кујната.

Слика 88 – Изложената тула го засили индустрискиот стил на кујната.

Слика 89 – Бела облога со сива столарија.

Оваа комбинација е совршена! Белата столарија може да ја смените и со сивата облога и ефектот ќе биде ист. Бидејќи е неутрален пар бои, кујната останува актуелна долго време.

Слика 90 – Распоредот на рибната скала еопција за иновации во ефектот на обложување.

Традиционалната работа е да се најдат парчињата порамнети хоризонтално или вертикално. Но, ефектот се менува кога размислуваме за поинаков дизајн за ѕидот, креативно компонирајќи ги според вашиот вкус.

истите работи. Најдобро е да се измешаат најсувите места со панели, лепила, бои, па дури и тапети.

Слој за подот во кујната

Кујната е место со постојано движење и е изложено на нечистотија, маснотии, остатоци од храна и вода, па затоа изборот на безбеден под е повеќе од потребен, избегнувајќи несреќи. Идеално е да не изберете лизгав под. Меѓу порцеланските плочки, сатенот е посоодветен од полиран и сјаен. Друга опција се оние кои го имитираат дрвото, носејќи ги сите визуелни карактеристики на материјалот, но без потреба од толку многу грижа. Дознајте повеќе за видовите кујнски подови

Слој за кујнски површини

За оваа локација побарајте поотпорен материјал, каков што е просторот за готвење и директен контакт со вода, тешки предмети, па дури и со врели тави. Камењата се најчестите премази за оваа област, но нерѓосувачкиот челик влезе на пазарот за дизајн со сè!

Внимавајте на преувеличувањето на елементите во облогата, бидејќи од суштинско значење е да постои рамнотежа помеѓу комбинацијата кујнскиот ѕид и под. Направете контрасти на бои или инвестирајте во подизајнирана плочка со помазен под.

90 инспирации за кујнски облоги со врвови

Кујнската обвивка мора да биде посебен детал за да ја оставитеубав, чист и природен изглед. Меѓу толку многу опции, нормално е да имате некои сомнежи, особено кога треба да ги обедините функционалноста и убавината во истиот простор. За да ви помогнеме со оваа задача, погледнете како да ги изберете вистинските облоги за вашата кујна со 90-те проекти што ги издвоивме за да бидете инспирирани:

Слика 1 – Деталите на облогите нудат избалансиран и стилски средина.

Проектот има три различни облоги и додатоци кои формираат хармоничен состав. Потоплите тонови на тула и дрво се избалансирани со таблите од нерѓосувачки челик. Исто како што бронзените светилки се совпаѓаат со тоновите на ѕидот, без да се судрат со изгледот!

Слика 2 – Неутралната основа бара виножито од бои!

Епоксидниот под ви овозможува да креирате монолитна површина со дизајни. За да го создадете овој шарен ефект, најдоброто нешто е да инвестирате во кујна со бела, црна или сива основа.

Слика 3 – Кога едноставното станува различно преку добар проект.

Сивата боја со бели влошки формираат праволиниски дизајн на ѕидот на оваа кујна, промовирајќи оригиналност и креативност во изгледот. Интересна идеја за оние кои сакаат да измешаат различни завршетоци, без да направат грешка во составот на боите и материјалите.

Слика 4 – Надворешната површина на работната површина е одлично место за вметнување убаваоблога.

На крајот на краиштата, тие се очигледни и го даваат целиот контраст на тоа кој е во собата. Дополнете го финишот на површината со високите столчиња!

Слика 5 – Облогите го надополнуваат чистиот стил на оваа кујна.

Слика 6 – За кујнските површини, и педиментите добиваат поголема висина!

Фонтонот не е ништо повеќе од горниот дел на масата, оној што се протега покрај ѕидот . Можеме да забележиме во проектот дека висината овозможува поставување на полица за поддршка, па дури и компонирање со приврзоците кои речиси се среќаваат во оваа траса.

Слика 7 – Керамичките парчиња во нијанси на сива боја се неутрални и компонираат во кој било стил на внатрешна декорација.

Слика 8 – Шкафови со дрвени ниши и плочки.

Слика 9 – Геометриските парчиња се тренд во декорацијата.

Геометрискиот тренд е силна страна во декорацијата! Оваа шестоаголна обвивка доби принт што дополнително ја зајакнува геометријата во составот на ѕидот.

Исто така види: Список за купување намирници: совети за правење своја

Слика 10 – Покривките инспирирани од њујоршкото метро и даваат на кујната урбан воздух!

Во овој проект сè уште можеме да ги видиме бакарните цевки кои формираат потпори на ѕидот и металниот таван што го прават поставувањето уште похрабро.

Слика 11 – Злоупотреба на нерѓосувачки челик за кујна со стилиндустриски.

Слика 12 – Поправените материјали помагаат да се заштеди инјекциска смеса и да се акумулира помалку нечистотија.

Каменот со бели и сиви дамки го надополни изгледот на оваа кујна со црна декорација.

Слика 13 – Трансформирајте ги класичните влошки во различен и храбар распоред!

Традиционалните плочки во квадратна форма може да се исечат на триаголници за да формираат убав и оригинален дизајн за вашиот пулт.

Слика 14 – Вредност за хармонијата помеѓу ѕидните и подните облоги.

Слика 15 – Бојата на клупата влијае на чувството на просторност во околината.

Мермерот, исто така, ја користи можноста да ја направи кујната покласична, која може да трае со години без да се измори од нејзиниот стил.

Слика 16 – Дали има преостанат слој од старо дело? Направете само еден дел од ѕидот!

Деталите ја прават целата разлика во декорацијата! Ако сакате да заштедите пари или ако имате траги од облога, искористете ја можноста да вметнете лента на ѕидот во кујната.

Слика 17 – Розова облога за кујната.

Розовата керамика внесе личност во кујната, правејќи ја околината поженствена!

Слика 18 – Покривање на кујната со изгорен цемент.

За кујни од обоени материјали, идеално е да се обложуватепонеутрални завршетоци и со малку детали. И во овој случај, изгорениот цемент се карактеризира со својата сива боја, со што ја носи целата рамнотежа во околината.

Слика 19 – Мермерот внесува елеганција во кујната.

Слика 20 – Таблетите со средна големина подобро го истакнуваат својот формат.

За оние кои сакаат да ја истакнат облогата на ѕидот, обидете се да се направи контраст на парчето со бојата на инјекциската смеса. Големината исто така многу го попречува ефектот, средната големина е пријатна за очи и се усогласува со овој тип на опкружување.

Слика 21 – Огледалото на спротивниот ѕид создаде изненадувачки ефект во кујната.

Покрај чувството на просторност, огледалото работи и како табла за белешки за оваа кујна.

Слика 22 – Ѕид и под со црна боја изгорени инсерти и допир на цемент.

Слика 23 – Комбинацијата на црно и сиво е совршена!

Слика 24 – Кога правите композиција од различни материјали, бидете внимателни со боите и стилот на предлогот.

Хармонијата е основна во добар проект! Дефинирајте го стилот и потоа побарајте материјали што се однесуваат на предлогот. Не излегувајте да го купувате она што мислите дека е убаво, бидејќи композицијата мора да има силен и јасен концепт во околината.

Слика 25 – Бела облога за кујната.

Слика 26 – Кујна соРаботна плоча од нерѓосувачки челик, ѕид со плочки и дрвен под.

Слика 27 – Распоредот на подот е голема разлика на оваа кујна.

Еден начин да го иновирате изгледот на кујната е да направите убав дизајн со облогите. За да успее оваа идеја, побарајте професионалец во областа за успешно извршување на оваа задача!

Слика 28 – Кујна со зелена облога.

Слика 29 – Изберете боја по ваш избор за покривање на кујнскиот ѕид.

Ефектот ќе работи само ако вашата кујна има неутрална основа, како вишок боја може да тежи на околината, формирајќи одличен карневал!

Слика 30 – Кујна со мермер и бакар во декорацијата.

Бакерот е тренд на декорација! Тие ја прифаќаат софистицираноста поради нивната розе боја. Добро се комбинираат со повеќето материјали, но ако сакате почиста и понежна декорација, побарајте мермер како облога.

Слика 31 – Диференцијацијата на подот беше решението за овој проект.

Дрвото бара посебна грижа во кујната, бидејќи е средина погодна за нечистотија и маснотии. Едно решение е да се направи лента на подот во делот блиску до клупата со некој друг материјал кој е попрактичен и поотпорен на овие проблеми. Во проектот погоре, можеме да го видиме дрвениот паркет низ просторијата и во областа за готвење.керамика што се комбинира со дрвените и дограмските тонови.

Слика 32 – Едноставноста на материјалите бара поголема грижа за завршните работи.

Вметнувањето е популарен материјал кој може да се најде во многу облици и бои. Сепак, за да и се даде на околината современ изглед, потребна е квалификувана работна сила за парчињата да се вметнат правилно и прави.

Слика 33 – Што е со создавање композиција со плочки на метрото?

Слика 34 – Кујна со црн камен.

Слика 35 – За обоени кујни обложувајте се на запалка.

Слика 36 – Столаријата и облогата добиваат хармонична шема на бои.

Проектот прави сè разликата за да имате изненадувачка средина! Изборот на материјали и бои беа важните точки на оваа кујна. Црвенкастата столарија се рефлектираше во изборот на плочки со дезен, формирајќи неочигледна композиција која воодушевува само со гледање.

Слика 37 – Инспирирајте се од индустриска кујна следејќи некои концепти од овој стил.

Можете да земете референци за стил за да ги распоредите во некоја средина. Во случајот на индустриските, металните предмети, привидните предмети и цврстите влошки беа карактеристиките земени од стилот што требаше да се вметне во оваа кујна.

Слика 38 – Кујна соцрна тула.

Слика 39 – Вишокот на розова бара помека завршница во оваа кујна.

Слика 40 – Мала тула + шарена плочка = кујна со личност!

Слика 41 – Метална облога за кујната.

Бојата на облогата влијае на чувството што го сакате за околината. Металниот финиш нуди чувство на просторност и дополнително ја осветлува кујната.

Слика 42 – гурмански кујнски облоги.

Гурманската кујна стана најпосакуваната средина за луѓето. Обично има идеална структура за поставување скара и компактна кујна. Во овој случај, околината бара весела и диференцирана декорација. Керамиката стана речиси неопходна во областа за скара, исто како што камењата се неопходни на работната плоча.

Слика 43 – Кујна со сина облога.

Слика 44 – Перфорираната плоча е функционална и водоотпорна.

Ова е евтин и функционален предмет за кујната. Доколку сакате да го промените изгледот на вашата кујна, ова е едноставен и брз начин да ја надградите. Дупките овозможуваат додатоците да бидат видливи, создавајќи попријатна атмосфера во кујната. Покрај тоа, можете да поставите рамки и полици без потреба од дупчење на ѕидарството.

Слика 45 – Ако намерата е да заминете

William Nelson

Џереми Круз е искусен дизајнер на ентериер и креативен ум зад широко популарниот блог, Блог за декорација и совети. Со своето остро око за естетика и внимание на деталите, Џереми стана авторитет во светот на дизајнот на ентериер. Роден и израснат во мал град, Џереми уште од мали нозе развил страст за трансформирање простори и создавање убави средини. Тој ја продолжи својата страст со завршување на диплома за внатрешен дизајн на престижен универзитет.Блогот на Џереми, Блог за декорација и совети, служи како платформа за тој да ја покаже својата експертиза и да го сподели своето знаење со огромна публика. Неговите написи се комбинација од проникливи совети, водичи чекор-по-чекор и инспиративни фотографии, кои имаат за цел да им помогнат на читателите да ги создадат своите простори од соништата. Од мали измени во дизајнот до целосно преуредување на собите, Џереми дава лесни за следење совети кои одговараат на различни буџети и естетика.Уникатниот пристап на Џереми кон дизајнот лежи во неговата способност беспрекорно да комбинира различни стилови, создавајќи хармонични и персонализирани простори. Неговата љубов кон патувањето и истражувањето го навела да црпи инспирација од различни култури, инкорпорирајќи елементи на глобален дизајн во неговите проекти. Користејќи го своето големо знаење за палети на бои, материјали и текстури, Џереми трансформираше безброј својства во прекрасни простори за живеење.Не само што стави Џереминеговото срце и душа во неговите дизајнерски проекти, но тој исто така ја цени одржливоста и еко-пријателските практики. Тој се залага за одговорна потрошувачка и промовира употреба на еколошки материјали и техники во неговите објави на блогот. Неговата посветеност на планетата и нејзината благосостојба служи како водечки принцип во неговата дизајнерска филозофија.Покрај водењето на својот блог, Џереми има работено и на бројни проекти за дизајн на станбени и комерцијални објекти, заработувајќи признанија за неговата креативност и професионалност. Тој, исто така, беше вклучен во водечките списанија за дизајн на ентериер и соработуваше со истакнати брендови во индустријата.Со својата шармантна личност и посветеност да го направи светот поубаво место, Џереми Круз продолжува да инспирира и трансформира простори, совет за дизајн во исто време. Следете го неговиот блог, Блог за декорација и совети, за дневна доза на инспирација и стручни совети за сите работи за внатрешен дизајн.