Мали дневни соби: 77 прекрасни проекти за инспирација

 Мали дневни соби: 77 прекрасни проекти за инспирација

William Nelson

За многу луѓе украсувањето мала дневна соба е многу тешка задача, но во денешно време апартманите имаат се помалку простор и доаѓаат со намера да се интегрираат со трпезаријата. Но, со неколку совети, можно е да имате пријатна средина со мебел кој е практичен и неопходен за секојдневниот живот.

За почеток, од суштинско значење е да ги имате мерките на просторот во рака за да започнете со планирање на вашето живеење соба. После тоа, мора да имате на ум дека поради неговата големина е од суштинско значење да има малку мебел на местото. Значи, ако сакате да декорирате, користете полици или ниши на ѕидовите со боја во светли тонови за чувство на просторност. Со интегрираните соби, внимавајте со трпезариските маси, идеално е да се со големина што овозможува циркулација околу нив.

Светлиот тросед со тесни краци го усогласува изгледот, а доколку нема простор за масичка за кафе, користете ниски столчиња за поддршка на украсни предмети (списанија, чаши, вазни итн.). Исто така, запомнете дека полицата за книги од подот до таванот ја прави околината тешка, па затоа е назначено ниско парче мебел со простор за поддршка на Османлиите, ако добивате повеќе посети, комбинирано со лабави полици на ѕидот. За телевизорите се препорачува да заштедите простор со поставување панели на ѕидот, поставување на ниски клупи или директно во ѕидот.

За задниот дел од просторијата што има прозорец или врата кон балконот , може да биде многусе поврзува со кујната со многу шарм и хармонија.

Слика 38 – Модерна, чиста и многу пријатна средина. Комбинација на сиви, бели и дрвени тонови.

За жени: додадете предмети со карактеристики и бои од женскиот универзум за да имате многу понежна просторија.

Слика 39 – Кој рече дека малата дневна соба не може да прими домашно кино во проектор?

Слика 40 – Дневна соба со телевизор, изгорена цементен ѕид и едноставни орнаменти.

Слика 41 – Во оваа идеја, металната потпора на телевизорот се поврзува со централниот остров на кујната.

Слика 42 – Мала соба со телевизор вграден во лакиран панел.

Проект украсен со беж и сиви тонови. Во оваа соба има прекрасна решетка со кожни пуфки.

Слика 43 – Многу женствен дизајн на соба со комбинација на зелена и розова.

Слика 44 – Мала соба за студиски апартман: со лесен тросед и маса за ТВ или биро.

Слика 45 – Друг пример за дневна соба со домашна канцеларија

Слика 46 – Дизајн на мала дневна соба без телевизор.

Слика 47 – Мала и пријатна дневна соба: со темно сина и сива мебел.

Слика 48 – Мала дневна соба со светло сина софа.

Едендизајн на дневна соба кој се фокусира на пастелни тонови. Впечатливо светло сино на софата во комбинација со розови, жолти и бели перници.

Слика 49 – Совршен совет за оние кои треба да го прилагодат секој агол од просторот.

Слика 50 – Соба за многу мала околина во стан.

Слика 51 – Едноставна и мала соба со ТВ интегрирана во кујната.

Слика 52 – Агол на малата дневна соба со софа, дрвена гардероба, полици, огледало и страничен држач за чаши.

Слика 53 – Мала дневна соба со тесна клупа зад софата.

Слика 54 – Мала дневна соба со мебел од дрво и вински тросед.

Слика 55 – Уште еден супер модерен и економичен пример на модерна дневна соба со едноставен мебел во решетката, табуретките и софата.

Слика 56 – Декорација на станбена соба со супер удобен тросед и едноставен мебел со пуфки под телевизорот.

Слика 57 – Декорација на мала дневна соба во стан со телевизор поставен на ѕид, сина боја, светло тросед и мало подножје.

Слика 58 – Мала дневна соба со бела и жолта клупа.

Слика 59 – Мала стан дневна соба со интегрирана клупа во кујна, дрвена решетката и ТВ на ѕидот.

Слика 60– Мала дневна соба со странична маса и централна маса во минималистички стил.

Слика 61 – Овде шупливиот панел делува како преграда помеѓу дневната соба и кујната .

Слика 62 – Пријатна и добро испланирана тесна соба со сива полица и дрвена решетка со горната полица.

Слика 63 – Компактна и пријатна: совршена за станови, оваа мала дневна соба комбинира мали полици, едноставна висечка решетка и мали растенија.

Слика 64 – Мала дневна соба со кожен тросед.

Слика 65 – Класична декорација за мала и шармантна дневна соба.

Слика 66 – Мала соба со агол на софата до ѕидот и биро.

Слика 67 – Планиран мебел совршено да се вклопи во околината.

Слика 68 – Мала дневна соба со модерен стил.

Слика 69 – Темно сива и затемнета завеса за интимната средина свртена кон ТВ.

Слика 70 – Мала и интимна дневна соба со темна боја , завеса за затемнување и неонска рамка.

Слика 71 – Декорација на мала минималистичка дневна соба со зелен тросед и темни полици.

Слика 72 – Мала дневна соба со црна апстрактна слика. Зеленото перниче и пуфот му носат боја и животсредина.

Слика 73 – Мала дневна соба со ѕид по сопствена желба.

Слика 74 – Мала дневна соба со огледало за ТВ.

Слика 75 – Мала дневна соба со деловен простор.

Слика 76 – Колку и да е едноставна околината, украсните рамки го трансформираат изгледот со добро изработена композиција.

Слика 77 – Мала соба со повеќенаменска трпезариска маса и сива софа во L.

Слика 78 – Тапет полна со личност целосно го менува изгледот на собата.

подобрена со убава завеса или со боја на ѕид во силни тонови за да и даде на декорацијата поголема личност.

Инспирации за мали дневни соби украсени со многу стил

Инспирирајте се од некои соби кои Декорираат Fácil одвои за вас:

Слика 1 – Обложувајте се на светли бои за да ја направите околината почиста.

Стилот на скандинавскиот декор, како минималистички, се фокусира на светли бои за да има поголемо чувство за просторност. Во овој проект го гледаме токму овој пристап, со светли бои, просторијата која е мала може да изгледа поголема отколку што навистина е. Ова е една од техниките што се користат за украсување мали простори: користење визуелни трикови за промена на перцепцијата на луѓето за околината.

Слика 2 – За уште повеќе да го искористите просторот, изберете решетка и панел со кабинети за складирање предмети.

Во мали средини, искористете ги предностите на воздушните простори за да користите ниши или мали кабинети. На овој начин добиваме простор за складирање на различни видови предмети, покрај тоа што му даваме друг лик на декорот. Во овој проект, панелот со багажник го прифаќа овој пристап на избалансиран начин, без преоптоварување на околината.

Слика 3 – Дневна соба со низок тросед што зафаќа малку простор вертикално.

Друг начин да се зголеми чувството на просторност во околината е да се оставичисти ѕидови, без слики или предмети кои заземаат премногу вертикален простор. Во овој предлог, софата во дневната соба е ниска и помага ѕидот да биде чист. Во него само тапетите со мазна илустрација, начин да се разбие монотонијата. Со сите неутрални бои, интересно е да се изберат украсни предмети со посветли бои, како што се вазни, перничиња, лустери, држачи за списанија и други.

Слика 4 – Користете конзистентна шема на бои при изборот на мебел и предмети.

Изборот на неколку различни бои за украсни предмети бара рамнотежа и креативност. Во оваа смисла, при планирањето користете ги и пастелните тонови кои се високо во декорацијата. Во оваа дневна соба: светло розова завеса, зелена рамка, жолти и црвени перници, темносина средишна османлиска, црно-бел ригиран килим и сиво сина софа. Сето тоа без да се изгуби чистата карактеристика на белите ѕидови.

Слика 5 – Декорација на малата соба со класичен стил и мебел од темно дрво.

Слика 6 – Изберете минималистички стил за декорација на мала дневна соба.

Декорацијата со минималистички стил може да биде одличен избор при украсување на мали средини, ова за да има како карактеристика употребата на практичност и функционалност со користење на неколку украсни предмети и мебел. Лесни ѕидови со дрвени или ламинатни подови во светли тоновитие ја напуштаат околината со поприроден аспект, нарушувајќи ја неутралноста на белото. Во овој предлог има малку слики и елементи на полиците, па дури и така имаат нежни тонови за да не се издвојуваат премногу од бојата на ѕидот.

Слика 7 – Направете контраст за да истакнете одредена атрибут на декорацијата.

Комбинацијата на контрастни бои може да се користи за да се истакне одреден предмет или карактеристика на декорацијата. Во овој пример, софата, сликите и другите предмети се истакнуваат кога се поставени пред темен графитен ѕид.

Слика 8 – Комбинирајте ја дневната соба со мало катче за учење.

Уште малку простор? Овој предлог додава полица со стакло и табла што се користи како маса за компјутерот.

Слика 9 – Проект што избира живописна боја за да се истакне во околина со светли тонови.

Во овој проект, виолетова боја беше избрана во контраст со меките тонови на подот, ѕидот и таванот. Во однос на осветлувањето, светларникот дозволува доволно природна светлина да влезе во центарот на просторијата.

Слика 10 – Проект за мала соба со акцент на осветлувањето.

Осветлувањето е фактор кој директно влијае на чувството на просторност во секоја средина. Без разлика дали е природен или не, се препорачува да биде широк, особеноза мали средини кои треба да го искористат секој простор. Во простории со мало надворешно осветлување, интересно е да се разгледа употребата на посветен проект во оваа смисла.

Слика 11 – Искористете го секој сантиметар со употреба на тесен мебел.

Во ограничени средини, изберете тесен мебел за да ја намалите циркулацијата на минимум, како во оваа просторија со софа и мала решетка. На овој начин, пристапот до балконот е бесплатен.

Слика 12 – Користете низок мебел како софи и масички за кафе.

Во тесна соба, барајте мебел што е компатибилен со расположливиот простор. Во овој пример нема употреба на лавици и телевизорот е вграден во ѕидот. Друга опција е да изберете низок мебел за да го направите вертикалниот простор поотворен и почист.

Слика 13 – Мала просторија што го ограничува просторот со троседот во облик L.

Во овој проект, предлогот е да се премести просторијата надвор од дофат на ѕидот. За таа цел беше избран тросед во форма на L за да се ограничи расположливиот простор. Во отсуство на ѕидови и со достапна празнина, овој пристап може да се користи.

Слика 14 – Едноставна мала дневна соба со софа на подот и полици.

Слика 15 – Дневна соба со трезвени бои.

Со нијанси на темно сива, и на ѕидот и на софата, оваа соба се издвојува од боите во украсните предмети. Рамките се различниод другите. Покрај тоа, перничињата, вазната и кожената фотелја исто така ја прават околината пожива.

Слика 16 – Модерна дневна соба.

Слика 17 – Уште една инспирација за дневна соба со минималистички стил.

Мебел од светло дрво со тенки дебелини се наоѓа во проектите за декорација со стил минималистички.

Слика 18 – Користете бело за да ја одржувате околината уште почиста.

Одлична инспирација за љубителите на чистиот стил: белата е силно присутна во оваа просторија, и на ѕидовите, на таванот и на решетката. Изберете соодветно осветлување за да ги истакнете овие атрибути.

Слика 19 – Опкружување кое целосно ги користи природните предности.

Во селска куќа модерна , изборот на декорација во просторијата е направен со дрвен мебел, кој заедно со кожената софа се однесуваат на рустикалниот аспект на локацијата.

Слика 20 – Изберете мала масичка за да стекнете простор за циркулација.

Во мала соба со елегантен декор, беше избрана потесна метална масичка за да се задржи циркулацијата што е можно повеќе. Беж бојата е присутна во оваа средина, и во избраната позадина и во завесата.

Слика 21 – Осмелете се и изберете необични бои за да ја направите околината уште повпечатлива.

Дизајн во соба со боинеутрални и метални детали, зелениот тросед се издвојува и може да биде во различна боја за да се користи во декорацијата. Има и прекрасна слика и различен централен лустер, исполнет со пердуви.

Исто така види: Декорации на собите: видете 63 референци и фотографии

Слика 22 – Дневна соба со класичен мебел за оние кои го сакаат стилот.

Мала соба со повеќе класичен мебел. Во овој проект има голем акцент на принтовите присутни на завесата, на перничињата, па дури и на тепихот.

Слика 23 – Додадете допир на личност со украсни предмети.

Украсните предмети кажуваат многу за сопствениците на куќата. Додадете го вашиот личен допир користејќи фотографии, слики, слики, абажури, перничиња и килими со дизајни и отпечатоци што ви се допаѓаат. Секогаш не заборавајте да одржувате хармонија и не ја правите околината тешка.

Слика 24 – Обложувајте се на неутрални бои со мали детали за бојата во украсните предмети.

Неутралните бои никогаш не излегуваат од мода и дозволуваат протагонизмот на боите да биде наменет за украсни предмети. Предноста е што средини како оваа се пофлексибилни и можат да го променат своето лице според волјата на жителите.

Слика 25 – Малите слики можат да остават неутрална средина со допир на боја.

Во овој проект на едноставна дневна соба со малку бои, беа избрани различните формати на рамки за да им дадат поголема радост и движење надекорација.

Слика 26 – Употребата на светли тонови на ѕидовите, подот и на решетката го зголемува чувството на просторност во оваа мала соба.

За да поставите чиста околина, изберете неколку предмети и мебел. Чувајте ги боите неутрални за да го зголемите чувството на просторност во собата. Во овој проект, го гледаме токму овој пристап во декорацијата.

Слика 27 – Тапетот додава допир на софистицираност во секоја средина.

Во ова опкружување со доволно природно осветлување и светли бои, тапетот беше избран да додаде допир на боја со отпечатоци и нежни бои на ѕидот. Колонската светилка е уште една убава опција за користење во аголот на собата и има мноштво модели со различни формати и бои достапни за продажба.

Слика 28 – Дневна соба во стан од типот мансарда .

Слика 29 – Мала дневна соба со огледало.

Декорацијата на мали средини бара трикови и трикови кои го прикриваат недостатокот на простор. Еден од интересните пристапи што треба да се земе предвид е употребата на огледала на ѕидовите. Тие рефлектираат дел од околината, оставајќи впечаток на продолжение на прв поглед.

Слика 30 – Проект за мала дневна соба кој е интегриран во трпезаријата

Слика 31 – Декорација на мала дневна соба со две столчиња итросед без раце.

Исто така види: Божиќна честитка: како да ја направите со упатства и 60 инспирации

Во дневна соба со високи тавани и ѕидови од тули, беше избрана специфична облога за еден од ѕидовите во сина и црна боја. Она што ја направи околината повпечатлива е црвената боја, употребена на вазната, на столовите и на перничињата на софата.

Слика 32 – Прекрасен проект за мала дневна соба интегрирана во балконот.

Слика 33 – Декорација на мала дневна соба без масичка.

Масичката за кафе секако може да биде сојузник за поставување украсни предмети и како потпора за чаши и храна. Сепак, има и такви кои претпочитаат да го остават овој простор слободен за луѓето да циркулираат, особено во просториите што имаат врата што води до балконот (многу честа конфигурација во становите).

Слика 34 – Дизајн на живеење соба со нагласена жолта фотелја и проѕирна масичка.

Слика 35 – Предлог за мала дневна соба со странична клупа и тросед што се повлекува

Слика 36 – Декорација на дневната соба со ниска масичка со огледало.

Дневна соба со ѕид од тули , сива софа и маса во огледало: за да се внесе повеќе боја и живот на овој проект, беа избрани повеќе психоделични комбинации на бои, како за пуфот, за рамката и за перничињата.

Слика 37 – Модерен избор на мебел по соба тоа

William Nelson

Џереми Круз е искусен дизајнер на ентериер и креативен ум зад широко популарниот блог, Блог за декорација и совети. Со своето остро око за естетика и внимание на деталите, Џереми стана авторитет во светот на дизајнот на ентериер. Роден и израснат во мал град, Џереми уште од мали нозе развил страст за трансформирање простори и создавање убави средини. Тој ја продолжи својата страст со завршување на диплома за внатрешен дизајн на престижен универзитет.Блогот на Џереми, Блог за декорација и совети, служи како платформа за тој да ја покаже својата експертиза и да го сподели своето знаење со огромна публика. Неговите написи се комбинација од проникливи совети, водичи чекор-по-чекор и инспиративни фотографии, кои имаат за цел да им помогнат на читателите да ги создадат своите простори од соништата. Од мали измени во дизајнот до целосно преуредување на собите, Џереми дава лесни за следење совети кои одговараат на различни буџети и естетика.Уникатниот пристап на Џереми кон дизајнот лежи во неговата способност беспрекорно да комбинира различни стилови, создавајќи хармонични и персонализирани простори. Неговата љубов кон патувањето и истражувањето го навела да црпи инспирација од различни култури, инкорпорирајќи елементи на глобален дизајн во неговите проекти. Користејќи го своето големо знаење за палети на бои, материјали и текстури, Џереми трансформираше безброј својства во прекрасни простори за живеење.Не само што стави Џереминеговото срце и душа во неговите дизајнерски проекти, но тој исто така ја цени одржливоста и еко-пријателските практики. Тој се залага за одговорна потрошувачка и промовира употреба на еколошки материјали и техники во неговите објави на блогот. Неговата посветеност на планетата и нејзината благосостојба служи како водечки принцип во неговата дизајнерска филозофија.Покрај водењето на својот блог, Џереми има работено и на бројни проекти за дизајн на станбени и комерцијални објекти, заработувајќи признанија за неговата креативност и професионалност. Тој, исто така, беше вклучен во водечките списанија за дизајн на ентериер и соработуваше со истакнати брендови во индустријата.Со својата шармантна личност и посветеност да го направи светот поубаво место, Џереми Круз продолжува да инспирира и трансформира простори, совет за дизајн во исто време. Следете го неговиот блог, Блог за декорација и совети, за дневна доза на инспирација и стручни совети за сите работи за внатрешен дизајн.