Модерни спални соби: 60 идеи за украсување спална соба во овој стил

 Модерни спални соби: 60 идеи за украсување спална соба во овој стил

William Nelson

Модерната спална соба не е тешко да се декорира. Тоа ја гарантира функционалноста, едноставноста и организацијата на просторот и, за оние кои го сакаат овој стил, некои основни правила се фундаментални за да се гарантира дека ќе се размислува за модерниот стил.

Но, на крајот на краиштата, што е модерното стил? Дали зборувањето во модерен стил се разликува од зборувањето во современ стил? Одговорот е да и во овој пост ќе зборуваме малку за овој стил кој сè уште остава сомнеж многу луѓе, но кој е лесно препознатлив по некои карактеристики. Покрај дефиницијата за тоа што е овој стил, ајде да разговараме зошто да го избереме и да претставиме галерија само со модерни простории за да се инспирирате и да го обновите вашиот декор! Ајде да одиме!

Модерниот стил: клучни зборови од овој стил

Модерниот декор привлече огромно внимание откако го користеа модернисти архитекти, со својата иновација заснована особено на функционалноста на околината, во комбинација со иновативниот дизајн од тоа време.

Кога размислуваме за овој стил, вообичаено е да помислиме на, на пример, различни употреби на традиционални материјали како бетон и дрво, материјали кои се сметаат за тешки и тешки за работа во големи конструкции, со новите кроеви кои овозможи создавање на заоблени обрасци. Но, тој што блеска, сигурно, во овој тип на опкружување е правата линија, па се користи во различни насокипоставувањето плакар или гардероба до креветот може да помогне да се отвори просторот.

Слика 59 – Модерна мала симетрична спална соба: за да се обезбеди добра распределба на просторот за парот, вреди да се остави распоредот на собата симетричен и егалитарен.

Слика 60 – Оптимизирана мала модерна спална соба: кревет на планираниот кревет што се крева до таванот со ниши и потесни кабинети за складирање помали предмети како украси, книги итн.

за да се гарантира поедноставен дизајн за додатоци за мебел и декорација.

Поедноставувањето е еден од зборовите кои најдобро го дефинираат овој стил кој се обидува да најде удобност во средина со лесно добиени форми. А кога зборуваме за модерен стил, можеме да избереме некои аспекти кои најдобро го дефинираат овој стил, особено кога станува збор за видовите мебел и декорација, распоредот и количината на елементи во просторот.

Функционалност

Во идејата за одржување на едноставна декорација, модерниот стил обично не работи толку многу на украсот, без разлика дали станува збор за неговиот мебел, кој, за разлика од класичните барокни и рококо стилови, не содржи цветни украси или теми засновани на природата. издлабени на вратите, или во распоредот и употребата на чисто декоративни елементи.

Со неколку исклучоци, како што се сликите и огледалата, украсните елементи речиси секогаш исчезнуваат од овој стил. Но, тоа не значи дека на околината и недостасува личност или е премногу студена: елементите може да се вметнат, но со грижа и рамнотежа.

На овој начин приоритет е и организацијата на околината, задржувајќи се во неговото место и, воопшто, затворено во кабинети и фиоки, без приказ на полици, многу вообичаено во денешно време.

Тврди материјали x удобни материјали

Иако во модерноста конкретните елементи успеваат да се здобијат повеќе органски икриви (вреди да се потсетиме на архитектурата на Оскар Нимаер за да се потсетиме на ова), она што преовладува во модерната декорација се прави линии, без разлика дали се хоризонтални, вертикални или дијагонални.

Употребата на овие линии, иако тие можат да дадат изглед од суровата и непријатна средина, се балансираат со други видови материјали кои даваат спротивен впечаток, создавајќи рамнотежа во околината.

Поради оваа причина, материјалите како дрво, кожа и велур прават добар контраст со железо и стакло. Покрај тоа, повеќе жолтеникаво осветлување може да заврши и дава чувство на удобност и удобност на околината.

Зошто да го изберете модерниот стил во вашата декорација

Модерниот стил е датирана декорација на 20 век, но која многу добро комуницира со актуелниот современ стил, особено со минималистичките и чисти трендови.

И ова не е без објаснување: овие нови стилови на украсување кои денес го привлекуваат вниманието на сите беа под големо влијание на модерниот стил кој иновираше во декорацијата, отстранувајќи ги прекумерните и светкави орнаменти кои го насочуваа вниманието на луѓето кон тоа како мебелот и другите дизајнерски предмети ја извршуваат својата функција.

Модерниот стил зборува и за оние кои сакаат да се вратат малку назад во време и додајте неколку ретро допири на декорот, кој може да биде стил кој е на прагот помеѓу сегашниот и стариот, совршен за оние кои не сакаат толку многу да се враќаат назад.вака.

Сега кога знаете малку повеќе за овој стил, погледнете ја нашата галерија на модерни спални соби!

Галерија: 60 ​​модерни спални соби за инспирација при поставување на вашата

Модерни двокреветни спални

Слика 1 – Модерна двокреветна спална соба во ладни бои со малку украси и различно жолтеникаво осветлување

Слика 2 – Модерна двокреветна спална соба: внимание на секогаш правите и геометриските обрасци на креветот, светилка за привезоци, маса и ѕиден панел

Слика 3 – Две различни средини: одвојување на простори од обложување на ѕидови и тавани

Слика 4 – Ѕид, кревет и завеса во иста боја: единица во двокреветна модерна спална соба

Слика 5 – Огледало за зголемување на спалната соба: користете го овој додаток од двете страни на креветот за совршен баланс на елементите од спалната соба

Слика 6 – Двокреветна спална соба: истакнете го и изборот на постелнина во геометриски обрасци и контраст помеѓу светла, темна и живописна боја

Слика 7 – Сивата, црвената и црната боја се доминантни бои на оваа модерна двокреветна спална соба со истакнати вертикални линии

Слика 8 – Двокреветна спална соба планирана со половина ѕид во медијапан имитирајќи Дрвена шема и темно сива боја

Слика 9 – Двокреветна спална соба базирана на цемент и црна боја:темните бои се распаѓаат со живописните нијанси на сина, жолта и црвена боја од долните елементи

Слика 10 – Модерна двокреветна спална соба во нијанси на сива и дрвенест со светлечки фокусирани рефлектори на таванот

Слика 11 – Двокреветна спална соба на дрво: од панелот на ѕидот, подот, до плакарот во ходникот во оваа рустикална шема што е во контраст со креветот

Слика 12 – Модерна двокреветна спална соба во сива, црна и златна боја: баланс помеѓу боите низ околината

Модерни женски спални соби

Слика 16 – Модерна женска спална соба во минимален простор: од мебел до декорација, само потребните

Слика 17 – Кривилинеарни елементи за да се прекине распространетоста на прави линии во околината: растенија, жици и светлосни тела кои привлекуваат внимание

Слика 18 – Совет за секој што многу пристапува до горните делови на прилагодените кабинети: скали вградени во шини што се движат низ структурата на мебелот

Слика 19 – женска спална соба : средина за учење и одмор во иста просторија.

Слика 20 – Модерна женска спална соба со полуѕид како полица и геометриска шема на тапет.

Слика 21 – Слика која нема намера да биде линеарна: розови и сини дијагонални ленти во модерната женска спална соба

Слика 22– Ниши на ѕидот: искористете ја можноста да и дадете на вашата околина поинаква длабочина, па дури и алтернативна позадина.

Слика 23 – Женска спална соба со претежно прави линии: слики со слатки ликови за да се разбие сериозниот тон на околината

Слика 24 – Живописни бои со украсни предмети и помагала за соба кои ја разбиваат сивата монохроматска боја.

Модерни машки спални соби

Слика 25 – Модерна машка спална соба во ладни бои и акцент на ѕидот во стилот на изгорениот цемент и слабото осветлување кое дава поинтимна за околината.

Слика 26 – Машка спална соба во нијанси на темно сива и дрво со истакнат ѕидот на креветот

Слика 27 – Модерна машка спална соба во порелаксиран и шарен стил: две средини интегрирани во една соба.

Слика 28 – Машка спална соба со емајлирани површини: рефлексии, исто така, како контраст на темните тонови на спалната соба.

Слика 29 – Модерна машка спална соба базирана на права линии и совршена симетрија меѓу украсните предмети.

Слика 30 – Машка спална соба со индустриски допир: централен ѕид од црвени тули и висечки железни светилки

Слика 31 – Модерна машка спална соба во светли тонови: сè уште со сиво како протагонист,ова е алтернатива со повеќе светлина за машка спална соба, секогаш давајќи им приоритет на функционалноста и удобноста.

Слика 32 – Машка спална соба целосно испланирана: мебел во ист стил а бојата од сите страни го гарантира единството на собата.

Слика 33 – Модерна машка спална соба со низок кревет и слики на подот: промена на вообичаениот редослед на декорација од собите во подинамичен стил.

Слика 34 – Супер удобен кревет и мега слика заснована на апстрактен експресионизам, привлекувајќи го вниманието на оние кои влегуваат во оваа соба

Слика 35 – Основна машка соба: без дополнителни украси или украси за составот на оваа соба.

Модерни соби за млади/деца

Слика 36 – Модерна соба за млади поделена на делови по ѕидовите: едната страна за работната маса и креативниот простор за учење, а другата за креветот.

Исто така види: Софа за спална соба: како да изберете, типови, совети и фотографии за инспирација

Слика 37 – Машка еднокреветна соба инспирирана од класичен мебел во мешавина на стилови

Слика 38 – Модерна спална соба за млади и деца: внесете боја од функционалните предмети, трансформирајќи ги и во украсни елементи!

Слика 39 – Соба за млади и деца со нагласена боја: во овој случај, живописната жолта ја нарушува неутралноста на Б&З.

Слика 40 – Спална собамодерен заеднички простор за деца: размислете да го поставите мебелот поблиску до ѕидот за да создадете централна област за циркулација во просторијата, правејќи ја повоздушеста.

Слика 41 – Соба за млади луѓе: минималистички стил во облици и бои.

Слика 42 – Модерна соба за млади истражувачи: Покрај сликите со тема на природата, обидете се да внесете некои растенија во околината.

Слика 43 – Соба за млади луѓе: модерен стил помешан со индустриски и концентрација на декоративни елементи и мебел во долниот дел дел од ѕидот

Слика 44 – Модерна спална соба за млади и деца со кревет-шкаф: мебел планиран во цел ѕид со шкаф и кревети што може да се складира.

Слика 45 – Мала спална соба за млади и деца: во помали средини, концентрирајте го декорот на еден ѕид.

Слика 46 – Модерна соба за деца: шарена средина со неколку парчиња мебел.

Слика 47 – Модерна заедничка просторија за деца и млади: на поголем простор, вреди да се подели околината помеѓу просторот за учење и забава и просторот за спиење.

Слика 48 – Модерна соба за млади луѓе со сосема поинакво и креативно осветлување.

Мали модерни соби

Слика 49 – Модерна соба воминимален простор: внимание на оптимизацијата на просторот со глава што може да поддржува книги и други предмети.

Слика 50 – Мала модерна спална соба која дава приоритет на поминувањето на светлината за околина: бела за привлекување на светлината и црна како интересен контраст за декорацијата.

Слика 51 – Модерна мала планирана спална соба: решавање на просторни прашања со плакари кои оди докрај до таванот.

Слика 52 – Мала модерна просторија за парот и бебето: минимум мебел за да се направи околината удобна и со добра циркулација.

Слика 53 – Мала модерна спална соба со платформа под креветот со фиоки.

Слика 54 – Друга планирана платформа со простор за креветот и употреба на полици или наслони за украсни и функционални предмети.

Слика 55 – Мала модерна спална соба со канцелариски простор: тајната е добро да се поделат просторите за да се одржува сè организирано.

Слика 56 – Мала модерна спална соба во мансарда: избор на боја палетата може да ги ограничи и околините.

Слика 57 – Модерна мала креативна спална соба: дајте им предност на сите предмети што можат да се постават на ѕид наместо на маса, како на пр. како полици и светилки.

Слика 58 – Модерна мала и планирана спална соба: проектот што

Исто така види: Суспендирана решетка: откријте 60 модели и инспиративни фотографии

William Nelson

Џереми Круз е искусен дизајнер на ентериер и креативен ум зад широко популарниот блог, Блог за декорација и совети. Со своето остро око за естетика и внимание на деталите, Џереми стана авторитет во светот на дизајнот на ентериер. Роден и израснат во мал град, Џереми уште од мали нозе развил страст за трансформирање простори и создавање убави средини. Тој ја продолжи својата страст со завршување на диплома за внатрешен дизајн на престижен универзитет.Блогот на Џереми, Блог за декорација и совети, служи како платформа за тој да ја покаже својата експертиза и да го сподели своето знаење со огромна публика. Неговите написи се комбинација од проникливи совети, водичи чекор-по-чекор и инспиративни фотографии, кои имаат за цел да им помогнат на читателите да ги создадат своите простори од соништата. Од мали измени во дизајнот до целосно преуредување на собите, Џереми дава лесни за следење совети кои одговараат на различни буџети и естетика.Уникатниот пристап на Џереми кон дизајнот лежи во неговата способност беспрекорно да комбинира различни стилови, создавајќи хармонични и персонализирани простори. Неговата љубов кон патувањето и истражувањето го навела да црпи инспирација од различни култури, инкорпорирајќи елементи на глобален дизајн во неговите проекти. Користејќи го своето големо знаење за палети на бои, материјали и текстури, Џереми трансформираше безброј својства во прекрасни простори за живеење.Не само што стави Џереминеговото срце и душа во неговите дизајнерски проекти, но тој исто така ја цени одржливоста и еко-пријателските практики. Тој се залага за одговорна потрошувачка и промовира употреба на еколошки материјали и техники во неговите објави на блогот. Неговата посветеност на планетата и нејзината благосостојба служи како водечки принцип во неговата дизајнерска филозофија.Покрај водењето на својот блог, Џереми има работено и на бројни проекти за дизајн на станбени и комерцијални објекти, заработувајќи признанија за неговата креативност и професионалност. Тој, исто така, беше вклучен во водечките списанија за дизајн на ентериер и соработуваше со истакнати брендови во индустријата.Со својата шармантна личност и посветеност да го направи светот поубаво место, Џереми Круз продолжува да инспирира и трансформира простори, совет за дизајн во исто време. Следете го неговиот блог, Блог за декорација и совети, за дневна доза на инспирација и стручни совети за сите работи за внатрешен дизајн.