Планирани 70 модерни кујни со неверојатни фотографии!

 Планирани 70 модерни кујни со неверојатни фотографии!

William Nelson

Еден проект за модерна кујна мора да се направи со големо внимание и наклонетост, на крајот на краиштата, ќе трае со години во вашата резиденција. Ви препорачуваме да направите многу истражување за да одлучите каков е вашиот стил и што оди со вашиот дом.

Дури и со мали простори е можно да се изведе кујнски проект без губење на елеганцијата, се разбира, со можеш поголем простор Има значително влијание.

Минималистичкиот кујнски стил е во пораст, дури и ако изгледа малку премногу ладно и хигиенско, тонот можеш да го разбиеш со бои, украсни предмети, шарени столчиња, итн.

Друга многу важна ставка што не треба да се занемари е осветлувањето, било да е тоа преку големи прозорци, повикани лустери, светлосни тела, гипсени точки, мора да внимавате кујната да има соодветно осветлување. Уживајте и пристапете до нашиот целосен водич за планираните кујни и малите американски кујни.

Модели и фотографии од модерни планирани кујни за да ве инспирираат

Ги одвоивме најдобрите референци за модерни кујни дизајнирани за вас да уживајте да инспирирате. Погледнете го подолу:

Слика 01 – Модерна бела кујна со дрвен таван.

Во проект за чиста кујна со доминантни светли бои, столчињата поставени на островот имаат модерен и необичен дизајн. За разлика од белото, тулите за уривање се појавуваат на ѕидот помеѓу клупата ифутуристичка.

Слика 48 – Дрвена кујна и ламинатен таван.

Слика 49 – Пространа модерна кујна со дрвен под и бели кабинети .

За контраст со белата боја на кабинетите и централниот остров, беше одлучено да има црн ѕид со обоени слики.

Слика 50 – Кујна со графитна боја и камени плочи во стилот на Силестоун.

Слика 51 – Лесна кујна со кабинети од нерѓосувачки челик и портокалов остров.

Слика 52 – Модерна бела минималистичка кујна без рачки во кабинетите и шкафовите.

Во овој дизајн на кабинет и клупа целосно бел , се истакнува ѕидот на мијалникот кој има диференцирана и впечатлива текстура.

Слика 53 – Планирана модерна кујна со шармантно германско катче.

Слика 54 – Модерна кујна со трпезариска маса со 4 седишта.

Слика 55 – Модерна кујна со црни кабинети.

Слика 56 – Шарена облога за да го оживее овој кујнски проект.

Слика 57 – Голема и пространа модерна кујна со неутрална тонови.

Слика 58А – Внатрешната зеленчукова градина се издвојува во овој кујнски проект.

Слика 58B – Истата кујна гледана од друга перспектива.

Слика 59 – Чиста модерна кујна со акцент на бојата во кабинетитесупериорен.

Слика 60 – Бела кујна со трпезариска маса.

Слика 61 – Модерна кујна во средина со високи тавани.

Слика 62 – Комбинација на материјали од нерѓосувачки челик и темна боја на ѕидните облоги.

Слика 63 – Кујна со жолт централен пулт.

Слика 64 – Кујна со комбинација на совршени бои помеѓу ѕидот и мебелот по мерка.

Слика 65 – Модерна бела кујна со централен остров и маса.

Слика 66 – Златна како силно присуство во модерна кујна.

Слика 67 – Суспендирана поддршка за книги и разни предмети.

Слика 68 – Сива, дрво и зелена боја во овој кујнски проект.

Слика 69 – Розово злато присутно во оваа модерна кујна.

Слика 70 – Модерна црна планирана американска кујна.

Се надеваме дека овој избор ви помогна да бидете инспирирани да го направите вашиот следен проект за декорација. Продолжете да ја прелистувате нашата веб-локација за да пристапите до нови референци. Ако сакате, следете ја оваа објава за помалите кујни.

кабинети. Таванот со греди од темно дрво, исто така, е во контраст со светлиот ламинат.

Слика 02 – Модерна кујна дизајнирана со светло дрво.

Во оваа кујна има доминација на светло дрво во кабинетите, како и во работната површина која го следи истиот стил. На ѕидот помеѓу работната плоча и шкафовите, се одлучивме за плочки со геометриски форми кои комбинираат нијанси од сиво до бело.

Слика 03 – Мешање на бело со мат дрво.

Во овој модерен американски проект за кујна преовладуваат мат тонови на дрво, како во облогата на кујнските ѕидови, на централниот остров, така и на трпезариската маса. За да се направи контраст, белата е избрана како боја за горните кабинети, за бојадисување на таванот и за столовите на трпезариската маса.

Слика 04 – Чиста кујна со сива боја и дрвен ламиниран таван.

Во оваа кујна со светли ѕидови, кабинетите имаат сива текстура. Покрај хаубата и рефлекторите кои ја осветлуваат околината, таванот беше покриен со ламинат од темно дрво.

Слика 05 – Кујна со бетон, графитен мебел и бела маса.

Во оваа модерна кујна со индустриски стил, кабинетите имаат графитен тон, изгорениот цементен под се совпаѓа со ѕидовите и таванот во изложен бетон. Трпезариската маса и белите столчиња добиваат допир набоја со украсни предмети, како што се перници и жолти чинии.

Слика 06 – Црна кујна со бели ѕидови.

Црно и бело бело е класична комбинација која може да се користи во модерни средини за да формира впечатлив контраст. Во овој случај, црната боја е присутна на централниот остров со метален шалтер, на поставата на аспираторот и на кујнските кабинети.

Слика 07 – Модерна кујна со дрво.

Во проектот за модерна американска кујна беа избрани дрвени тонови за централниот остров со клупа, како и за кабинетите. За разлика од тоа, професионалецот за украсување ги избра табуретките и местата за осветлување во црна боја.

Слика 08 – Модерна кујна за графити со акцент на лустерите.

За овој модерен кујнски проект преовладуваат графитните тонови, како во кабинетите, така и на работните површини. За да се даде допир на боја, беа избрани метални детали и вез во злато. За да се додаде природен шмек на околината, табуретките се направени од дрво.

Слика 09 – Бела кујна со дрвени детали.

За модерен кујнски проект со доминантна бела боја, избрани се дрвени тонови за компонирање на полиците до кабинетите, масата под стаклото и ногарките на столовите.

Слика 10 – Кујнско светло дрво со масацрна.

Во модерна кујна со широк поглед на надворешноста на резиденцијата, беа избрани табли и полици од светло дрво. За разлика од тоа, врвот на клупата и централниот остров се црни.

Слика 11 – Модерна кујна со индустриски стил и сегашен нерѓосувачки челик.

Необичен кујнски проект со шалтери и кабинети изработени од нерѓосувачки челик, совршено одговара на индустриското опкружување кое се карактеризира со запален цементен под и изложени тули на ѕидот.

Слика 12 – Кујна со големи прозорци и шарени столчиња

Во модерен кујнски проект со доволно простор, дрвените тонови на кабинетите се во контраст со белите ѕидови и таванот. За центарот на кујната е избрана метална маса со столчиња во светло зелена и светло сина боја.

Слика 13 – Модерна кујна во развој со стари прозорци.

Убав пример за реновирање за сместување на модерна кујна во стара зграда. Овде го имаме контрастот помеѓу класично обликуваните прозорци и белиот мебел и минималистичкиот декор.

Слика 14 – Модерна кујна со површини од нерѓосувачки челик и дрвени кабинети.

Во кујнски проект со класични бои на дрво, не'рѓосувачкиот челик се однесува на модерноста и во апаратите и во работните површини, рачките и чешмите.

Слика 15 – Бела кујна со дрвотемно.

Во овој дизајн на кујна има контраст помеѓу горните кабинети кои се бели и долните кабинети кои се многу темни. Меѓу нив имаме присуство на метро плочки на ѕидот. Некои детали носат боја како златото на славината и работ на часовникот.

Слика 16 – Чиста кујна со високи тавани и дрвени детали.

Слика 17 – Бела кујна со лустери во огледало.

Во овој проект, осветленоста е главниот лик и е присутна во плафоните и кујнските плакари. При осветлувањето, цилиндричните лустери се огледални и ја рефлектираат околината.

Слика 18 – Модерна минималистичка кујна со дрвен мебел и бели ѕидови.

За минималистички проект за кујна, кабинетите беа дизајнирани без многу детали помеѓу вратите и со малку рачки. На овој начин наликува на дрвен панел и има многу чист визуелен аспект.

Слика 19 – Кујна со дрвени и камени површини.

Во минималистичка кујна со светли бои, кабинетите изгледаат како дрво за уривање за да се додаде малку боја на околината. Овде ја гледаме истата шема на чисти кабинети со малку детали.

Слика 20 – Модерна кујна за графити во американски стил.

Во проект кујна класика со американски стил, графитот е присутен во дрвото накабинети, што одлично се вклопува со силниот дрвен тон на ламинатот. До централниот остров има мал врв од масивно дрво со табуретки во обоена ткаенина.

Слика 21 – Модерна бела кујна со клупа од светло дрво.

За кујнски проект со бели кабинети, избравме лесен ламинат и дрвен тезга во иста сенка.

Слика 22 – Бела кујна со изложена тула и дрвена облога .

Проект за кујна со кабинети и бел центар на островот. Од страната на островот има дел покриен со потемно дрво. Белото е во контраст со ѕидовите од тули во дневната соба и на врвот на собата.

Слика 23 – Бела кујна со графитни детали и дрвени кабинети.

Во бела кујна со ѕид од графит, кабинетите и шкафовите се направени со потемно дрво. За да се направи околината поурамнотежена, беа избрани бели површини.

Слика 24 – Бела кујна со дрвен ѕид.

Проект дизајнирана модерна кујна со ѕидови обложени со истиот стил на медијапан кој се користи во централната островска маса. Овој ефект е добар контраст со доминантната бела боја на кабинетите.

Слика 25 – Модерна кујна со кремово дрво.

Проектна кујна со високи тавани и трезвени бои, во овој случај го имамепреовладува кремово дрво во сите плакари и витрини.

Слика 26 – Бела кујна со бетонски и сиви детали.

Проект на планирана Американска кујна која меша бетон на ѕидот и на масата со лесни кабинети.

Слика 27 – Графитна кујна со нерѓосувачки челик.

Исто така види: Едноставна и евтина новогодишна декорација: 90 совршени идеи за да се инспирирате

Еден Американски дизајн на кујна со впечатливи бои. Графитите се доминантни и на кабинетите и на камените површини на централниот остров.

Слика 28 – Бела кујна со дрвен под.

Минималистичка кујна со дрвени ламинатни подови и бели кабинети. На клупата има неколку табуретки за гостите, а во мијалникот од левата страна има класичен камен.

Слика 29 – Дрвена кујна со бела клупа.

Пример за мала дрвена американска кујна со бели ѕидови и површини. Врв на декорацијата се превртените вазни кои висат на таванот, кои заедно со осветлувањето внесуваат боја во околината.

Слика 30 – Кујна „Подрум“ со скали и работна плоча обединети во портокалова боја.

Слика 31 – Кујна со дрвени гајби и црвени детали.

Слика 32 – Бела кујна со слики.

Во голема кујна со централен остров и бело дрво, високите тавани беа исполнети со рамки за фотографии кои се спојуваат во различнипарчиња.

Слика 33 – Модерна американска кујна со графитна боја.

Геометриски планиран кујнски проект со впечатлива графитна боја во пространа средина и пространа.

Слика 34 – Дрвена кујна со камен ѕид.

Слика 35 – Модерна модерна кујна со црна клупа.

Црното и белото совршено се комбинираат за проект за кујна на модата. На ѕидот има тапети со фотографии.

Слика 36 – Бела кујна со камени површини и кружен лустер.

Слика 37 – Кујна со дрвен под и правоаголен црн остров со стакло.

Диференциран дизајн во кој централната плоча е затворена со стакло фиксирано на таванот.

Слика 38 – Кујна со црвен мебел, нагласување за лустерот од дамки.

Слика 39 – Минималистичка кујна со кабинети и кабинети од нерѓосувачки челик.

Во средина со изгорен цемент на подот и изложен бетон, кујната ја следи истата линија на бои, користејќи само нерѓосувачки челик во сите кабинети и плакари.

Слика 40 – Бела минималистичка кујна, неправилни, геометриски шкафови без рачки.

Уште еден пример за минималистичка кујна, со малку детали. Шкафовите имаат неправилни геометриски врати без рачки, кои формираат дизајн со различни линии.

Слика 41 –Кујна со дрвени кабинети.

Слика 42 – Бела минималистичка модерна кујна со стари дрвени столчиња.

Исто така види: Декор за забава за кокошки

За да се разбие вештачкиот изглед во минималистичка средина, беа избрани антички столови за да додадат малку рустикален и природен ефект.

Слика 43 – Модерна кујна со кабинети и кабинети од нерѓосувачки челик.

<0 0>

Проект на покомпактна американска кујна со централен остров и кабинети од нерѓосувачки челик. На работната плоча има светол камен за разбивање на металната боја.

Слика 44 – Кујна од светло дрво со чадени стаклени кабинети.

Слика 45 – Модерна чиста бела кујна со украсни предмети.

Во комплетно бела кујна, како во кабинетите, така и во островот и на шанкот, користени се украсни предмети. да додадете боја. Лустерот има сфери во боја, а и табуретките се жолти.

Слика 46 – Кујна со ормари без рачки, дрвен остров со црна клупа.

Во оваа кујна, кабинетите не се фиксирани блиску до подот и имаат врати со различни големини кои формираат различен дизајн во кујната, покрај тоа, без рачки!

Слика 47 – Дрвена кујна со футуристичка форма .

Сосема поинаков кујнски проект со неправилни геометриски форми кои даваат

William Nelson

Џереми Круз е искусен дизајнер на ентериер и креативен ум зад широко популарниот блог, Блог за декорација и совети. Со своето остро око за естетика и внимание на деталите, Џереми стана авторитет во светот на дизајнот на ентериер. Роден и израснат во мал град, Џереми уште од мали нозе развил страст за трансформирање простори и создавање убави средини. Тој ја продолжи својата страст со завршување на диплома за внатрешен дизајн на престижен универзитет.Блогот на Џереми, Блог за декорација и совети, служи како платформа за тој да ја покаже својата експертиза и да го сподели своето знаење со огромна публика. Неговите написи се комбинација од проникливи совети, водичи чекор-по-чекор и инспиративни фотографии, кои имаат за цел да им помогнат на читателите да ги создадат своите простори од соништата. Од мали измени во дизајнот до целосно преуредување на собите, Џереми дава лесни за следење совети кои одговараат на различни буџети и естетика.Уникатниот пристап на Џереми кон дизајнот лежи во неговата способност беспрекорно да комбинира различни стилови, создавајќи хармонични и персонализирани простори. Неговата љубов кон патувањето и истражувањето го навела да црпи инспирација од различни култури, инкорпорирајќи елементи на глобален дизајн во неговите проекти. Користејќи го своето големо знаење за палети на бои, материјали и текстури, Џереми трансформираше безброј својства во прекрасни простори за живеење.Не само што стави Џереминеговото срце и душа во неговите дизајнерски проекти, но тој исто така ја цени одржливоста и еко-пријателските практики. Тој се залага за одговорна потрошувачка и промовира употреба на еколошки материјали и техники во неговите објави на блогот. Неговата посветеност на планетата и нејзината благосостојба служи како водечки принцип во неговата дизајнерска филозофија.Покрај водењето на својот блог, Џереми има работено и на бројни проекти за дизајн на станбени и комерцијални објекти, заработувајќи признанија за неговата креативност и професионалност. Тој, исто така, беше вклучен во водечките списанија за дизајн на ентериер и соработуваше со истакнати брендови во индустријата.Со својата шармантна личност и посветеност да го направи светот поубаво место, Џереми Круз продолжува да инспирира и трансформира простори, совет за дизајн во исто време. Следете го неговиот блог, Блог за декорација и совети, за дневна доза на инспирација и стручни совети за сите работи за внатрешен дизајн.