Планови за куќа со 3 спални соби: видете 60 модерни идеи за дизајн

 Планови за куќа со 3 спални соби: видете 60 модерни идеи за дизајн

William Nelson

Инженерите и архитектите се професионалци одговорни за креирање на планови за куќи. Но, ништо не ве спречува да барате референци за да бидете сигурни дека вашиот проект ќе излезе онака како што отсекогаш сте сонувале. Во денешниот пост, ќе видите 60 различни модели на бесплатни планови за куќи со 3 спални.

На крајот на краиштата, куќа со 3 спални може да биде едноставна, но може да биде и чист луксуз. Може да биде на приземје или на два ката, со апартман и плакар, со гаража, американска кујна, накратко, има безброј можности и се ќе зависи од вашиот буџет и стилот што сакате да му го дадете на вашиот иден дом .

Внимателно проверете го секој од нив и покажете му го на професионалецот кој ќе го спроведе вашиот проект. Севкупно, избравме три опции: планови на куќи со 3 спални соби и еден кат, планови на куќи со три спални и два ката и планови на станови со три спални соби:

Планови на куќи со 3 спални соби и еден кат

Слика 1 – План на куќа со 3 спални соби, базен и соба за игри.

Големото и правоаголно земјиште овозможи изградба на куќа Пространа и добро уредени соби. Веднаш на влезот, дневната соба со балкон дава пристап до кујната. Спалните соби беа поставени одзади, а првите две имаат заедничка бања. Двојната спална соба има апартман и голем плакар и, надополнување, балкон со поглед набазен.

Слика 2 – План на голема куќа со 3 спални соби и американска кујна.

Слика 3 – План на куќа со 3 спални соби без апартмани и интегрирани средини.

Слика 4 – Главен апартман одвоен од другите простории.

Слика 5 – Апартман само за парот.

Во овој план за куќа со 3 спални соби, апартманот е една од најголемите соби во куќата. Останатите соби имаат пристап до заедничка бања. Социјалните средини беа подобрени со интеграција.

Слика 6 – План на куќа со 3 спални соби во 3D.

Слика 7 – План на куќа едноставен, со 3 спални соби и гаража.

Слика 8 – План на куќа со 3 апартмани и привилегиран надворешен простор.

Слика 9 – План на куќа со 3 спални соби и влез низ гаражата.

Слика 10 – Кујната ги пречекува оние кои ќе пристигнат во оваа куќа со план со 3 спални.

Во овој план средини не се интегрирани. Во кујната, првата просторија во куќата, се пристапува преку врата. Друга врата дава пристап до дневната соба, додека спалните соби, без апартман, се наоѓаат на задниот дел од куќата.

Слика 11 – Големите и пространи спални соби се белегот на овој проект.

0>

Слика 12 – Едноставен план на куќа со 3 спални соби и дневна соба со интегрирана кујна.

Слика 13 – План на куќа со 3 соби и простор за две коли вогаража.

Слика 14 – План на куќа со 3 спални соби и зимска градина.

Слика 15 – Мала и добро испланирана куќа.

Ова е план за куќа за оние кои сакаат нешто едноставно, не премногу големо, но апсолутно добро распоредено за да ги исполни потребите на целото семејство, оставајќи простор за надворешна тревна површина со гаража.

Слика 16 – План на куќа со 3 спални една до друга; пред куќата се кујната, трпезаријата и дневната, сите интегрирани.

Планови на куќи со 3 спални и два ката

Слика 17 – План на куќа со 3 спални соби: спални горе, социјална област долу.

Во овој проект, 200 квадратни метри беа добро распоредени на два ката . Долниот кат ги концентрира социјалните области како што се дневната соба, трпезаријата и кујната. На горниот кат се наоѓаат спалните соби, од кои само една е апартман. Во оваа куќа, сите соби имаат приватен балкон.

Слика 18 – План на куќа со 3 спални соби и базен

Слика 19 – Кат The горниот кат ги концентрира спалните соби и домашното кино.

Слика 20 – Во овој план, ТВ-собата го одвојува апартманот од другите спални соби.

0>

Слика 21 – Долу, апартманот; горе, еднокреветните соби.

Слика 22 – Во овој план, дневната соба дава пристапскалите.

Големата куќа ги фаворизира собите на горниот кат. Апартманот на парот има плакар, додека еднокреветните соби имаат приватни балкони. Двојната спална соба има поглед на базенот на куќата.

Слика 23 – Одделна дневна соба и кујна; на горниот кат, спалната соба на парот има плакар, апартман и балкон.

Слика 24 – План на куќа со два ката, 3 спални соби, гурмански простор и гаража за две коли.

Слика 25 – Планови на куќа со 3 спални соби: голем балкон за спалната соба на парот.

Слика 26 – План на куќа со 3 спални соби и подземна гаража.

Слика 27 – Градска куќа со 3 спални соби со гаража.

Двокатните куќи имаат предност што подобро го користат земјиштето и планираат незамислив проект за еднокатна куќа. Имајќи го тоа на ум, искористете ја можноста да направите голем плакар со апартман и, се разбира, не правете без добар балкон за да уживате во погледот, исто како овој план на кат на сликата.

Слика 28 – Приземје со интегрирани средини; горниот кат со спални соби, сите со сопствена.

Слика 29 – План на куќа со два ката: 3 спални соби, два тоалета и само една бања.

Слика 30 – План на куќа со 3 ката: спалните соби се на вториот кат; на третиот кат, соба за тегови.

Слика 31 – 3двокреветни соби со апартман: една на приземје и две на горното ниво.

Слика 32 – Модерен план на куќа со 3 спални соби со апартман и плакар.

Исто така види: Декоративни огледала: совети за избор и 55 идеи за модели

Слика 33 – План на долниот кат со гаража и интегрирани средини.

Слика 33B – План на куќа со 3 спални соби: на горниот кат, три спални

План на стан со 3 спални

Слика 34 – План стан со две спални соби и апартман.

Помалите станови се предизвик за архитектите и декораторите, како што за оние кои купуваат стан со три спални тоа е сон. Во овој план има простор за две спални соби, едната со директен пристап до социјалната бања. Спалната соба на парот, која е поширока, има апартман и плакар.

Слика 35 – План на стан со 3 спални соби и кујна во позадина.

Слика 36 – План на стан со 3 3D спални соби и интегрирани средини.

Слика 37 – Балконот на овој стан гледа пред сите соби .

Исто така види: Розова елка: 50 совршени идеи за да ја составите вашата

Слика 38 – План на стан со 3 спални соби и две бањи.

Слика 39 – План на стан со 3 спални соби со американска кујна.

Во овој стан, кујната во американски стил ги пречекува оние кои ќе пристигнат. Собите, без апартман, се веднаш по интегрираните средини. Во позадина сè уште е можно да се согледа амала соба која служи како просторија за тежина. Балконот не е во спалните соби, се пристапува преку кујната.

Слика 40 – План на стан 3 спални соби: една двокреветна и две еднокреветни.

Слика 41 – План на стан со 3 спални соби, гурмански балкон и две бањи.

Слика 42 – План на 3D стан со три спални соби и апартмани .

Слика 43 – План на стан со три соби со различна големина.

Слика 44 – За секоја соба има балкон.

Во овој план на стан, секоја соба има балкон. Едната ексклузивна за апартманот, а другата поделена на две соби. Кујната и сервисниот простор се интегрирани, но одвоени од трпезаријата и дневната соба. Бањата до трпезаријата ги опслужува сите жители на куќата.

Слика 45 – На овој план, голема социјална површина во центарот, додека собите беа планирани да го зафаќаат околниот простор.

Слика 46 – Во овој стан, секоја соба е на едната страна.

Слика 47 – Тренд на тековни планови за станови: апартман, две спални соби и други интегрирани средини.

Слика 48 – План на стан со 3 спални соби и соба за слугинката.

Слика 49 – Соби одзади.

Во овој план, собитетие беа оставени одзади обезбедувајќи поголема приватност за жителите, но во овој проект нема апартмани, а сите жители користат иста бања, додека гостите можат да го користат тоалетот. Социјалната зона е веднаш на влезот од станот до која се пристапува преку ходникот што ги води жителите и гостите директно во дневната соба интегрирана со трпезаријата и кујната.

Слика 50 – План на 3Д стан со 3 спални соби со интегрирани средини

Слика 51 – План на стан со американска кујна, голем балкон и 3 спални соби, едната со апартман.

Слика 52 – Едноставен план за стан со 3 спални соби, но со добро распоредени средини.

Слика 53 – две -план за спален стан и апартман.

Слика 54 – Стан со пространи соби.

Во овој стан, сите соби се големи и пространи, особено спалните соби, каде што едната е апартман. Останатите средини се целосно интегрирани, а социјалната бања има када.

Слика 55 – План на станови со 3 спални еден до друг.

Слика 56 – Коридорот обезбедува поголема приватност за спалните соби, така што вратата беше од суштинско значење за да се оддели социјалната област од интимната област.

Слика 57 – План на стан со влез преку трпезарија.

Слика58 – Флексибилност во планот со 3 спални соби.

Во овој проект опцијата беше да се состави сестрана просторија каде што нуди можност за работа, гледање телевизија или преобразување на софата во кревет, ако имате гостин во куќата. Балконот во апартманот ја гарантира потребата за жителите да имаат мини теретана внатре во станот.

Слика 59 – План од 3 спални стан и гурманска кујна.

Гурманските кујни се дел од модерни проекти и не би можеле да бидат изоставени од плановите за станови. Во овој проект, кујната е во центарот на куќата и веднаш е видлива за секој што ќе пристигне во куќата. Во него се интегрирани дневната соба и трпезаријата. Собите се на крајот, едната со апартман.

Слика 60 – План на стан со 3 спални соби со пространа влезна сала.

Во овој план, влезниот хол се издвојува по својата големина. Социјалната бања се наоѓа во оваа просторија од куќата, веднаш до неа, лево, може да се стигне до социјалната област и една од спалните соби. Надесно, води до главниот пакет. И, одејќи право, ходникот води до кујната и другата спална соба

William Nelson

Џереми Круз е искусен дизајнер на ентериер и креативен ум зад широко популарниот блог, Блог за декорација и совети. Со своето остро око за естетика и внимание на деталите, Џереми стана авторитет во светот на дизајнот на ентериер. Роден и израснат во мал град, Џереми уште од мали нозе развил страст за трансформирање простори и создавање убави средини. Тој ја продолжи својата страст со завршување на диплома за внатрешен дизајн на престижен универзитет.Блогот на Џереми, Блог за декорација и совети, служи како платформа за тој да ја покаже својата експертиза и да го сподели своето знаење со огромна публика. Неговите написи се комбинација од проникливи совети, водичи чекор-по-чекор и инспиративни фотографии, кои имаат за цел да им помогнат на читателите да ги создадат своите простори од соништата. Од мали измени во дизајнот до целосно преуредување на собите, Џереми дава лесни за следење совети кои одговараат на различни буџети и естетика.Уникатниот пристап на Џереми кон дизајнот лежи во неговата способност беспрекорно да комбинира различни стилови, создавајќи хармонични и персонализирани простори. Неговата љубов кон патувањето и истражувањето го навела да црпи инспирација од различни култури, инкорпорирајќи елементи на глобален дизајн во неговите проекти. Користејќи го своето големо знаење за палети на бои, материјали и текстури, Џереми трансформираше безброј својства во прекрасни простори за живеење.Не само што стави Џереминеговото срце и душа во неговите дизајнерски проекти, но тој исто така ја цени одржливоста и еко-пријателските практики. Тој се залага за одговорна потрошувачка и промовира употреба на еколошки материјали и техники во неговите објави на блогот. Неговата посветеност на планетата и нејзината благосостојба служи како водечки принцип во неговата дизајнерска филозофија.Покрај водењето на својот блог, Џереми има работено и на бројни проекти за дизајн на станбени и комерцијални објекти, заработувајќи признанија за неговата креативност и професионалност. Тој, исто така, беше вклучен во водечките списанија за дизајн на ентериер и соработуваше со истакнати брендови во индустријата.Со својата шармантна личност и посветеност да го направи светот поубаво место, Џереми Круз продолжува да инспирира и трансформира простори, совет за дизајн во исто време. Следете го неговиот блог, Блог за декорација и совети, за дневна доза на инспирација и стручни совети за сите работи за внатрешен дизајн.