Разделник на соби со летви: совети за избор и убави модели

 Разделник на соби со летви: совети за избор и убави модели

William Nelson

Панелите со ребра се вклучени! Но, тие се истакнаа како делител на собите.

Преградата на просторијата со летви е супер интересна алтернатива за употреба на ѕидови или други структури кои се посложени и поскапи за монтирање.

И во денешната објава ќе ви дадеме совети, идеи и убави инспирации за да направите свој разделник на просторијата со летви. Дојди и види.

Зошто да имате преграда за соби со решетки?

Разносен и стилски

Сигурно, веќе сте виделе колку разноврсна и стилска може да биде делителот на просторијата со летви.

Може да се направи во различни големини, висини и формати. Распоредот на летвите исто така варира според вкусот на секоја од нив, а може да се постават хоризонтално, вертикално или дијагонално.

Растојанието помеѓу летвите е уште една предност на овој тип на партиција. Можете да ги чувате многу блиску или со голем простор меѓу нив, во зависност од тоа колку сакате да го ограничите погледот помеѓу собите.

Сето ова им дава многу стил и личност на околините украсени со преградата со решетки, правејќи ги модерни и оригинални.

Економичен

Преградата на просторијата со летви го фаворизира и вашиот џеб, бидејќи овој тип на разделувачи е еден од најекономичните, особено ако сами го изведувате проектот.

Дрвата како бор и еукалиптус даваат амодерни за дизајнот и се многу економични.

Да не зборуваме за можноста за користење на дрво за уривање, па дури и палети.

Идеални за мали средини

Малите и интегрирани средини се оние кои се најценети со употребата на преградата на просторијата со ребра.

Со него може да се внесе одредена приватност во околините, без целосно да се затворат, што е одлично бидејќи го цени чувството на просторност.

Можете да го направите тоа сами

Веќе ви дадовме совет, но ајде да го засилиме. Преградата на просторијата со летви може да се направи сами без многу напор или тешкотии.

Вашата работа ќе биде да ја измерите околината, да ја пресметате количината на летви и да ги купите во вистинската големина. Откако ќе го направите ова, само инсталирајте го во околината со навртување на летвите помеѓу таванот и подот или ѕидот.

Но, не грижете се, следно ќе ви донесеме упатство за да можете да го погледнете целосниот чекор чекор-по-чекор и да научите како да направите разделник на просторијата со ребра.

Се дели без да се одвојува

Една од најголемите предности на партицијата со летва е тоа што се дели, но не се одвојува.

Оваа средина помеѓу едно и друго ги фаворизира малите средини и ја подобрува модерната и опуштена естетика на околините.

Сепак, оваа карактеристика значи дека партицијата со решетки не нуди приватност. Затоа, ако целта е да се искористи делот помеѓу социјалните и приватните средини,преиспитајте ја идејата.

Светлина и вентилација

Многу луѓе не успеваат прецизно да ги поделат околините за да не ја изгубат вентилацијата и природното осветлување, но со преградата со решетки ова не е проблем.

Преградата со решетки овозможува светлината и вентилацијата да продолжат да поминуваат меѓу собите.

Дури и ако сакате да го зголемите количеството на светлина што минува помеѓу собите, држете ги летвите подалеку.

За секоја средина

Преградата на просторијата со летви може да се користи во секоја просторија во куќата каде што е неопходно ограничувањето помеѓу собите.

Во оваа смисла, можете да го користите помеѓу трпезаријата и дневната соба, спалната и плакарот, тремот и дневната соба, кујната и трпезаријата, меѓу другите средини.

Кој материјал да се користи?

Дрво

Дрвото е главниот материјал што се користи за производство на прегради со летви. Овде, имате широк спектар на опции, од најблагородните шуми до најприфатливите и најпопуларните, како што се бор и еукалиптус.

Една од предностите на дрвото е тоа што овозможува нанесување на боја или лак во боја по ваш избор, совршено прилагодувајќи ја естетиката на околината.

MDF

За внатрешни околини, употребата на MDF, па дури и MDP за создавање на партиции станува сè почеста појава.

Предноста е што материјалот е веќе фабрички готови го купувате во саканата боја и текстура.

Сепак, не се препорачува употреба на МДФ во влажни и влажни средини, како што се надворешни површини или внатре во бањата.

Палета

Дали сакате да заштедите пари и сепак да освоите одржлив проект? Потоа инвестирајте во делител на палети со летви.

Материјалот може да се најде наоколу. Покрај заштедата, повторно употребувате нешто што би го имало ѓубрето како крајна дестинација.

Видови прегради на простори со летви

Протекуваат

Шупливиот делител е оној за кој зборуваме од почетокот на оваа објава. Се карактеризира со употреба на дрвени летви наредени рамо до рамо со однапред одредено растојание меѓу нив, кое се разликува во зависност од секој проект.

Овозможува поминување на светлината, вентилација и им дава просторност на околините, бидејќи не ги затвора целосно. Сепак, тој нуди мала или никаква приватност.

Цело

Друга опција е да се создаде преграда на просторијата со решетки, но во целосен формат. Ова значи дека летвите се прицврстени една за друга без никакво растојание.

Оваа конфигурација носи поголема приватност во околините, означена за приватни средини.

Исто така види: Занаети од картон од јајца: 60 ​​совршени идеи за да се инспирирате

Со ниши и полици

Преградата на просторијата со летви може да има и вградени ниши и полици, што го прави парчето пофункционално.

Овие прегради помагаат да се организираат предмети во околината, покрајможе да се користи и како потпора за декорација.

Во стил на екран

Преградата на просторијата со летви може да изгледа и како екран, односно не е фиксиран и може да се транспортира од едната до другата страна.

Овој тип на партиција сè уште е артикулиран и може да биде поотворен или затворен во зависност од потребата.

Како да направите преграда за соби со летви?

Гледајте го ова видео на YouTube

Фотографии и идеи за делител на соби со летви

Сакате повеќе идеи за делење на просторијата на искината средина? Потоа инспирирајте се со 50-те идеи што ги донесовме подолу.

Слика 1 – Двокреветната соба се определи за делител на собата со летви помеѓу креветот и плакарот.

Слика 2 – Еве, летви собната преграда има можност за поместување на летвите.

Слика 3 – А што мислите за комбинирање на преградата со летви со таванот?

Слика 4 – Модерно и елегантно решение за поделба на дневната соба од трпезаријата.

Слика 5 – Модерната рустичност на дрвото за уривање.

Слика 6 – Можете да го скриете сервисниот простор со преграда со летви.

Слика 7 – Поделете без криење. Совршено за мали средини.

Слика 8 – Овде, партицијата беше обоена бела за да одговара на палетата на бои.

Слика 9 – Разделник на собитешуплива летва: еден од омилените во становите.

Слика 10 – Можете исто така да ја користите преградата со летви како ТВ панел

Слика 11 – Модерна и полна со стил, преградата со шупливи летви одлично го комплетира декорот.

Слика 12 – Неверојатниот контраст помеѓу темното дрво и синиот ѕид.

Слика 13 – Што е со некои квадрати на преградата со летви?

Слика 14 – Разновидноста на дрвото секогаш изненадува.

Слика 15 – Стакло и дрво: две опции за преградување во исто опкружување.

Слика 16 – Добијте простор со делителот на просторијата со шупливи летви

Слика 17 – Колку е помало растојанието помеѓу летвите, толку околината станува поприватна.

Слика 18 – Наместо кутија, користете ја преградата на просторијата со ребра.

Слика 19 - Преградата на просторијата со летви беше голем успех во канцелариите.

Слика 20 – Непобедливата софистицираност на црната преграда на просторијата со летви.

Слика 21 – Што мислите за поделбата на просторијата со летви во зимската градина?

Слика 22 – Овде, преградата со летви работи како ѕид.

Слика 23 – Усогласен делител и слеп во оваа дневна соба.

Слика 24 – Дали некогаш сте помислиле да ја користите преградата?опкружување со летви за затворање на скалите?

Слика 25 – Преградата од дрво со летви може да се користи на отворено без никаков проблем.

Слика 26 – Од едната страна користете ја целата партиција, а од другата преградата со летви. : практично и економично решение.

Слика 28 – Не изгледа, но каде што е преградата со летви има врата.

Слика 29 - Идеја за поделба на просторијата со летви што можете да ја направите сами.

Слика 30 – Преградата на просторијата со летви може да се приспособи во големината и висината што ја сакате.

Слика 31 – Совет овде е да ја направите вратата на гардеробата со панел со летви .

Слика 32 – Затворете го мезанинот со шупливиот делител на просторијата.

Слика 33 – Вратата може да го добие и ефектот на летва. Погледнете колку е убаво.

Исто така види: Декоративни букви: типови, како да ги направите и инспиративни фотографии

Слика 34 – Поставете преграда со летви помеѓу плакарот и спалната соба.

Слика 35 – Малку поголема приватност во бањата со преградата со летви.

Слика 36 – Преградата со летви може да се смести дури и на ѕидот.

Слика 37 – Благородното дрво на преградата внесува софистициран воздух во проектот.

Слика 38 – Ставете куки и полици на преградата со летви и оставете ја мирнапофункционално.

Слика 39 – За подобрување на високите тавани…

Слика 40 – Стил и модерност за средини со преграда со летви.

Слика 41 – Панелот со решетки може да биде дел од нарачан проект.

Слика 42 – Користете го делителот на опкружувањето со летви само за да ги разграничите околините.

Слика 43 – За кој сака плоча со летви…

Слика 44 – Практично решение е да се користи летвата плоча како лизгачка врата.

Слика 45 – Само искинат детал овде.

Слика 46 – Не треба целосно да ја криете другата средина.

Слика 47 – Боровото дрво е економично и носи модерен изглед на околината.

Слика 48 – Што е со ребра преграда на фасадата?

Слика 49 – Преграда со летви во влезниот хол.

Слика 50 – Класичен: делител на просторијата помеѓу дневната и трпезаријата.

William Nelson

Џереми Круз е искусен дизајнер на ентериер и креативен ум зад широко популарниот блог, Блог за декорација и совети. Со своето остро око за естетика и внимание на деталите, Џереми стана авторитет во светот на дизајнот на ентериер. Роден и израснат во мал град, Џереми уште од мали нозе развил страст за трансформирање простори и создавање убави средини. Тој ја продолжи својата страст со завршување на диплома за внатрешен дизајн на престижен универзитет.Блогот на Џереми, Блог за декорација и совети, служи како платформа за тој да ја покаже својата експертиза и да го сподели своето знаење со огромна публика. Неговите написи се комбинација од проникливи совети, водичи чекор-по-чекор и инспиративни фотографии, кои имаат за цел да им помогнат на читателите да ги создадат своите простори од соништата. Од мали измени во дизајнот до целосно преуредување на собите, Џереми дава лесни за следење совети кои одговараат на различни буџети и естетика.Уникатниот пристап на Џереми кон дизајнот лежи во неговата способност беспрекорно да комбинира различни стилови, создавајќи хармонични и персонализирани простори. Неговата љубов кон патувањето и истражувањето го навела да црпи инспирација од различни култури, инкорпорирајќи елементи на глобален дизајн во неговите проекти. Користејќи го своето големо знаење за палети на бои, материјали и текстури, Џереми трансформираше безброј својства во прекрасни простори за живеење.Не само што стави Џереминеговото срце и душа во неговите дизајнерски проекти, но тој исто така ја цени одржливоста и еко-пријателските практики. Тој се залага за одговорна потрошувачка и промовира употреба на еколошки материјали и техники во неговите објави на блогот. Неговата посветеност на планетата и нејзината благосостојба служи како водечки принцип во неговата дизајнерска филозофија.Покрај водењето на својот блог, Џереми има работено и на бројни проекти за дизајн на станбени и комерцијални објекти, заработувајќи признанија за неговата креативност и професионалност. Тој, исто така, беше вклучен во водечките списанија за дизајн на ентериер и соработуваше со истакнати брендови во индустријата.Со својата шармантна личност и посветеност да го направи светот поубаво место, Џереми Круз продолжува да инспирира и трансформира простори, совет за дизајн во исто време. Следете го неговиот блог, Блог за декорација и совети, за дневна доза на инспирација и стручни совети за сите работи за внатрешен дизајн.