Ролетни за спалната соба: дознајте како да го изберете идеалниот модел со фотографии

 Ролетни за спалната соба: дознајте како да го изберете идеалниот модел со фотографии

William Nelson

Клетките се практични, лесни, лесни за инсталирање и чистење и успеваат да го ограничат или дури целосно да го блокираат преминот на светлината. Но, ролетните не се само функционални, тие се и составен дел од декорот и треба да се размислуваат во рамките на овие два аспекта. Затоа, научете во денешниот пост како да ги изберете ролетните за идеална спална соба, било да е тоа детска, еднокреветна или двокреветна спална соба. Следете ги советите и направете го совршениот избор:

Што да размислите пред да изберете ролетни за спална соба

1. Бои

Бојата на ролетната треба да ја следи палетата на декор на собата, обично светол тон како бела или беж. Во простории со помодерен предлог или дури и детски и тинејџерски соби, слепите можат да дојдат во посветла боја и да се истакнат во околината.

2. Големина

Многу често прашање е за големината што треба да ја има ролетната во однос на прозорецот и ѕидот. Ако ролетната е инсталирана во просторот на прозорецот, таа мора да биде точно со големина на рамката. Напротив, се препорачува слепите да имаат вишок помеѓу 10 и 20 сантиметри на страните и на горниот и долниот дел од прозорецот.

Но за да се направи околината поелегантна, се предлага слепите се качуваат на подот, особено во двокреветни соби. Во детските и тинејџерските соби, слепите можат да бидат ниски, почитувајќи ги споменатите границицрна.

Слика 64 – Ролетни за сива спална соба, бојата на постелнината.

Слика 65 - Ролетни за римска спална соба речиси не се појавуваат во оваа соба, таква е нејзината неутралност и дискреција.

погоре.

Можно е да се купат ролетни подготвени за монтирање, како и изработени по нарачка, во тој случај, опциите за бои, материјали и формати се уште поголеми.

3. Материјали

Клетките се произведуваат во различни видови материјали. Најзастапени и користени се ПВЦ, алуминиум, дрво, бамбус, соларен екран и ткаенина. Она што најмногу се меша во изборот на материјал е функционалниот и естетскиот предлог на слепите. На пример, ПВЦ и алуминиумските ролетни се најпогодни за оние кои страдаат од ринитис и алергии, додека оние со соларен екран се одлични за целосно блокирање на преминот на светлината.

Цената е исто така фактор што ја одредува. Алуминиумските и ПВЦ се најевтини, додека дрвените имаат поголема маркетиншка цена.

4. Чистење и одржување

Ролетните се чистат многу лесно, особено ПВЦ и алуминиумските ролетни. Препораката е еднаш неделно да се положува прашина за да се отстрани прашината и еднаш месечно да се чисти со правосмукалка. Ролетните од овој тип може да се чистат со мек сунѓер малку навлажнет со вода и благ сапун.

Ролетните од ткаенина може да се чистат неделно со правосмукалка или со прашина за пердуви. Сепак, се препорачува да го миете со специјализирана компанија најмалку еднаш годишно за да се обезбеди целосно чистење, бидејќи овој тип на материјал има тенденција да се акумулира повеќенечистотија.

5. Здравјето на прво место

Завесите од ткаенина се проблем за луѓето кои патат од алергиски ринитис и други респираторни проблеми. А ролетните на крајот се решение за животната средина, бидејќи не акумулираат толку многу прашина и грини.

Ако тоа е главната причина за користење на ролетни, тогаш претпочитајте ПВЦ или алуминиумски и прескокнете ги оние од ткаенина

Запознајте ги главните типови на ролетни за спални соби

1. Хоризонтални

Хоризонталните ролетни се најтрадиционални и најкористени. Тие не го блокираат целосно преминот на светлината и овозможуваат гледање однадвор. Хоризонталните ролетни се многу погодни за домови со ниски тавани за да промовираат чувство на просторност во просторот.

2. Панел

Рлетните од типот на панелот се отвораат странично наместо да се навиваат. Тие се индицирани за вертикални отвори, како што се балкони, на пример. Овој тип на ролетни често се користи во предлози за чиста декорација, бидејќи шините се практично невидливи.

Исто така види: Јапонска градина: 60 ​​фотографии за создавање неверојатен простор

3. Ролна

Ролетните ролетни целосно се тркалаат кога се затворени, оставајќи го целиот прозорец и ѕидот изложени. Оваа карактеристика го прави широко користен во неутрални, чисти и модерни украси.

4. Римските

Римските ролетни се многу разновидни и се направени од различни видови материјали. Тие се преклопуваат во пупки додекакои се затвораат. Овој тип на ролетни има покласичен и пософистициран дизајн. Сепак, тие треба да имаат минимален простор од 40 сантиметри помеѓу прозорецот и таванот за да можат правилно да се отвораат и затвораат.

5. Мобилни

Рлетни од клеточен тип може да се сметаат за паметни ролетни. Тоа е затоа што има воздушни џебови кои ја регулираат температурата способни да ја одржуваат околината топла во зима и ладна во лето. Овој тип на ролетни, исто така, има добра звучна изолација и заштита од УВ зраци, важни за да се обезбеди заштита на мебелот, теписите и украсните предмети.

Ролетни за спална соба: погледнете 65 неверојатни идеи за украсување

Вие можеби веќе ќе можете да ги дефинирате најдобрите ролетни за вашата спална соба со информациите што сте ги имале досега. Но, галеријата со слики подолу ќе ви помогне да го дефинирате најдобриот модел еднаш засекогаш. Проверете го:

Слика 1 – За собата на бебето, опцијата беше ролетна за спалната соба поставена во просторот на прозорецот; напред, завесата го комплетира изгледот.

Слика 2 – За следење на палетата на бои на собата, сива ролетна.

Слика 3 – Вградена во прозорската празнина, оваа ролетна за темна соба целосно го блокира преминот на светлината кога е затворен.

Слика 4 – Ролетни за вертикални простории ви овозможуваат да го контролиратевлез на светлина во околината и да се обезбеди видливоста на надворешната област.

Слика 5 – Ролетни за спална соба: избраниот материјал влијае на влегувањето на светлината во просторијата .

Слика 6 – ролетните за спални може да се ракуваат автоматски или рачно.

Слика 7 – Собите за млади се комбинираат многу добро со порелаксирани ролетни и со печатени ткаенини.

Слика 8 – Дрвените ролетни изгледаат добро со сите видови декор.

Слика 9 – Хоризонтални црни ролетни за спална соба во млад стил.

Слика 10 – Шините на ролетните може да се сокријат, оставајќи ја околината уште почиста.

Слика 11 – Бели римски ролетни за детската соба; ролетните се посоодветни за детска соба отколку завесите, бидејќи не акумулираат прашина.

Слика 12 – Ролетни за просторија со лесна ткаенина во контраст со најсилните тонови на околината.

Слика 13 – Во оваа просторија хоризонталната ролетна оди на подот, но од страните поминува неколку сантиметри.

Слика 14 – За модерната спална соба, хоризонталната ролетна ја покрива само областа на прозорецот.

Слика 15 – Ролетни за спална соба: влезот на светлината може да се контролира со летви или со отворотвкупно.

Слика 16 – Римските ролетни, со покласичен и поелегантен дизајн, беа најдобриот залог за оваа двокреветна спална соба.

Слика 17 – На црниот ѕид, бела ролетна што се протега до подот.

Слика 18 – Спална соба детската соба во неутрални бои избра бела римска ролетна.

Слика 19 – Лежерниот изглед на ролетните ги прави одличен избор за деца и тинејџери соби .

Слика 20 – Во оваа просторија, ролетните наликуваат на ролетната на прозорецот што се користи како глава.

Слика 21 – Ролетната во спалната соба е уште почиста и помодерна кога е поставена во просторот на прозорецот.

Слика 22 – Завеса од врвот на ролетните? Јасно! Но, во овој случај, идеално е и двете да се прошират до подот.

Слика 23 – Мала двокреветна спална соба со сиви ѕидови се обложиле на портокалова ролетна што ја покрива цел ѕид; истата боја е присутна во деталите на собата.

Слика 24 – Предноста на ролетните направени по нарачка е огромната палета на можности за бои и материјали .

Слика 25 – Сивиот ролет беше избран за оваа соба со земјени тонови.

Слика 26 – Морнарско сини ролетни за да одговараат на деталите во спалната соба.

Слика 27 – формат на спалната собана кружни му беа потребни неколку ролетни за да го покрие целиот обемен прозорец.

Слика 28 – Црни ролетни за спална соба: иста боја на спротивниот ѕид.

Слика 29 – Тесен прозорец со ролетна за кафена римска спална соба.

Слика 30 – Детска спална соба добро осветлена има три римски ролетни за покривање на прозорецот.

Слика 31 – Хоризонталните ролетни ја достигнуваат висината на креветот.

Слика 32 – Ролетни за римска спална соба во оваа средина ви овозможуваат да го контролирате минувањето на светлината и да ја изберете точката на надворешна видливост.

Слика 33 – Прозорец во форма на L покриен со ролетна за розова спална соба.

Слика 34 – Соба со биро до прозорецот избра ролетни на слепите ролетни за да се обезбеди целосно светлосно блокирање.

Слика 35 – Црни ролетни што одговараат на бојата на ѕидовите на оваа детска соба.

Слика 36 – Хоризонтални ролетни за спална соба со завеса: функционалност и естетика комбинирани.

Слика 37 – Овој тип на ролетни за четвртина се тркалаат тоа е исто така познат како двојно гледање; има проѕирни делови и цврсти делови што овозможуваат поминување на светлината и надворешна видливост, дури и затворени.

Слика 38 – Во оваа тинејџерска соба, слепите за светло соба ги покрива ситеѕид.

Слика 39 – Трезните бои за спалната соба се користеле и на ролетните и завесите.

Слика 40 – Хоризонталните ролетни лесно се наоѓаат во домашните комунални куќи.

Слика 41 – Кога се сомневате, ролетните за светло обоена спална соба се најдобри опции.

Слика 42 – Во оваа соба, ролетната ја покрива точно областа на прозорецот.

Слика 43 – Алуминиумските и ПВЦ ролетните се најлесни за чистење и затоа најпогодни за детските соби.

Слика 44 – Ролетни за ролетни, во иста боја како и прозорецот и ѕидот, останува речиси незабележано во оваа средина.

Исто така види: Голема кујна: модели, совети и инспиративни фотографии

Слика 45 – Колку повеќе летви на ролетните за спалната соба, поголема светлина контрола во околината.

Слика 46 – Чиста и трезна соба со дрвени ролетни за спалната соба.

Слика 47 – Ролетна за спална соба: дискретна, чиста и модерна.

Слика 48 – Ролетни за римска спална соба поставени над креветот.

Слика 49 – Ролетните одлично се комбинираат со чистиот и нежен предлог на детските соби.

Слика 50 – На стаклената врата помеѓу собите и требаше долга ролетна за подот.

Слика 51 – Ѕид обложен со тенки ленти одДрвото доби бел римски ролетна на иста висина.

Слика 52 – Алуминиумски прозорци и римски ролетни за спални соби во иста боја.

Слика 53 – Собата со целиот стаклен ѕид беше целосно покриена со хоризонтални ролетни.

Слика 54 – Ролетните во детските соби не треба да се протегаат до подот.

Слика 55 – Еден ролет над друг: одоздола, хоризонталната и над неа, на ролери.

Слика 56 – Ролетни за спална соба: изгледа како дрво, но е алуминиум. Предноста на овој материјал е широката разновидност на достапни бои.

Слика 57 – Нежно жолтиот тон на ролетната помага да се декорира просторијата без премногу да се истакнува .

Слика 58 – Ролетни за спална соба: едноставни и дискретни, исто како и остатокот од декорот на спалната соба.

Слика 59 – Дрвениот тон на ѕидот се протега и до ролетните за спалната соба.

Слика 60 – Слеп за спалната соба во иста боја како и ѕидот.

Слика 61 – Светлата нијанса на ролетните за спалната соба ја ограничува светлината, но не ја блокира целосно.

Слика 62 – Ролетни за спална соба и завеса може да се користат независно во спалната соба.

Слика 63 – Двокреветна соба со неутрална и елегантна декорација се обложуваат на хоризонтална ролетна за спална соба

William Nelson

Џереми Круз е искусен дизајнер на ентериер и креативен ум зад широко популарниот блог, Блог за декорација и совети. Со своето остро око за естетика и внимание на деталите, Џереми стана авторитет во светот на дизајнот на ентериер. Роден и израснат во мал град, Џереми уште од мали нозе развил страст за трансформирање простори и создавање убави средини. Тој ја продолжи својата страст со завршување на диплома за внатрешен дизајн на престижен универзитет.Блогот на Џереми, Блог за декорација и совети, служи како платформа за тој да ја покаже својата експертиза и да го сподели своето знаење со огромна публика. Неговите написи се комбинација од проникливи совети, водичи чекор-по-чекор и инспиративни фотографии, кои имаат за цел да им помогнат на читателите да ги создадат своите простори од соништата. Од мали измени во дизајнот до целосно преуредување на собите, Џереми дава лесни за следење совети кои одговараат на различни буџети и естетика.Уникатниот пристап на Џереми кон дизајнот лежи во неговата способност беспрекорно да комбинира различни стилови, создавајќи хармонични и персонализирани простори. Неговата љубов кон патувањето и истражувањето го навела да црпи инспирација од различни култури, инкорпорирајќи елементи на глобален дизајн во неговите проекти. Користејќи го своето големо знаење за палети на бои, материјали и текстури, Џереми трансформираше безброј својства во прекрасни простори за живеење.Не само што стави Џереминеговото срце и душа во неговите дизајнерски проекти, но тој исто така ја цени одржливоста и еко-пријателските практики. Тој се залага за одговорна потрошувачка и промовира употреба на еколошки материјали и техники во неговите објави на блогот. Неговата посветеност на планетата и нејзината благосостојба служи како водечки принцип во неговата дизајнерска филозофија.Покрај водењето на својот блог, Џереми има работено и на бројни проекти за дизајн на станбени и комерцијални објекти, заработувајќи признанија за неговата креативност и професионалност. Тој, исто така, беше вклучен во водечките списанија за дизајн на ентериер и соработуваше со истакнати брендови во индустријата.Со својата шармантна личност и посветеност да го направи светот поубаво место, Џереми Круз продолжува да инспирира и трансформира простори, совет за дизајн во исто време. Следете го неговиот блог, Блог за декорација и совети, за дневна доза на инспирација и стручни совети за сите работи за внатрешен дизајн.