Рустикална ламба: 72 различни модели за инспирација

 Рустикална ламба: 72 различни модели за инспирација

William Nelson

Рустичните елементи носат со себе карактеристики кои се однесуваат на удобност, топлина и поврзаност со природата. Рустикалниот стил на декорација користи материјали како дрво и железо, нагласувајќи го селскиот стил во околината: тајната е да се состави хармоничен состав, на крајот на краиштата, овие елементи можат да бидат дел и од модерна и современа декорација со мали детали и фокусни точки. . рустикалната светилка е ставка што се надоврзува на овој предлог, без разлика дали е модел на таван, маса или ѕид.

Моделите на приврзоци со жици се успешни и можат да додадат допир на движење, покрај тоа што помага да се создаде поинтимна атмосфера за соголена средина. Употребата на светилки со винтиџ стил е од суштинско значење во светилка со изложено парче. Моделите што користат некаков тип на покривка за светилката, како што се стакло и слама, можат да добијат традиционални модели и приклучоци, бидејќи не се изложени. Друг интересен ресурс е правецот на осветлувањето преку материјалните ресурси на самата светилка, како што ќе видите подолу.

Надворешните површини како двор, градина и балкон можат да добијат ваков тип на светилки, со сличен формат на скара, фиксирана на ѕидот. Сламата и плетенот се исто така материјали кои широко се користат во дизајнот на рустикални светлечки тела, особено во формат на кафез.

73 модели на рустикални тела за осветлување за васинспирирајте се

За оние кои бараат инспирација за рустикални ламби, одвоивме 73 модели кои можете да ги имате како референца, без разлика дали за купување или за правење сопствена светилка. На крајот од објавата, погледнете ги видео упатствата чекор-по-чекор:

Рустична ѕидна ламба

Рустичните модели на ѕидни светилки се одлични опции за инсталација во скали, ходници, области надвор и големи затворени површини.

Слика 1 – Овој пример користи дрвен држач за да ја закачи светилката на железна заграда.

Слика 2 – Друга пример со ист стил за украсување на вашиот ѕид.

Рустична таванска светилка

Поправање на таванот е исто така популарен избор, особено со висечки жици. Постојат неколку креативни начини за комбинирање и уредување на светилките со овие модели:

Слика 3 – Модел на рустикална таванска ламба со приврзоци.

Слика 4 – Вообичаен состав за рустикалната светилка е железото, или во целосен материјал или во синџири како во примерот. Овде, дрвото се користи како основа.

Слика 5 – Прекрасна светилка со дизајн во фини линии за разлика од јажето што се користи за суспензија.

Исто така види: Тркалезна ноќна маса: совети за избор и инспиративни фотографии

Рустична светилка за надворешни површини

Додадете рустикален допир на вашиот трем, ѕидови и надворешни средини. Моделите на приврзоци се добри за балконот, какоза ѕидовите, идеално е да се користи модел фиксиран на ѕидот:

Слика 6 – Надворешните скали може да имаат и рустикален финиш.

Слика 7 – Рустикалната ѕидна светилка може да има спирална геометриска форма како овој модел.

Повеќе фотографии од рустикални светилки за инспирација

Продолжете да прелистувате за да ги видите сите слики од рустикални светилки со модерен и инспиративен дизајн. Проверете:

Слика 8 – Железните цевки се класичен материјал во дизајнот на рустикална светилка.

Слика 9 – Комбинацијата помеѓу железната цевка и мало повторно употребено стаклено тенџере за сместување на светилката. Не заборавајте да ги купите моделите на ЛЕД-модели во винтиџ и топол стил.

Слика 10 – Овој модел користи парче дрво за да го смести осветлувањето во неговото јадро.

Слика 11 – Дрвото служи како основа за приклучокот за светилката. Детал за кабелот обложен со јаже за да се додаде рустикален елемент.

Слика 12 – Модел на мала рустикална светилка со винтиџ светилка.

Слика 13 – Прекрасен модел на рустикална столна ламба, со помош на цевка на мала дрвена основа.

Слика 14 – Слична форма со железна цевка во форма на буквата У.

Слика 15 – Овој модел ја искористи креативноста за да создаде основаперсонализирана со ознаки и винтиџ прекинувач.

Слика 16 – Бакарната завршница на металите е одличен начин да се нагласи рустичноста на материјалот.

Слика 17 – Дрвена светилка во ориентален стил.

Слика 18 – Додадете движење со суспендирани жици во дрвена основа.

Слика 19 – Испреплетените парчиња дрво го создаваат овој геометриски и шуплив изглед со осветлување во центарот.

Слика 20 – Покрај класичната комбинација на дрво и метал, оваа светилка ја покрива светилката со филц.

Слика 21 – Мало парче дрво служи како основа за сместување на светилката и штекерот.

Слика 22 – Модел на рустикална рачно изработена столна ламба со светилка опкружена со шише со плута.

Слика 23 – Оваа рустикална светилка има 3 точки за осветлување и дрвена основа.

Слика 24 – Рустична мала столна ламба со жичен прекинувач.

Слика 25 – Друг мал модел со тркалезна светилка .

Слика 26 – Совршено за маса или ноќница: овој модел има облик на абажур со дрво поставено во спирала.

Слика 27 – Специјалниот рез на дрвото ја рефлектира и задржува светлината на задниот дел од светилката.

Слика 28 – И таванотможе да имате рустикална светилка како овој модел со висечки жици и светилки сместени во стаклени саксии.

Слика 29 – Како да додадете посебен допир на осветлување на вашето дома? 37>

Слика 31 – Овој модел е покриен со шише дестилат.

Слика 32 – Повеќе точки за прицврстување на таванот го дозволуваат тоа различен аранжман за рустикална таванска светилка.

Слика 33 – Овој модел користи прекинувач во облик на рачка со жици.

Слика 34 – Допир на луксуз е додаден на рустикалниот материјал со златна завршница.

Слика 35 – Соединувањето на две светилки од ист модел формира голема поддршка за книгите.

Слика 36 – Употребата на жици е доста вообичаена за да има индиректно осветлување.

Слика 37 – Користете стаклено шише во боја за да имате поинакво осветлување во околината.

Слика 38 – Метална светилка со хромирана завршница и стакло.

Слика 39 – Мала рустикална светилка со железен штекер и дрвена основа.

Слика 40 – Совршено се вклопува во декор со рустикална дрвена маса.

Слика 49 – Овој модел го освоиметален капак за да го насочи и рефлектира осветлувањето на масата.

Слика 50 – Плетенот е едноставно решение што треба да се обработи во светилка.

Слика 51 – Модел на светилка со стакло и дрвена основа.

Слика 52 – Светилка рустикална со плетен и слама.

Слика 53 – Оваа опција е мобилна и изгледа убаво обесена на ѕид со бакарна жица.

Слика 54 – Прекрасен модел на рустикална столна ламба со купола во декорацијата на оваа маса со ткаенина за маса.

Слика 55 – Мал и рустикален модел на столна ламба.

Слика 56 – Оваа светилка користи заедничка светилка на дрвена и железна основа.

Слика 57 – Златната метална завршница ја прави светилката многу попривлечна.

Слика 58 – Со обликот од мал абажур.

Слика 59 – Овој модел има облик на стара светилка.

Слика 60 – Куполи со геометриска форма за светлосните тела.

Слика 61 – Модел на дрвена светилка со празни места.

Слика 62 – Рустична столна ламба.

Слика 63 – Рустична столна ламба дрвена кутија.

Слика 64 – Модел на таванска светилка со сламена купола.

Слика 65 – Основарустикална ламба со резбано дрво.

Слика 66 – Модел на рустикална ѕидна светилка со винтиџ светилка.

Слика 67 – Детал од висечката светилка со купола од стаклен сад.

Слика 68 – Мала рустикална светилка со дрвена основа и штекер со бакар финиш.

Исто така види: Шале: типови, совети и 50 фотографии за да го инспирирате вашиот проект

Слика 69 – Овој модел користи вертикална дрвена основа со мала дупка за премин на жицата на светилката, фиксирана во стаклено шише.

Слика 70 – Светилка со база на буре со црна / графитна завршница и метален кафез.

Слика 71 – Модел со купола во мат финиш.

Слика 72 – Овој рустикален модел на светилка користи плетен како основен материјал во форма слична на кафез.

Каде да купите рустикални тела за осветлување

Постојат неколку опции за модели на рустично осветлување за продажба на Интернет и цените варираат доста во зависност од финиш, дизајн и материјал. Може да се најдат од 50 до 500 долари и се продаваат во Mercado Livre и Elo 7.

Како да направите рустикална светилка чекор по чекор

Размислувате ли да направите своја рустикална светилка? Потоа погледнете ги избраните упатства што треба да ги следите:

1. Како да составите рустикална светилка со дрво од палета

Погледнете во овој чекор по чекор како можете да составитесопствено рустикално светло со лесен туторијал за почетници со користење на расклопено дрво од палета и обоена врвка. Проверете:

Гледајте го ова видео на YouTube

2. Погледнете како да составите рустикална ламба за тркала за вагон

Моделот на тркала за вагон е секако еден од најрустичните пронајдени. Вашиот чекор по чекор бара посложени и елаборирани алатки. Погледнете во ова видео како се прави:

Погледнете го ова видео на YouTube

3. Како да направите рустикална потпора за светилка

Погледнете го ова видео туторијал, како да направите дрвена потпора за рустикална светилка:

Погледнете го ова видео на YouTube

William Nelson

Џереми Круз е искусен дизајнер на ентериер и креативен ум зад широко популарниот блог, Блог за декорација и совети. Со своето остро око за естетика и внимание на деталите, Џереми стана авторитет во светот на дизајнот на ентериер. Роден и израснат во мал град, Џереми уште од мали нозе развил страст за трансформирање простори и создавање убави средини. Тој ја продолжи својата страст со завршување на диплома за внатрешен дизајн на престижен универзитет.Блогот на Џереми, Блог за декорација и совети, служи како платформа за тој да ја покаже својата експертиза и да го сподели своето знаење со огромна публика. Неговите написи се комбинација од проникливи совети, водичи чекор-по-чекор и инспиративни фотографии, кои имаат за цел да им помогнат на читателите да ги создадат своите простори од соништата. Од мали измени во дизајнот до целосно преуредување на собите, Џереми дава лесни за следење совети кои одговараат на различни буџети и естетика.Уникатниот пристап на Џереми кон дизајнот лежи во неговата способност беспрекорно да комбинира различни стилови, создавајќи хармонични и персонализирани простори. Неговата љубов кон патувањето и истражувањето го навела да црпи инспирација од различни култури, инкорпорирајќи елементи на глобален дизајн во неговите проекти. Користејќи го своето големо знаење за палети на бои, материјали и текстури, Џереми трансформираше безброј својства во прекрасни простори за живеење.Не само што стави Џереминеговото срце и душа во неговите дизајнерски проекти, но тој исто така ја цени одржливоста и еко-пријателските практики. Тој се залага за одговорна потрошувачка и промовира употреба на еколошки материјали и техники во неговите објави на блогот. Неговата посветеност на планетата и нејзината благосостојба служи како водечки принцип во неговата дизајнерска филозофија.Покрај водењето на својот блог, Џереми има работено и на бројни проекти за дизајн на станбени и комерцијални објекти, заработувајќи признанија за неговата креативност и професионалност. Тој, исто така, беше вклучен во водечките списанија за дизајн на ентериер и соработуваше со истакнати брендови во индустријата.Со својата шармантна личност и посветеност да го направи светот поубаво место, Џереми Круз продолжува да инспирира и трансформира простори, совет за дизајн во исто време. Следете го неговиот блог, Блог за декорација и совети, за дневна доза на инспирација и стручни совети за сите работи за внатрешен дизајн.