Црно-бела кујна: 65 страсни модели во декорацијата

 Црно-бела кујна: 65 страсни модели во декорацијата

William Nelson

Дуо што никогаш не излегува од мода. Црно-белото е класичен избор во декорацијата и не нуди големи ризици. Допир на црно и создавате софистицираност и елеганција, допир на бело и ја осветлувате и облагородувате околината. Во оваа објава ќе зборуваме само за црно-белата кујна:

Двете бои можат да доаѓаат во исто време, а секоја од нив придонесува со своите карактеристики и сензации. Едниот може да биде основа, другиот детали. Без разлика каква ќе биде вашата опција, резултатот секогаш ќе биде позитивен. Можете да креирате различни стилови користејќи го дуото, од најрустикален до најсовремен.

Белата е традиционалната боја за кујнски мебел и апарати, но може да се користи и за подни и ѕидни облоги. Црната боја почесто се користи во детали како што се гранитни површини или во додатоци и украсни предмети. Меѓутоа, во денешно време веќе е можно да се најдат црни апарати и, со можност за мебел по нарачка, можете да ги дизајнирате вашите кабинети како што сакате.

Дури и ако сè се влева во совршен црно-бел декор, запомнете еден детали: белата боја ја осветлува и ја проширува околината, па ако вашата кујна е мала, одлучете се за поголема густина на бела од црна.

65 црно-бели кујнски модели кои треба да ги имате како референца сега

Покрај тоа, дуото е ослободено. Осмели се и експериментирај. Да ве инспирира во ова

Слика 60 – Прекрасна комбинација на сиво и бело со мали црни детали во овој кујнски проект.

Слика 61 – Целосно црна кујна, од кабинетите до ѕидот на масата со бели прибор.

Слика 62 – Американска кујна голема со централна клупа во црна основа и бела камена клупа.

Слика 63 – Едната страна бела, другата црна, како со тоа?

Слика 64 – Прекрасна минималистичка кујна со бели кабинети без рачки и црн маса заедно со интегрирана маса.

Слика 65 – Во оваа кујна кабинетите и ѕидните облоги се бели, а дел од приборот се црни.

Како што истражувавме во оваа статија, кујната со црна и белиот декор може да биде разновиден и безвременски избор за оние кои бараат хармонична комбинација. Транзитирајќи помеѓу минималистички и класичен стил, црно-белото е избалансирана и волшебна комбинација. Исто така, можно е да се подобри проектот со додавање украсни предмети, текстури и други обрасци.

комбинација, избравме неколку проекти. Проверете:

Слика 1 – Црно-бела кујна: избалансирана комбинација.

Во оваа кујна, црната боја е концентрирана во кабинетите и во некои додатоци. Белата е на подот, ѕидовите и шанкот. Дуото беше добро распоредено, создавајќи визуелна хармонија во околината.

Слика 2 – Црно-бела кујна: бакарни тонови за подобрување на околината.

Опцијата во овој проект беше да се дозволи белото да се покаже повеќе. Црното е во деталите, како што се подножјето на масата и кабинетот покрај мијалникот. Бакарниот тон дојде да ја оживее кујната.

Слика 3 – Црно-бела кујна: црна од едната страна, бела од друга

Во оваа кујна боите не се мешаат. Секоја зафаќа една страна од собата, создавајќи линија на поделба помеѓу неа.

Слика 4 – Црно-бела кујна: црн појас

A поголемиот дел од црната боја беше централизирана во овој проект, и во областа што го сочинува островот и во имагинарната линија што ја опкружува кујната. Погледнете како бојата се појавува во тулите на ѕидот од мијалникот, во фризот на прозорецот и во деталите на плакарот, создавајќи црн појас.

Слика 5 – Доминантна црна боја во црно-белата кујна.

Црната боја доминира во дизајнот на оваа кујна, но белата се појавува на облогата и подот. Забележете дека осветлувањето над мијалникот дава амплитуда на околината, покрајвреднувај го.

Слика 6 – Едноставна црно-бела кујна: црна на врвот, бела на дното.

Едноставен предлог за создавање црно-бела кујна.

Слика 7 – црна позадина.

Црните тули ја подобрија белата боја на кабинетите, што пак, користи црни рачки за да создаде хармонија во кујната.

Слика 8 – Црно-бела кујна со рустични детали.

Во овој B&W кујна , се издвојува рустикалниот стил. Дрвото и изложените елементи се усогласуваат и се комбинираат со класичното дуо.

Слика 9 – Мала црно-бела кујна.

Малата кујна може да користи црно да. Точно, како во овој модел. Црната боја доаѓа во долните кабинети, а белата е на врвот за да ја осветли просторијата и да го обезбеди потребното чувство на просторност.

Слика 10 – Црн ѕид.

Кујната доби допир на софистицираност со црниот ѕид и другите елементи во боја, како што се столовите, шпоретот и лустерите.

Слика 11 – Црно-бела кујна во линија .

Употребата на дуото е ограничена на кујнскиот шкаф. Решение за оние кои сакаат да се придржуваат до стилот, дури и со мала кујна.

Слика 12 – Бела за осветлување.

Кујната е целосно поплочена во црна боја, од подот до таванот, имаше помош од белата боја за осветлување и проширување на просторот.животната средина. Ефектот беше толку интересен што кабинетот дури се чини дека левитира на ѕидот.

Слика 13 – Апсолутно црно во црно-белата кујна.

Без страв да бидам среќен, овој проект се обложи на црно и резултатот беше неверојатен. Белата боја, како потпорен елемент, се појавува во аголот. Чувството на просторност се должи на вертикалните линии што мебелот ги печати на околината. Забележете дека тие се насочени во иста насока и, со тоа, кујната се чини дека се шири надвор од нејзините граници

Слика 14 – Нежно црно-бело.

Класичните рачки ја оставија оваа кујна во многу чист и мазен стил. Совршена комбинација.

Слика 15 – Црната за да донесе елеганција.

Функцијата на црната боја во овој проект беше да обезбеди воздух на елеганција и софистицираност. Рамнотежата е белег на оваа кујна

Слика 16 – Црна лента.

Црната лента на ѕидот е присутна и е таму за да се покаже дека кујната не е само бела.

Слика 17 – прскање на црно.

Во оваа кујна, црната боја се појавува испрскана на некои елементи. Ја разбива белата монотонија и ја втиснува својата личност на околината.

Слика 18 – Кујна со влијание.

Боење ѕид во црно може да изгледа ризично, но имајте предвид дека со умерена и соодветна употреба на бојата, околината е многу подобрена.

Слика 19 –Изберете страна.

Кујната во ходникот користи бои на различни ѕидови за да создаде издолжен визуелен ефект. Резултатот беше хармоничен и убав.

Слика 20 – Тули во црно-белата кујна.

Секој стил е можен во овој тип на кујна. Тулите помагаат да се опушти атмосферата.

Слика 21 – Чиста и модерна црно-бела кујна. усогласени со меки допири на црна боја во некои елементи. На крајот, чиста околина со модерен изглед.

Слика 22 – Минималистичка црно-бела кујна.

Со само потребното, оваа кујна го истакна островот во центарот со црно, а остатокот од кабинетите ги остави во бело. Познатото „помалку е повеќе“ во корист на животната средина.

Слика 23 – Пруги во црно-белата кујна. B&W намерата на овој проект. Нема сомнеж дека комбинацијата беше вистинската.

Слика 24 – Светлосни точки во црно-белата кујна.

Детали во бело во оваа кујна создадете точки на светлина во декор. Дури и со доминација на црното, околината не беше преоптоварена.

Слика 25 – Црно-бела кујна: висока естетска вредност.

A црно-бела кујна, така што никој не може да ви замери. Дистрибуцијата на бои бешехармоничен и секоја боја ги донела своите карактеристики и функции во околината. Резултатот беше совршен.

Слика 26 – Бела работна плоча.

Исто така види: Туш капе: што би можело да биде? Видете совети за средување

Исто така види: Како да ги елиминирате комарците од бањата: знајте 9 начини

Спротивно на она што обично го гледаме таму, оваа кујна се обложува на бојата црна за кабинетите и во бела за шанкот. Инверзијата функционираше многу добро.

Слика 27 – Модерна црно-бела кујна.

Впечатливите линии на мебелот и отсуството на рачки ја остави оваа кујна со лицето на модерноста. Имајте на ум дека белата боја не беше изоставена кога беше вградена во славината за мијалник.

Слика 28 – Целиот шарм на црно-белата кујна со модерен дизајн. Простор на полица со нагласено осветлување и полн со прибор како што се чаши, чаши, чинии и чинии.

Слика 29 – Цик-цак црно-бело.

За да избегате од основите, што е со подот што одговара на облогата? Особено ако е во модел како овој на сликата, што мислите? Интересна варијација за проекти во црно-бело

Слика 30 – Црно-бела кујна со кариран под.

Орифните не се исклучок од традиционалното, но подот... Ова е лицето на смелоста. Можете да ја обновите вашата кујна со ваков под или со подот со плочки. Не ви треба многу за да го постигнете овој изглед.

Слика 31 – Црно наностаклена клупа.

Црна клупамазна и хомогена изработена од наностакло за контраст со белата боја на кабинетите.

Слика 32 – Мешавина од изложен бетон, бело и дрво заедно со планиран кујнски кабинет со црни врати. Покрај тоа, елегантен црн камен беше инсталиран во делот на масата.

Слика 33 – Оваа кујна е претежно црна, но има неколку кујнски елементи во бела боја, вклучувајќи го и декоративниот слики кои се потпираат на клупата.

Слика 34 – Агол на планираната кујна со тркалезна трпезариска маса, претежно бела и со ситни детали во црна боја.

Слика 35 – Овде, долните кабинети се целосно бели, а горниот дел од планираната кујна доби материјал во црна боја во комбинација со бојата на дрвото.

Слика 36 – Покрај црно-белата комбинација, размислете да користите и други неутрални бои за да го составите вашиот декор во кујната. Во овој проект, тапетот.

Слика 37 – Можете да изберете пропорција и црна или бела во декорацијата на вашата кујна.

Слика 38 – Комбинација од црно, бело, дрво и нерѓосувачки челик во долните кабинети на планираната кујна.

Слика 39 – Голема, модерна кујна со бели плочки на ѕидот и прилагодени кабинети во црна боја.

Слика 40 – Компактен дизајн на кујна со ѕиди камена клупа во бела боја. Обложувајте се дека ќе додадете допир на боја на украсни предмети како што се вазни и слики за да го подобрите декорот на вашиот проект.

Слика 41 – Прекрасен модерен кујнски проект со балкон голем централен во бела боја и кабинети со црна врата.

Слика 42 – Мал кујнски модел со црна боја и влошки, покрај ормари и шалтери во боја . Белите детали се појавуваат на садовите и приборот на полицата.

Слика 43 – Прекрасна и елегантна комбинација од бел мермерен камен на работните површини, графитни кабинети и табуретки во црно.

Слика 44 – Дизајн на модерна и минималистичка црно-бела рустикална кујна совршена за надворешни средини.

Слика 45 – Од наједноставните до најсофистицираните проекти, црно-белиот декор е многу разновиден.

Слика 46 – Затоа што тие се неутрални бои, украсните предмети можат да се истакнат во црно-бел декор.

Слика 47 – Целата модерност и минимализам на дизајнот на ентериер, прилагодени кабинети со црни врати, дрвени детали и облога од не'рѓосувачки челик.

Слика 48 – Овде, сите кабинети и работни површини ја следат црната боја во кујната со бело ѕидно сликање.

Слика 49 – Минималистичка кујна со допирфутуристички: свежо опкружување со доминација на црно и бело.

Слика 50 – Приближен поглед на работната површина на кујната со црни кабинети и целиот ѕид со бел мермер .

Слика 51 – Елегантен кујнски проект полн со осветленост со големо присуство на бели и горните кабинети во црна боја.

Слика 52 – Шармантна и пријатна кујна со црни кабинети, бел камен и плочки со геометриски принт.

Слика 53 – Оваа кујна има црни панели и целосно бели кабинети без рачки.

Слика 54 – Прекрасен предлог половина црна, половина бела, од подот до кабинетите.

Слика 55 – Кујна во скандинавски стил со големи површини, бели кабинети со црни рачки. Освен тоа, беа вградени и други метали во црна боја.

Слика 56 – Оваа кујна има само бели кабинети на дното и целосно црн ѕид со полица.

Слика 57 – Бело-црн кујнски модел со кабинети без рачки и работна плоча со полица.

Слика 58 – Инвестицијата во црн слој на ѕидот обезбеди диференцијал за кујнскиот проект.

Слика 59 – Кујна во форма на буквата У со црни кабинети, бел камен countertops и сив ѕид

William Nelson

Џереми Круз е искусен дизајнер на ентериер и креативен ум зад широко популарниот блог, Блог за декорација и совети. Со своето остро око за естетика и внимание на деталите, Џереми стана авторитет во светот на дизајнот на ентериер. Роден и израснат во мал град, Џереми уште од мали нозе развил страст за трансформирање простори и создавање убави средини. Тој ја продолжи својата страст со завршување на диплома за внатрешен дизајн на престижен универзитет.Блогот на Џереми, Блог за декорација и совети, служи како платформа за тој да ја покаже својата експертиза и да го сподели своето знаење со огромна публика. Неговите написи се комбинација од проникливи совети, водичи чекор-по-чекор и инспиративни фотографии, кои имаат за цел да им помогнат на читателите да ги создадат своите простори од соништата. Од мали измени во дизајнот до целосно преуредување на собите, Џереми дава лесни за следење совети кои одговараат на различни буџети и естетика.Уникатниот пристап на Џереми кон дизајнот лежи во неговата способност беспрекорно да комбинира различни стилови, создавајќи хармонични и персонализирани простори. Неговата љубов кон патувањето и истражувањето го навела да црпи инспирација од различни култури, инкорпорирајќи елементи на глобален дизајн во неговите проекти. Користејќи го своето големо знаење за палети на бои, материјали и текстури, Џереми трансформираше безброј својства во прекрасни простори за живеење.Не само што стави Џереминеговото срце и душа во неговите дизајнерски проекти, но тој исто така ја цени одржливоста и еко-пријателските практики. Тој се залага за одговорна потрошувачка и промовира употреба на еколошки материјали и техники во неговите објави на блогот. Неговата посветеност на планетата и нејзината благосостојба служи како водечки принцип во неговата дизајнерска филозофија.Покрај водењето на својот блог, Џереми има работено и на бројни проекти за дизајн на станбени и комерцијални објекти, заработувајќи признанија за неговата креативност и професионалност. Тој, исто така, беше вклучен во водечките списанија за дизајн на ентериер и соработуваше со истакнати брендови во индустријата.Со својата шармантна личност и посветеност да го направи светот поубаво место, Џереми Круз продолжува да инспирира и трансформира простори, совет за дизајн во исто време. Следете го неговиот блог, Блог за декорација и совети, за дневна доза на инспирација и стручни совети за сите работи за внатрешен дизајн.