Цвеќиња со капчиња: 135 модели, фотографии и чекор по чекор

 Цвеќиња со капчиња: 135 модели, фотографии и чекор по чекор

William Nelson

Какланите се вид на ракотворби изработени со специјална игла која е многу популарна меѓу луѓето. За некои, исто како и везот, може да се смета за терапија за опуштање и заборавање на секојдневните проблеми.

Кога зборуваме за ракотворби со капчиња, цвеќињата се популарни бидејќи можат да се применат во многу различни дела и уметности. Искористувајќи ги комбинациите на бои, можно е да се создадат навистина неверојатни предмети за украсување на вашиот дом, па дури и за оние кои бараат дополнителен приход.

Во овој пост ќе зборуваме за капчиња цвеќиња со најдобри примери. на различни стилови. После тоа, ќе знаете како да составувате цвеќиња слични на шевовите со капчиња, дури и за оние кои се нови во техниката на капчиња.

Исто така, пристапете до написите за капчиња тепих, крчка за капчиња и подлога за капчиња.

Модели и фотографии од капчиња цвеќиња

Продолжете да ја прелистувате нашата статија за да ги проверите сите избрани референци:

Слика 1 – Ѓердан со капчиња со жолти капчиња цветови.

Слика 2 – Централно парче и потпора со бели капчиња цветови.

Слика 3 – Шарени капчиња цветови споени со синџири.

Слика 4 – Прекрасна идеја за правење: капчиња бебешки чизми со пурпурен цвет и копче.

Слика 5 – Стаклена вазна со различни обоени капчиња цветови фиксирани со еластични лентида ги дизајнирате цвеќињата со капчиња - можете да го погледнете и овој водич за цвеќиња со EVA, уште еден разновиден материјал за употреба во занаети. За да го олесниме вашето пребарување, ги одвоивме најдобрите упатства за следење и учење. Продолжете да лизгате подолу за да гледате:

1. Како да направите намотан цвет од капчиња

Во овој чекор по чекор ќе го знаете секој детал за да направите свој цвет со единечни капчиња конци. Првиот чекор е да се направи ред од ливчиња кои потоа ќе се навиваат за да се формира цветот. Конечно, само нанесете го цветот на вашиот занает.

Гледајте го ова видео на YouTube

2. Како да капчиња жолт цвет чекор по чекор

Првиот чекор за да го направите овој цвет е да започнете со црвеното јадро со 16 двојни капчиња конци. Потоа, останатите делови се комплетирани со жолта и зелена разнобојна барокна канап, која дава посебен ефект. Продолжете да го гледате видеото за да дознаете повеќе:

Гледајте го ова видео на YouTube

4. Како да направите едноставен капчиња цвет чекор по чекор

Во ова видео ќе научите како да ги направите едноставните капчиња цветови кои толку многу ги видовме во претходните примери. Ќе ви треба врвка за капчиња во боја по ваш избор, игла од 1,75 мм, конец за шиење и 1 мушка. Продолжете да гледате за повеќе детали подолу:

Гледајте го ова видео на YouTube

5. розовавиткана роза со капчиња: погледнете како да ја направите

Во овој чекор по чекор ќе знаете како да капчете виткана роза. Ќе ви треба врвка од 4/6 во мешано црвено, игла од 3,5 мм и бисер за да ги ставите во центарот. Продолжете да гледате за да ги проверите сите потребни издигнувања и падови:

Гледајте го ова видео на YouTube

6. Чекор по чекор да се направи тиркизна капчиња цвет за апликација

Во овој чекор по чекор туторијал ќе научиме како да капчиња цвет со ниска тиркизна боја. Ќе ни треба игла од 3,6 мм, барокна повеќебојна жолта канап во боја 9368 и барокна повеќебојна сина боја во боја 9113. C

Гледајте го ова видео на YouTube

7. Како да капчете виолетова

Овој туторијал објаснува како да направите виолетова со жолто јадро, виолетови ливчиња и зелени листови. Потребните материјали се: барокно разнобојно жолто, барокно брзо во виолетова и зелена боја и игла 3,5мм. Продолжете да гледате за да ги проверите сите детали:

Гледајте го ова видео на YouTube

8. Упатство за да научите како да капете сончоглед цвет.

Во овој пример кафеавата и жолтата боја беа користени за правење сончогледови цветови. Продолжете да го гледате видеото за да го разберете секој чекор:

Гледајте го ова видео на YouTube

9. Како да направите основни капчиња цвеќиња

Ако почнувате сега, наСе препорачува да се обидете да ги следите поедноставните упатства. Во овој пример ќе знаете како да направите основно капчиња цвет што може да се нанесе на капи, облека, штипки за коса и друго. Погледнете го подолу:

Гледајте го ова видео на YouTube

10. Како да плетете вистински цвет за килими

Овој туторијал објаснува како да направите прекрасен вистински цвет кој може да се користи на килими, главно затоа што е многу краток. Научете ги сите потребни чекори и материјали гледајќи го видеото:

Гледајте го ова видео на YouTube

Се надеваме дека оваа содржина ви помогна да најдете интересни идеи за да започнете да правите свои капчиња цветови. Ако ви се допадна оваа статија, споделете ја со вашите пријатели!

Слика 6 – Каклани цвеќиња под саксија.

Слика 7 – Кроче цвеќе со бисери за закачување.

Слика 8 – Перница со игличка обложена со сина врвка од капчиња и шарени цвеќиња.

Слика 9 – Модел на капчиња обоен со жолто зелена и розова.

Слика 10 – Фиба со црвени капчиња цветови.

Слика 11 – Метален привезок со шарени капчиња цветови.

Слика 12 – Централно парче со неколку капчиња цветови: розова , јоргованот и белото со жолт центар.

Слика 13 – Прекрасен капчиња цвет со среќно лице за да му го разубави денот.

Слика 14 – Цветна вазна направена со капчиња.

Слика 15 – Мешавина од капчиња цвеќиња: различни бои и различни големини .

Слика 16 – Овие опции избраа различен формат за цветот.

Слика 17 – Држач за салфетка со мал нежен капчиња цвет.

Слика 18 – Ланец ланче со капчиња цветови во сини нијанси.

Слика 19 – Цвеќиња со капчиња во боја.

Слика 20 – Модели на капчиња цветови нанесени на перницата.

Слика 21 – Качкана ракавица со розов цвет.

Слика 22 – Каклани цвеќињашарени.

Слика 23 – Уште еден прекрасен букет со одличен избор на хеклани цветни дела.

Слика 24 – Каклан цвет завиткан со бисер во центарот.

Слика 25 – Обетка со мали нежни капчиња цветови.

Слика 26 – Прстен со перница и капчиња цвет.

Слика 27 – Прстен со капчиња цвет .

Слика 28 – Стаклена вазна со капчиња цвет на врвот.

Слика 29 – Друга реалистична капчиња вазна со виолетови и бели цветови.

Слика 30 – Каклано цвеќе со сива, црвена, бела врвка и копче.

Слика 31 – Какланиот цвет може да биде присутен во различни моменти и предмети, како на пример во украсната вазна со природни или вештачки растенија.

Слика 32 – Обоени капчиња цветови со зелено јадро.

Исто така види: Декоративни вазни: научете како да користите и гледајте идеи со фотографии

Слика 33 – Мали и нежни капчиња цветови во розова боја со црвен центар.

Слика 34 – Каклани цвеќиња со три различни бои и копче.

Слика 35 – Диференцирано прстени со капчиња цветови.

Слика 36 – Каклани цвеќиња поврзани со гранки.

Слика 37 – Каклано цвеќе со две бои, виолетова и бела.

Слика 38 – Нежни капчиња цветови со нежни тонови набоја.

Слика 39 – Цвеќиња со капчиња споени со синџири.

Слика 40 – Каклани цвеќиња со стапчиња.

Слика 41 – Бели капчиња цвеќиња со жолтеникав центар.

Слика 42 – Комбинација од сини, светло сини и јорговани цветови.

Слика 43 – Цвеќиња со бела врвка и обоено јадро.

Слика 44 – Мали основни капчиња цветови.

Слика 45 – Мали капчиња цветови споени со гранки од лисја.

Слика 46 – Направете го вашиот дом пошарен со мобилен капчиња.

Слика 47 – Иако мали, цветовите можат да бидат обоени.

Слика 48 – Распуштени цветови спремни да се стават во некоја работа со сирова врвка или бела врвка.

Слика 49 – Мали шарени цветови обвиткани со врвка од капчиња.

Слика 50 – Модел на капчиња со сива врвка.

Слика 51 – Прекрасен модел на капчиња цвет завиткан во портокалова боја.

Слика 52 – Каклана роза со пакување за подарок.

Слика 53 – Светли парчиња се дел од стигмата на цветот и сребрените топчиња на работ на лисја.

Слика 54 – Ѕидна декорација со конец и капчиња цвеќиња.

Слика 55 – Прекрасен цвет наголемо капчиња со копче во центарот со дизајн на срце.

Слика 56 – Моден додаток за капчиња со дизајн на цвеќе.

Слика 57 – Бисерите се исто така одличен додаток на вашите капчиња цвеќиња.

Слика 58 – Уште еден украсен ѕид кој виси со капчиња цвеќиња.

Слика 59 – Обоените цвеќиња се опции за примена во ракотворби со капчиња што ги прави поживи и весели.

Слика 60 – Цути од цреши со стебло.

Слика 61 – Мали ленти од цветови од цреша се капчиња низ парчето капчиња тепих.

Слика 62 – Каклани цвеќиња на крајот од рачно изработениот ракав на женско парче.

Слика 63 – Ставете помал цвет во филц и бисер во центарот.

Слика 64 – Каклана цвет розова со жолт центар Насмевнете се за да го приспособите моделот на фармерки .

Слика 65 – Букет капчиња со бели и црвени антуриуми.

Слика 66 – Прекрасни розови капчиња цветови обединети со конци.

Слика 67 – Голем букет со капчиња со десетици цвеќиња.

Слика 68 – Повеќе затворени шевови.

Слика 69 – Книга за капчиња со маркер во форма на капчиња цвет со зелена и жолта врвка.

Слика 70 – Кроче сончоглед со врвкакафеава и жолта.

Слика 71 – Комплексен капчиња цвет направен со неколку помали.

Слика 72 – Отворени и затворени маргаритки направени со бела и жолта врвка.

Слика 73 – Рози со живописни бои кои го разубавуваат денот.

Слика 74 – Иновирајте користејќи го копчето за ткаенина во јадрото.

Слика 75 – Прекрасен цвет аранжманот го прави вашиот дом поубав.

Слика 76 – Кроче за покривање на перница со џиновски цвет.

Слика 77 – Каклани рози што изгледаат реално.

Слика 78 – Качкана вазна со шарени цветови за украсување на масата .

Слика 79 – Подебелите нишки повеќе ги истакнуваат цвеќињата.

Слика 80 – Нежни капчиња лалиња.

Слика 81 – Дали веќе ја избравте вашата омилена боја?

Слика 82 – Обележете во форма на гербера.

Слика 83 – Мини цвеќиња со мониста во јадрото.

Слика 84 – Цвеќиња со нијанси на сина и виолетова.

Слика 85 – Трио цвеќе со капчиња со зелени листови.

Слика 86 – Мала вазна со капчиња со бели цветови.

Слика 87 – Детска круна со џиновски капчиња цвет, дали сте помислиле на ваква уметност?

Слика 88 – Цвеќињаобвиткана со розова и црвена врвка.

Слика 89 – Мали цветови со разнобојна врвка.

Слика 90 – Романтични мали темјанушки со лисја и живописни бои.

Слика 91 – Свадбен букет со прекрасни капчиња цвеќиња.

Слика 92 – Како да ја направите со форма на ѕвезда?

Слика 93 – Букет со капчиња цвеќиња.

Слика 94 – Венец со капчиња, можете да замислите?

Слика 95 – Јамки со мали капчиња цветови.

Слика 96 – Шармантна и убава комбинација на различни стилови на капчиња цвеќиња.

Слика 97 – Целосен цвет со стебло од капчиња.

Слика 98 – Поднесувач во облик на цвет.

Слика 99 – Во џиновски формат, капчиња цветот може да се користи и во прекрасни перници.

Слика 100 – Рачно изработен 2Д букет со капчиња цветови на дебел канап.

Слика 101 – Трио цвеќе секое со боја: сенф, јоргована и бела.

Слика 102 – Вазна со прекрасни капчиња лалиња, секое со врвка: портокалова, бордо, розова, жолта и бела.

Слика 103 – Соберете различни видови цвеќиња и нокаутирајте ги!

Слика 104 – Букет украсен со лалиња одкапчиња.

Слика 105 – Обележувач за капчиња со бел цвет и розово јадро.

Слика 106 – Бел капчиња цвет со розов центар прикачен на врвка за алишта.

Ткина и капчиња цвеќиња заедно

Слика 106 107 – Навлака за перница хеклана со цвеќиња.

Слика 108 – Неколку меѓусебно поврзани капчиња цветови.

Слика 109 – Придружете се на цвеќињата за да создадете ќебе.

Слика 110 – Гледам цвеќиња во тебе!

Слика 111 – Каклани квадрати со обоени конци.

Слика 112 – Обоени цветови во црно капчиња.

Слика 113 – Цвеќиња обединети со шарени жици од капчиња.

Слика 114 – Цвеќиња со капчиња свиткани во розова и виолетова боја.

Слика 115 – Пример на бела крпа со квадратни структури и тркалезни цветови во центарот.

Слика 116 – Прекрасна капчиња капчиња со нанесени розови цветови.

Слика 117 – Бели капчиња цветови на крпа.

Слика 118 – Шарено капчиња цвет за закачување направено со зелена, розова, светло сина и жолта врвка.

Слика 119 – Цвеќиња во боја: светло жолта, жолта, зелена, розова и црвена.

Слика 120 – Секој цвет собоја!

Слика 121 – Цвеќиња со различни дизајни и формати.

Слика 122 – Цвеќиња споени како тепих.

Слика 123 – Женска тиара со различни модели на капчиња цветови.

Слика 124 – капчиња капчиња за перници со нанесени цветови.

Слика 125 – Супер шарени цвеќиња.

Слика 126 – Цветна постела со неколку капчиња цветови.

Слика 127 – Голема реалистична вазна со прекрасни капчиња цветови.

Слика 128 – Комбинација на различни цвеќиња со капчиња лисја.

Слика 129 – Како за капчиња цвет со палета на бои на бонбони?

Слика 130 – Што е со капчиња торбичка во форма на цвет?

Слика 131 – Приближен детал од добро изработениот капчиња цвет.

Исто така види: Видови палми: откријте 10 видови кои најчесто се користат во градините

Слика 132 – Букет розови капчиња цветови .

Слика 133 – Маска со капчиња со цвеќиња насекаде!

Слика 134 – Детска капчиња фустан со мало цветче во водена зелена врвка.

Слика 135 – Нежен капчиња цветен букет и едноставен.

Како да направите лесно капчиња цветови чекор по чекор

Откако ќе ги проверите сите референци на сликите, време е да ги побарате точните техники

William Nelson

Џереми Круз е искусен дизајнер на ентериер и креативен ум зад широко популарниот блог, Блог за декорација и совети. Со своето остро око за естетика и внимание на деталите, Џереми стана авторитет во светот на дизајнот на ентериер. Роден и израснат во мал град, Џереми уште од мали нозе развил страст за трансформирање простори и создавање убави средини. Тој ја продолжи својата страст со завршување на диплома за внатрешен дизајн на престижен универзитет.Блогот на Џереми, Блог за декорација и совети, служи како платформа за тој да ја покаже својата експертиза и да го сподели своето знаење со огромна публика. Неговите написи се комбинација од проникливи совети, водичи чекор-по-чекор и инспиративни фотографии, кои имаат за цел да им помогнат на читателите да ги создадат своите простори од соништата. Од мали измени во дизајнот до целосно преуредување на собите, Џереми дава лесни за следење совети кои одговараат на различни буџети и естетика.Уникатниот пристап на Џереми кон дизајнот лежи во неговата способност беспрекорно да комбинира различни стилови, создавајќи хармонични и персонализирани простори. Неговата љубов кон патувањето и истражувањето го навела да црпи инспирација од различни култури, инкорпорирајќи елементи на глобален дизајн во неговите проекти. Користејќи го своето големо знаење за палети на бои, материјали и текстури, Џереми трансформираше безброј својства во прекрасни простори за живеење.Не само што стави Џереминеговото срце и душа во неговите дизајнерски проекти, но тој исто така ја цени одржливоста и еко-пријателските практики. Тој се залага за одговорна потрошувачка и промовира употреба на еколошки материјали и техники во неговите објави на блогот. Неговата посветеност на планетата и нејзината благосостојба служи како водечки принцип во неговата дизајнерска филозофија.Покрај водењето на својот блог, Џереми има работено и на бројни проекти за дизајн на станбени и комерцијални објекти, заработувајќи признанија за неговата креативност и професионалност. Тој, исто така, беше вклучен во водечките списанија за дизајн на ентериер и соработуваше со истакнати брендови во индустријата.Со својата шармантна личност и посветеност да го направи светот поубаво место, Џереми Круз продолжува да инспирира и трансформира простори, совет за дизајн во исто време. Следете го неговиот блог, Блог за декорација и совети, за дневна доза на инспирација и стручни совети за сите работи за внатрешен дизајн.