Заштитна мрежа: каде да се инсталира, колку чини и фотографии од околини

 Заштитна мрежа: каде да се инсталира, колку чини и фотографии од околини

William Nelson

Оние кои имаат деца дома веќе напамет ги знаат овие две фрази: „не можеш да бидеш премногу внимателен“ и „не можеш да играш безбедно“. И оваа серија на грижа ја вклучува и заштитната мрежа.

Но, спротивно на она што може да мислат многу луѓе, заштитната мрежа не се користи само за заштита на балконите и балконите на становите и градските куќи. Материјалот може и треба да се поставува покрај скали, во прозорци, кревети на спрат, па дури и во базени.

Исто така, вреди да се спомене дека заштитната мрежа е важна и за оние кои имаат животни дома, со што се ослободуваат мачиња од падови и несреќи.

Заштитната мрежа е толку важна што никогаш не треба да се занемари нејзината употреба, а уште помалку да се одложува. Според Министерството за здравство, Бразил, во просек, секоја година регистрира околу 30 смртни случаи на деца поради падови од згради и високи места. Годишно се хоспитализираат уште 500 деца за лекување на повреди и повреди поради падови.

Од друга страна, само во 2016 година се евидентирани повеќе од 900 смртни случаи на деца до 14-годишна возраст како жртви на давење, со голем дел од овие трагедии се случија во домашните базени.

Тоа е, можно е да се промени оваа реалност со едноставна употреба на заштитна мрежа.

Значи, без дополнително одложување, погледнете објективен водич подолу и дидактички со се што треба да знаете за заштитните мрежи:

Каде да се инсталира заштитната мрежазаштита.

Слика 57 – Комбинирајте ја бојата на заштитната мрежа со бојата на декорацијата.

Слика 58 – Заштитна мрежа за да се заврши играта со качување.

Слика 59 – Овде, заштитната мрежа спречува топката да биде лансирана надвор од суд.

Слика 60 – И конечно, што мислите за користење на заштитната мрежа за создавање зелена покривка над терасата?

заштита?

Како што претходно беше спомнато, заштитната мрежа може и треба да се инсталира на чардаци, балкони, парапети, скали, кревети на спрат, базени и секаде каде што постои непосредна опасност од паѓање.

Дали инсталацијата варира во зависност од типот на прозорецот?

Да, за секој тип на прозорец заштитната мрежа мора да се инсталира различно, и за да се зачува безбедноста на местото и да се гарантира квалитетот и отпорноста на материјалот.

Кај прозорците од лизгачки тип, заштитната мрежа мора да биде поставена од надворешната страна на имотот. Што се однесува до прозорците од типот на ролетни, заштитната мрежа може да се постави помеѓу стаклото и ролетната.

Во случај на навалени прозорци, многу вообичаено во кујните и бањите, заштитната мрежа мора да се постави на страната од внатрешната, за да не се попречува отворањето на прозорецот.

Кои се видовите на заштитни мрежи?

Постојат два вида заштитни мрежи: полиамид и полиетилен. Разликата меѓу нив е во материјалот. Првиот е направен од најлонски влакна, слични на влакна од ткаенина. Оваа карактеристика го прави овој тип на мрежа пропустлив и подложен на корозија. Поради оваа причина, неговата употреба е индицирана само за внатрешни простории, каде што е без влага, прашина и загадување.

Мрежата од полиетилен е слична на пластика и, во овој случај, станува природноводоотпорен, покрај тоа што е поотпорен на удари. Употребата на овој тип на импровизирана лежалка е индицирана за надворешни површини, како што се чардаци и балкони.

Друг детал што мора да се запази е големината на отворите на хамакот. Куќите со домашни животни треба да се одлучат за мрежи со помали распони, бидејќи тие го спречуваат преминувањето на домашни миленици. Сепак, овие празнини не треба да бидат помали од 5 см.

И никогаш, никогаш, не користете мрежа што не е направена за заштита. Заштитните мрежи се произведени според специфични безбедносни стандарди кои гарантираат, меѓу другото, отпорност на остри и абразивни материјали, покрај тоа што се отпорни на удари и издржуваат до 500 kg.

Можам да ја вградам заштитната мрежа сам или треба да ангажирам професионалец?

Можно е сами да ја инсталирате заштитната мрежа. Но, ако имате некакви ограничувања со висина или потешкотии при ракување со алатките, најдобро е да ја оставите инсталацијата на професионална или специјализирана компанија.

Во денешно време постојат неколку компании и професионалци кои обезбедуваат ваков тип на услуга. Само внимавајте да ја проверите позадината и кредибилитетот на овие професионалци пред да ја ангажирате работната сила.

Колку чини заштитната мрежа?

Заштитната мрежа може да се продава одделно или да се вклучи во цената за инсталација . За оние кои сакаат сами да ја извршат инсталацијатаЦената на мрежата со капацитет за покривање до 4 m², со вклучени сите потребни материјали, е околу 52 долари.

Кој сака да ја ангажира инсталацијата заедно со материјалот, треба да биде подготвен да плати нешто околу 190 долари за балкони и веранди до 4 m², 170 $ за приближно 4 прозорци од по 1,5 m² и 90 $ за скали до 3,5 m².

Како да се одржува и да се грижи за заштитната мрежа?

За да го одржите квалитетот на вашата безбедносна мрежа и, следствено, безбедноста на куќата, користете само вода и неутрален детергент за чистење. Избегнувајте хемиски производи и не ја изложувајте мрежата на високи температури.

Исто така, важно е да не ја поместувате или отстранувате мрежата од нејзиното место за да ја исчистите, бидејќи тоа може да ја оштети структурата на прицврстувањето без да забележите и да доведе до тешки несреќи

Дали безбедносната мрежа е валидна?

Да, заштитната мрежа е валидна и максималниот период за нејзина замена е помеѓу три и пет години, по тој период се препорачува да се инсталира тоа е од нова мрежа.

Како да се инсталира заштитната мрежа?

Проверете сега чекор по чекор како да ја инсталирате заштитната мрежа:

Потребни материјали

  • Заштитна мрежа широка колку јазот (запомнете дека мрежата мора да биде затегната, особено во случај на базени, за да не потоне со тежината);
  • Кадки (секоја 30 cm мрежа мора да биде прикачена кука);
  • Поморска јаже4mm;
  • Бурпчалка;
  • Busches број 6;
  • Клешти.

Започнете со инсталирање на мрежата со анализа на локацијата и структурата каде што ќе ќе се вгради ќе се фиксира, во зависност од типот на ѕидот можеби ќе треба да се користат поголеми завртки.

Со дупчалката дупчете дупки на секои 30 см, куките ќе се ставаат во нив.

Зашрафете ги куките во черупката со помош на клештата, уверувајќи се дека се многу цврсти.

Земете ја мрежата и почнете да ја ставате во куките. Отстранете го вишокот мрежа со ножици и внимавајте да не сечете пред јазлите.

Потоа поминете го поморскиот врв низ сите куки и низ мрежата наизменично, сега внатре, сега надвор. Не заборавајте добро да ја истегнете конецот додека не создадете напнатост. Исечете го вишокот и завршете го процесот со врзување на крајот на конецот со јазол на последната кука (истото мора да се направи и на првата кука).

Исто така види: Пеперутки од хартија: како да го направите тоа чекор по чекор и 60 неверојатни идеи

Проверете сега избор на слики што ја покажуваат употребата на мрежата за заштита на поразновидни форми. Вреди да се запамети дека овој тип на мрежа воопшто не пречи на вашиот проект за украсување:

60 идеи за заштитна мрежа во средини

Слика 1 – Заштитна мрежа за скали. Црната боја помага да се подобри декорот.

Слика 2 – Заштитна мрежа што го покрива таванот. Идеален за оние кои имаат животни дома.

Слика 3 – Заштитната мрежа мора да биде доволно силна за да издржи ударии тежината на една личност.

Слика 4 – Заштитна мрежа што го затвора високиот таван на куќата.

Слика 5 – Заштитната мрежа исто така може да стане разиграно и забавно место.

Слика 6 – Жичена заштитна мрежа за страничниот дел на скали. Начин да се спои безбедноста со декорацијата.

Исто така види: Царска палма: совети за уредување и како да се грижите

Слика 7 – На балконите, јазот помеѓу јазлите на заштитната мрежа мора да биде максимум 5 см.

Слика 8 – Заштитна мрежа за да се осигури безбедноста на најмалите на мезанин.

Слика 9 – Прозорец од стан со заштитна мрежа: дискретен и речиси незабележлив во околината.

Слика 10 – Со заштитната мрежа децата можат да играат како што сакаат .

Слика 11 – Едноставен начин за замена на оградата на скалите.

Слика 12 – Погледнете каква брилијантна идеја: овде, заштитната мрежа се користеше за складирање на предмети од мала употреба.

Слика 13 – Заштитната мрежа им овозможува на гостите на гостилницата може да ужива во глетката на поинаков начин.

Слика 14 – Заштитната мрежа станува место за игра во оваа соба.

Слика 15 – Играта и безбедноста се измешани во овој друг предлог.

Слика 16 – Мезанин во безбедност со мрежата на заштита.

Слика 17 – Овде во оваа детска собамалолетничка, заштитната мрежа се користеше до стаклената врата.

Слика 18 – Претворете ја заштитната мрежа во потпора за вашите качувачки растенија.

Слика 19 – Заштитна мрежа за балкон од стан: неопходност за оние со деца и домашни миленици.

Слика 20 – Домашната канцеларија поставена на балконот е побезбедна со заштитната мрежа.

Слика 21 – Запомнете: на надворешни локации изберете заштитна мрежа од полиетилен.

Слика 22 – А да се опуштите малку на необично и поинакво место?

Слика 23 – Бела заштитна мрежа: за оние кои сакаат да ја задржат неутралноста во околината.

Слика 24 – Ништо подобро од безбедно уживање на балконот.

Слика 25 – Малите растенија исто така имаат корист од употребата на заштитната мрежа.

Слика 26 – Заштитната мрежа не ја попречува осветленоста на околината, така што можете да продолжите да користите завеси и ролетни по желба.

Слика 27 – Гурмански балкон со заштитна мрежа.

Слика 28 – Зад ролетните, се чини дека заштитната мрежа не постои.

Слика 29 – Некои модели на железни огради имаат опција за вклучена жична заштитна мрежа.

Слика 30 – Во внатрешните области е можно да изберешпреку полиамидната заштитна мрежа.

Слика 31 – Оставете ги децата да си играат слободно! Заштитната мрежа се грижи за нив!

Слика 32 – Интересен предлог за користење на заштитната мрежа дури и за оние кои немаат деца дома.

Слика 33 – Заштитната мрежа е присутна и во авантуристички спортови, како што е качувањето дрвја.

Слика 34 – Куќата на дрво е побезбедна со заштитната мрежа.

Слика 35 – Куките мора да се фиксираат на секои 30 см.

Слика 36 – Овде, заштитната мрежа носи стил и личност на фасадата.

Слика 37 – Ресторани и комерцијални простори, исто така, мора да ја гарантираат безбедноста на своите клиенти.

Слика 38 – Заштитна мрежа на прозорците на трпезаријата.

Слика 39 – Во оваа рустикална двокреветна спална соба, се чини дека заштитната мрежа е дел од декорот.

Слика 40 – Направете вертикална градина на заштитната мрежа, комбинирајќи го бизнисот со задоволството.

Слика 41 – Заштитната мрежа на оваа тераса добива допир на шарм со светилките.

Слика 42 – Заштитната мрежа мора да биде затегната за да се обезбеди нејзината функционалност.

Слика 43 – Заштитната мрежа исто така може да биде синоним за забава.

Слика 44 – Незаедничка просторија, заштитната мрежа се појавува на врвот на креветите на спрат.

Слика 45 – Дали некогаш сте размислувале да ја користите заштитната мрежа како глава?

Слика 46 – Заштитна ограда направена со заштитна мрежа: практично, безбедно и економично решение

Слика 47 – Градина со заштитни мрежи: начин да се заштитат малите растенија од животните.

Слика 48 – Овде во оваа детска соба опцијата беше зелена заштитна мрежа за да одговара на декор.

Слика 49 – Целосно заштитен мезанин за децата да го искористат максимумот од куќата.

Слика 50 – Мачињата го ценат поставувањето на заштитни мрежи како онаа на сликата.

Слика 51 – Дискретна , оваа заштитна мрежа внесува дополнително „што“ во декорацијата во модерен стил.

Слика 52 – Заштитната мрежа се користи и за качување.

Слика 53 – Со заштитната мрежа може да се истражат сите агли на просторијата, дури и оние во височините.

Слика 54 – Заштита и забава во една слика!

Слика 55 – Металната цевка помага за поддршка и обезбедува мазна завршница поубава за импровизирана лежалка .

Слика 56 – Куки на подот, на таванот и на ѕидот за да гарантираат одлична фиксација на хамакот

William Nelson

Џереми Круз е искусен дизајнер на ентериер и креативен ум зад широко популарниот блог, Блог за декорација и совети. Со своето остро око за естетика и внимание на деталите, Џереми стана авторитет во светот на дизајнот на ентериер. Роден и израснат во мал град, Џереми уште од мали нозе развил страст за трансформирање простори и создавање убави средини. Тој ја продолжи својата страст со завршување на диплома за внатрешен дизајн на престижен универзитет.Блогот на Џереми, Блог за декорација и совети, служи како платформа за тој да ја покаже својата експертиза и да го сподели своето знаење со огромна публика. Неговите написи се комбинација од проникливи совети, водичи чекор-по-чекор и инспиративни фотографии, кои имаат за цел да им помогнат на читателите да ги создадат своите простори од соништата. Од мали измени во дизајнот до целосно преуредување на собите, Џереми дава лесни за следење совети кои одговараат на различни буџети и естетика.Уникатниот пристап на Џереми кон дизајнот лежи во неговата способност беспрекорно да комбинира различни стилови, создавајќи хармонични и персонализирани простори. Неговата љубов кон патувањето и истражувањето го навела да црпи инспирација од различни култури, инкорпорирајќи елементи на глобален дизајн во неговите проекти. Користејќи го своето големо знаење за палети на бои, материјали и текстури, Џереми трансформираше безброј својства во прекрасни простори за живеење.Не само што стави Џереминеговото срце и душа во неговите дизајнерски проекти, но тој исто така ја цени одржливоста и еко-пријателските практики. Тој се залага за одговорна потрошувачка и промовира употреба на еколошки материјали и техники во неговите објави на блогот. Неговата посветеност на планетата и нејзината благосостојба служи како водечки принцип во неговата дизајнерска филозофија.Покрај водењето на својот блог, Џереми има работено и на бројни проекти за дизајн на станбени и комерцијални објекти, заработувајќи признанија за неговата креативност и професионалност. Тој, исто така, беше вклучен во водечките списанија за дизајн на ентериер и соработуваше со истакнати брендови во индустријата.Со својата шармантна личност и посветеност да го направи светот поубаво место, Џереми Круз продолжува да инспирира и трансформира простори, совет за дизајн во исто време. Следете го неговиот блог, Блог за декорација и совети, за дневна доза на инспирација и стручни совети за сите работи за внатрешен дизајн.