Завеса за бања: совети и како да изберете за прозорецот

 Завеса за бања: совети и како да изберете за прозорецот

William Nelson

Еден од начините да ја направите бањата поелегантна и поатрактивна е преку декорацијата - таа може да го напушти местото со ликот и стилот на жителите, без разлика дали преку садовите, плочките, кабинетите и другите карактеристики. Еден од артиклите на кои вообичаено им се обрнува малку внимание е завесата - денес ќе зборуваме за завеси за прозорецот (не за туш или када).

Како да изберете завеса за прозорецот во бањата?

Во бањата, завесите на прозорците се одговорни за намалување на внатрешната видливост, намалување на инциденцата на природно осветлување и делување како украсен предмет во околината.

Локација

локацијата на прозорецот директно ќе влијае на материјалот што може да се нанесе на завесата, доколку прозорецот за бања е сместен во кутијата, завесата треба да биде изработена од материјал отпорен на влага како пластика или ПВЦ. Ова позиционирање ја ограничува, но не ја оневозможува нивната употреба.

Помалку отпорните материјали може да се користат во други прозорци во друг дел од бањата, со помал контакт со влажноста - разновидноста на моделите што одговараат на оваа ситуација е многу поголема.

Избор на модел

Првиот чекор е да изберете кој тип на ролетна најмногу ви се допаѓа и се прилагодува на вашата ситуација - моделите што се извлекуваат, како што се ролетни и ролетни, се практични и лесен за секојдневна употреба. Постојат уште повеќе традиционални модели на завесивиси на шипката, меѓу другото.

Светлите бои се омилени при изборот на завеси, покрај лесните ткаенини и материјали кои овозможуваат поминување на светлината.

Во повеќето случаи, готовиот направените решенија не се погодни за големината на прозорците — затоа идеално е да се консултирате со професионалец за монтажа на завеси и ролетни.

60 инспирации за бањи со завеси и ролетни на прозорците

Со цел да ја олесниме неговата визуелизација, издвојуваме референци за бањи украсени со разновидни модели на завеси. Инспирирајте се од фотографиите подолу:

Исто така види: Детски капчиња тепих: видови, како се прави и 50 прекрасни фотографии

Слика 1 – Модерните проекти бараат ролетни во бањата.

Темните бои може да се користат во различни начини.за да не ја отежнуваат околината. Ако опцијата е да користите црна завеса, идеално треба да има лесен мебел во просторијата и доволно осветлување.

Слика 2 – Завесата со прачка прави бањата да изгледа попријатно.

Слика 3 – Малата бања бара едноставност во декорацијата.

Овој модел е идеален за мали бањи или бањите, освен што не тежи на изгледот, ја прави околината поширока. Колку е помала бањата, толку вашата завеса треба да биде подискретна и неутрална за да се зголеми чувството на просторност.

Слика 4 – Прозорец од бањата со завеса со двојно гледање .

Моделот овозможува надворешна визуелизација безпотребата за целосно отворање, одржува контрола на светлината и обезбедува модерна технологија.

Слика 5 – За симетрични прозорци, барајте хармонија во завесите.

Слика 6 – Бања со ламинирани ролетни.

Ламинираните ролетни се предмет на кој треба да размислите кога ја декорирате бањата. Малку почувствителен од другите материјали, треба да биде поставен подалеку од влага. Бидејќи оваа када има камена граница, таа веќе малку ја штити завесата.

Слика 7 – Додадете малку боја.

Синтетичка ткаенина е опција наменета за употреба во ролетни, која не се менува со влажноста и може да се чисти само со неутрален детергент.

Слика 8 – Обложете се на овој модел кој покрива само половина од прозорецот.

Слика 9 – Алуминиумската ролетна е најпогодна за влажни подрачја.

Слика 10 – Спојте две модели во истиот прозорец во бањата.

За да составите два вида завеси, проверете го барањето за простор, бидејќи едниот може да ја има изолационата функција светлината, а другиот само декоративна.

Слика 11 – Ролетните од ткаенината во тоалетот придонесуваат за декорацијата.

Слика 12 – Бидете внимателни со завесите од ткаенината.

Бидејќи се работи за влажна средина, завесите од ткаенината можат да мирисаат лошо. Обидете се да ја задржите оваа ставка со aмесечно или двонеделно чистење.

Слика 13 – Завесата го одржува ориенталниот стил на бањата.

Слика 14 – Изберете го точниот модел на завеса за бања со вертикална градина.

Зелениот ѕид е тренд во декорацијата и може да биде присутен во средини како кујната и бањата. Бидејќи е нешто што се издвојува, побарајте завеси во светли тонови кои ја неутрализираат, ја прошируваат околината и сепак гарантираат сјајност. Останувањето помеѓу бела и беж е исто така одличен избор.

Исто така види: Едноставна бања: 100 прекрасни идеи кои ќе ве инспирираат со фотографии

Слика 15 – Ролетот е класичен елемент во кој било стил на опкружување.

Слика 16 – Покрај запечатувањето, ролетната е прекрасен декоративен додаток за бањата.

Таа е и совет за оние кои не ја сакаат ткаенината и треба лесно да го затвори целото надворешно светло.

Слика 17 – Со вишокот детали и завршетоци во бањата, одлучете се за неутрална завеса.

Слика 18 – Прозорец за бања со бели ролетни.

Слика 19 – Важно е овој предмет да одржува хармонија со стилот и другите компоненти од бањата.

Иако завесата има покласичен стил, таа може да одговара, во зависност од декорацијата на собата. Во проектот погоре, бањата следи класичен стил со робусни детали и затоа завесата не може да биде поинаква.

Слика 20 – Аролетната е индицирана за проекти за бањи во канцеларии.

Ламинираната ролетна може тивко да се користи во корпоративни бањи. Покрај украсувањето, не го попречува чистењето, бидејќи нема директен контакт со влажноста на туш кабината, на пример.

Слика 21 – Моделите со геометриски дизајн ја прават околината посовремена.

Слика 22 – Обложувајте се на чист и модерен декор.

Слика 23 – Завеса за туш прозорец.

Слика 24 – Персонализираните отпечатоци внесуваат креативен допир на околината.

Слика 25 – Завеса за бања во канцеларија.

Слика 26 – Обичната завеса е традиционална и безвременска.

Слика 27 – Современата бања бара едноставна и модерна завеса. За овој предлог, обложувајте се на мазниот валјак.

Слика 28 – Ако сакате да додадете допир на боја, обложувајте се на отпечатоците. Изберете ја оваа опција кога бањата е чиста или кога има само една доминантна боја во декорот.

Слика 29 – Допир на шарм за вашата бања.

Во зависност од просторот, завесата може или не се влече по подот. Во големи простори нема проблеми, само избегнувајте контакт блиску до просторот за бања.

Слика 30 – За прозорци блиску до туш или када, побарајте ПВЦ, ролетни од фибергласстакло или алуминиум.

Слика 31 – Беж ролетни за прозорецот во бањата.

Слика 32 – Бела завеса за бања.

Слика 33 – Завеси на прозорците за заштита на кадата.

Слика 34 – Прозорец за бања со бамбусова завеса.

Бамбусовите завеси се идеални за украсување со поприроден допир, па дури и за повеќе рустикален стил.

Слика 35 – Воајлот ја остава околината модерна и исто така со полесен аспект.

Овој тип ткаенина е обично тенок и деликатна, така што може да ја направи околината пограциозна.

Слика 36 – Обложувајте се на ламинирани ролетни за мали прозорци.

Слика 37 – Кога избирате завеса од ткаенина, можете да злоупотребувате отпечатоци и бои во бањата!

Внимавајте при изборот на ткаенината за да не фатите премногу влага, го попречуваат осветлувањето или кои бараат многу одржување. Колку е полесно ткаенината, толку подобро.

Слика 38 – Самиот прозорец може да доаѓа со вградена бленда.

Слика 39 – Прозорска бања со проѕирна завеса.

Овој модел е идеален за оние кои не сакаат да го изгубат природното осветлување во околината и сакаат да одржат пријатна клима со отворен прозорец.

Слика 40 – За покриен ѕид, обложувајте се на дискретна завеса.

Слика 41 – Обложувајте сево раствори кои не го менуваат функционирањето на бањата.

Слика 42 – Ѕид со прозорец и огледало.

Слика 43 – Алуминиумска ролетна вградена во прозорецот на бањата.

Слика 44 – Бидејќи оваа бања има многу информации, облогот е за едноставна завеса на прозорецот, следејќи ја линијата на белиот ѕид.

Слика 45 – Прозорец за бања со пластична завеса.

Пластичните модели се економични, украсни и лесно се менуваат. Комбинацијата со околината е важна за да имате хармоничен изглед.

Слика 46 – Ленената завеса е уште една опција за оние кои бараат пријатен допир во бањата.

Слика 47 – Завесите прикачени на шипката се идеални за додавање шарм на прозорецот во бањата.

Слика 48 – Како што е бањата е пософистицирана, опцијата е за послаба ткаенина, како што се завршувањето на свилата и полите.

Слика 49 – Решете го проблемот со приватноста на едноставен начин со ролетната.

Функцијата на завесата во оваа бања е приватност, па изборот на едноставниот модел на ролетни го решава проблемот без да се меша во декорот.

Слика 50 – Предметот дојде да ги подобри декоративните елементи на оваа бања.

Слика 51 – Модел на завеса со предлогдискретен за прозорецот во бањата.

Слика 52 – Бања со бели ролетни.

Слика 53 – Бања со двоен вид бела завеса.

Слика 54 – Овде предлогот е да се камуфлира завесата со ѕидот, како и двете се со иста боја.

Слика 55 – Големите прозорци можат да користат завеси на шината.

Слика 56 – Прозорец за бања со римска завеса.

Овој модел е изработен од ткаенина и има внатрешна структура (шипки) што овозможуваат завесата да биде затворени во слоеви, како деловите да се натрупуваат.

Слика 57 – Убавата работа кај слепите е тоа што може да се направи по мерка.

Слика 58 – Одлучете се за дискретен модел во декорацијата на вашата бања.

Слика 59 – За да не биде контраст со вертикалната градина, белата ролетната беше одличен избор.

Слика 60 – Прозорец за бања со црна ролетна.

William Nelson

Џереми Круз е искусен дизајнер на ентериер и креативен ум зад широко популарниот блог, Блог за декорација и совети. Со своето остро око за естетика и внимание на деталите, Џереми стана авторитет во светот на дизајнот на ентериер. Роден и израснат во мал град, Џереми уште од мали нозе развил страст за трансформирање простори и создавање убави средини. Тој ја продолжи својата страст со завршување на диплома за внатрешен дизајн на престижен универзитет.Блогот на Џереми, Блог за декорација и совети, служи како платформа за тој да ја покаже својата експертиза и да го сподели своето знаење со огромна публика. Неговите написи се комбинација од проникливи совети, водичи чекор-по-чекор и инспиративни фотографии, кои имаат за цел да им помогнат на читателите да ги создадат своите простори од соништата. Од мали измени во дизајнот до целосно преуредување на собите, Џереми дава лесни за следење совети кои одговараат на различни буџети и естетика.Уникатниот пристап на Џереми кон дизајнот лежи во неговата способност беспрекорно да комбинира различни стилови, создавајќи хармонични и персонализирани простори. Неговата љубов кон патувањето и истражувањето го навела да црпи инспирација од различни култури, инкорпорирајќи елементи на глобален дизајн во неговите проекти. Користејќи го своето големо знаење за палети на бои, материјали и текстури, Џереми трансформираше безброј својства во прекрасни простори за живеење.Не само што стави Џереминеговото срце и душа во неговите дизајнерски проекти, но тој исто така ја цени одржливоста и еко-пријателските практики. Тој се залага за одговорна потрошувачка и промовира употреба на еколошки материјали и техники во неговите објави на блогот. Неговата посветеност на планетата и нејзината благосостојба служи како водечки принцип во неговата дизајнерска филозофија.Покрај водењето на својот блог, Џереми има работено и на бројни проекти за дизајн на станбени и комерцијални објекти, заработувајќи признанија за неговата креативност и професионалност. Тој, исто така, беше вклучен во водечките списанија за дизајн на ентериер и соработуваше со истакнати брендови во индустријата.Со својата шармантна личност и посветеност да го направи светот поубаво место, Џереми Круз продолжува да инспирира и трансформира простори, совет за дизајн во исто време. Следете го неговиот блог, Блог за декорација и совети, за дневна доза на инспирација и стручни совети за сите работи за внатрешен дизајн.